-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 449.7 קק״ל 5396.9 קק״לפחמימות 20.0 גרם 239.4 גרםשומן 37.2 גרם 446.7 גרםנתרן 105.1 מ״ג 1260.6 מ״גחלבון 7.2 גרם 86.6 גרםסיבים תזונתיים 5.6 גרם 66.7 גרםשומן רווי 19.4 גרם 233.3 גרםכולסטרול 80.4 מ״ג 964.4 מ״גסידן 59.0 מ״ג 707.9 מ״גברזל 2.1 מ״ג 25.7 מ״גאשלגן 638.0 מ״ג 7656.4 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 19.3 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 50 דק׳כולל שעתיים
-
פחמימות20 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 449.7 קק״ל 5396.9 קק״לפחמימות 20.0 גרם 239.4 גרםשומן 37.2 גרם 446.7 גרםנתרן 105.1 מ״ג 1260.6 מ״גחלבון 7.2 גרם 86.6 גרםסיבים תזונתיים 5.6 גרם 66.7 גרםשומן רווי 19.4 גרם 233.3 גרםכולסטרול 80.4 מ״ג 964.4 מ״גסידן 59.0 מ״ג 707.9 מ״גברזל 2.1 מ״ג 25.7 מ״גאשלגן 638.0 מ״ג 7656.4 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 19.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 450 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית שוקולד
-
1 1/4כוסות או 180 גרם קמח לבן
-
1כפית או 5 גרם אבקת אפייה
-
4כפות או 40 גרם אבקת קקאו
-
1גביע או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
1/2מיכל או 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
3 ביצים L
-
3/4כוס או 180 מ"ל שמן קנולה
שכבת קוקוס
-
1 1/2כוסות או 360 מ"ל חלב 3%
-
50 גרם חמאה
-
3 1/2כוסות או 300 גרם קוקוס טחון
ציפוי שוקולד
-
1/2מיכל או 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
100 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות במצב טורבו. משמנים את התבנית.
- בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והקקאו. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את שאר מרכיבי תחתית השוקולד. מערבבים במטרפה כמה שפחות, רק עד שהחומרים היבשים נטמעים, והבלילה כמעט חלקה.
- משטחים את הבלילה בתבנית ואופים 45-40 דקות לעוגה קפיצית ויציבה למגע, או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
- מכינים את שכבת הקוקוס: בסיר בינוני על אש נמוכה מחממים להמסה את החלב, הסוכר והחמאה. מגבירים להבה ומרתיחים 10 שניות בלבד. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הקוקוס.
- משטחים את תערובת הקוקוס החמה על תחתית השוקולד ומיישרים בעזרת פלטה או גב של כף. מצננים ומעבירים להתייצבות של 30 דקות במקפיא.
- מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל את השמנת המתוקה והשוקולד וטורפים לרוטב אחיד. מצננים מעט. מוזגים את הרוטב על העוגה הקרה ומטים את התבנית עד שהעוגה מצופה בשכבה אחידה. מקפיאים 10 דקות להתייצבות הציפוי.
- פורסים בסכין טבולה במים רותחים (מנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים. שומרים במקרר.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות במצב טורבו. משמנים את התבנית.
- בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והקקאו. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את שאר מרכיבי תחתית השוקולד. מערבבים במטרפה כמה שפחות, רק עד שהחומרים היבשים נטמעים, והבלילה כמעט חלקה.
- משטחים את הבלילה בתבנית ואופים 45-40 דקות לעוגה קפיצית ויציבה למגע, או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
- מכינים את שכבת הקוקוס: בסיר בינוני על אש נמוכה מחממים להמסה את החלב, הסוכר והחמאה. מגבירים להבה ומרתיחים 10 שניות בלבד. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הקוקוס.
- משטחים את תערובת הקוקוס החמה על תחתית השוקולד ומיישרים בעזרת פלטה או גב של כף. מצננים ומעבירים להתייצבות של 30 דקות במקפיא.
- מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל את השמנת המתוקה והשוקולד וטורפים לרוטב אחיד. מצננים מעט. מוזגים את הרוטב על העוגה הקרה ומטים את התבנית עד שהעוגה מצופה בשכבה אחידה. מקפיאים 10 דקות להתייצבות הציפוי.
- פורסים בסכין טבולה במים רותחים (מנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים. שומרים במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן