-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3662.0 קק״ל 3662.0 קק״לפחמימות 279.1 גרם 279.1 גרםשומן 250.5 גרם 250.5 גרםנתרן 1756.5 מ״ג 1756.5 מ״גחלבון 74.5 גרם 74.5 גרםסיבים תזונתיים 25.8 גרם 25.8 גרםשומן רווי 147.0 גרם 147.0 גרםכולסטרול 1962.8 מ״ג 1962.8 מ״גסידן 500.6 מ״ג 500.6 מ״גברזל 22.2 מ״ג 22.2 מ״גאשלגן 3022.2 מ״ג 3022.2 מ״גאבץ 10.4 מ״ג 10.4 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
פחמימות279 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3662.0 קק״ל 3662.0 קק״לפחמימות 279.1 גרם 279.1 גרםשומן 250.5 גרם 250.5 גרםנתרן 1756.5 מ״ג 1756.5 מ״גחלבון 74.5 גרם 74.5 גרםסיבים תזונתיים 25.8 גרם 25.8 גרםשומן רווי 147.0 גרם 147.0 גרםכולסטרול 1962.8 מ״ג 1962.8 מ״גסידן 500.6 מ״ג 500.6 מ״גברזל 22.2 מ״ג 22.2 מ״גאשלגן 3022.2 מ״ג 3022.2 מ״גאבץ 10.4 מ״ג 10.4 מ״גסגור
שירה, האחיינית שלי, קיבלה ממני במתנה לפני כמה שנים עוגה על שמה – עוגת שוקולד עם גומות חן מלאות בקרם שוקולד. היום, כשהיא כבר ילדה גדולה ומתוחכמת, ש”סתם” עוגה בציפוי שוקולד לא מספיקה לה, אני מקדישה לה כבר את הגרסה המשודרגת: עם קרם בננה-וניל וגם פרוסות בננה, קצפת ופירורי שוקולד לקישוט.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 3662 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
200 גרם שוקולד מריר
-
200 גרם חמאה
-
6 ביצים L
-
1 כפית קפה נמס
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/2כוס או 70 גרם קמח לבן
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
2 כפות קורנפלור
פודינג בננה
-
2כוסות או 480 מ"ל משקה חלב בטעם בננה
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
שכבת פרוסות בננה
-
3 בננות בינוניות
קצפת
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
קישוט
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בסיר גדול על אש נמוכה ממיסים שוקולד וחמאה. מסירים מהאש ומצננים מעט.
- מוסיפים סוכר ומערבבים. טורפים פנימה ביצים. מוסיפים קפה ומלח ומערבבים. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקורנפלור וטורפים כמה שפחות, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות “חנק”). משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת ואופים כ-35 דקות, עד שהעוגה תפוחה וסדוקה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מוציאים מהתנור ומצננים.
- מחוררים את העוגה ומוזגים פודינג: בקנקן או קערה טורפים פודינג וכוס חלב בננה עד שאין גושים. מוסיפים עוד כוס חלב בננה וטורפים לאיחוד. משהים בצד להסמכה קלה (הפודינג לא צריך עדיין להתייצב, אלא רק להיות פחות נוזלי).
- יוצרים בעוגה כ-16 חורים בעזרת ידית של כף עץ - נועצים את הידית כמעט עד לתחתית התבנית (נוצרות “מחילות” בקוטר 1 ס”מ בערך). מוזגים את הפודינג מעל העוגה למילוי החורים.
- מניחים פרוסות בננה, משטחים קצפת ומקשטים בשוקולד: פורסים בננות לפרוסות ומסדרים מעל הפודינג בצפיפות.
- במיקסר מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה. מורחים את הקצפת בשכבה אחידה מעל הבננות, לכיסוי מלא שלהן.
- מקשטים מעל הקצפת בפירורי שוקולד - מפזרים באופן חופשי או נעזרים בשבלונה.
- מקררים שעתיים ומגישים: מעבירים למקרר לשעתיים, להתייצבות. שומרים במקרר ומגישים קר. פורסים בסכין חדה (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך).
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בסיר גדול על אש נמוכה ממיסים שוקולד וחמאה. מסירים מהאש ומצננים מעט.
- מוסיפים סוכר ומערבבים. טורפים פנימה ביצים. מוסיפים קפה ומלח ומערבבים. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקורנפלור וטורפים כמה שפחות, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות “חנק”). משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת ואופים כ-35 דקות, עד שהעוגה תפוחה וסדוקה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מוציאים מהתנור ומצננים.
- מחוררים את העוגה ומוזגים פודינג: בקנקן או קערה טורפים פודינג וכוס חלב בננה עד שאין גושים. מוסיפים עוד כוס חלב בננה וטורפים לאיחוד. משהים בצד להסמכה קלה (הפודינג לא צריך עדיין להתייצב, אלא רק להיות פחות נוזלי).
- יוצרים בעוגה כ-16 חורים בעזרת ידית של כף עץ - נועצים את הידית כמעט עד לתחתית התבנית (נוצרות “מחילות” בקוטר 1 ס”מ בערך). מוזגים את הפודינג מעל העוגה למילוי החורים.
- מניחים פרוסות בננה, משטחים קצפת ומקשטים בשוקולד: פורסים בננות לפרוסות ומסדרים מעל הפודינג בצפיפות.
- במיקסר מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה. מורחים את הקצפת בשכבה אחידה מעל הבננות, לכיסוי מלא שלהן.
- מקשטים מעל הקצפת בפירורי שוקולד - מפזרים באופן חופשי או נעזרים בשבלונה.
- מקררים שעתיים ומגישים: מעבירים למקרר לשעתיים, להתייצבות. שומרים במקרר ומגישים קר. פורסים בסכין חדה (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן