עוגת שוקולד עם רוטב קסמים
קבלו מתכון מעולה של עוגת שוקולד עם רוטב קסמים שנספג בעוגה תוך כדי אפייה, ונותן לה עסיסיות ומרקם לח. אפשר להכין בכלים אישיים או תבנית גדולה
קבלו מתכון מעולה של עוגת שוקולד עם רוטב קסמים שנספג בעוגה תוך כדי אפייה, ונותן לה עסיסיות ומרקם לח. אפשר להכין בכלים אישיים או תבנית גדולה
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 155.5 קק״ל 933.1 קק״לפחמימות 17.3 גרם 103.8 גרםשומן 8.0 גרם 48.2 גרםנתרן 272.9 מ״ג 1637.6 מ״גחלבון 3.7 גרם 22.2 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 12.2 גרםשומן רווי 4.9 גרם 29.6 גרםכולסטרול 18.7 מ״ג 112.0 מ״גסידן 21.1 מ״ג 126.8 מ״גברזל 1.1 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 126.6 מ״ג 759.9 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.5 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
פחמימות17 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 155.5 קק״ל 933.1 קק״לפחמימות 17.3 גרם 103.8 גרםשומן 8.0 גרם 48.2 גרםנתרן 272.9 מ״ג 1637.6 מ״גחלבון 3.7 גרם 22.2 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 12.2 גרםשומן רווי 4.9 גרם 29.6 גרםכולסטרול 18.7 מ״ג 112.0 מ״גסידן 21.1 מ״ג 126.8 מ״גברזל 1.1 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 126.6 מ״ג 759.9 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.5 מ״גסגור
כשמכניסים את העוגה היא נראית כמו אסון – כל הרוטב מציף את העוגה, אבל כשהיא יוצאת אין זכר לרוטב – עד שמכניסים כפית פנימה….
אפשר להכין בתבנית אחת גדולה או בכלים אישיים (וזמן האפייה מתקצר כמובן).
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 156 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
2 כפות אבקת קקאו
-
1 1/4 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- שמים בקערה גדולה קמח, סוכר וחלב.
- שמים את החמאה בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה. מוסיפים את החמאה המומסת לקערה עם הקמח.
- מסננים את הקקאו מעל הקערה. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
- משטחים את הבצק בתבנית משומנת בתרסיס שמן עד ל-1/3 מגובה התבנית - העוגה תיראה מאוד נמוכה עכשיו אבל אחרי האפייה זה מסתדר.
- עכשיו מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים סוכר חום, קקאו ומים רותחים.
- מוזגים בעדינות את הרוטב לתבנית, מעל בצק השוקולד) עכשיו התבנית תהיה מלאה עד 1/2 הגובה בלבד, וזה בסדר).
- מכניסים לתנור ואופים כ-45 דקות (או 20 דקות בכלים אישיים), עד שהעוגה צפה מעל הרוטב המבעבע.
- נותנים לעוגה להתקרר 5 דקות לפני האכילה (היא הכי טעימה כשהיא חמה). אפשר לפזר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה אם רוצים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- שמים בקערה גדולה קמח, סוכר וחלב.
- שמים את החמאה בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה. מוסיפים את החמאה המומסת לקערה עם הקמח.
- מסננים את הקקאו מעל הקערה. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
- משטחים את הבצק בתבנית משומנת בתרסיס שמן עד ל-1/3 מגובה התבנית - העוגה תיראה מאוד נמוכה עכשיו אבל אחרי האפייה זה מסתדר.
- עכשיו מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים סוכר חום, קקאו ומים רותחים.
- מוזגים בעדינות את הרוטב לתבנית, מעל בצק השוקולד) עכשיו התבנית תהיה מלאה עד 1/2 הגובה בלבד, וזה בסדר).
- מכניסים לתנור ואופים כ-45 דקות (או 20 דקות בכלים אישיים), עד שהעוגה צפה מעל הרוטב המבעבע.
- נותנים לעוגה להתקרר 5 דקות לפני האכילה (היא הכי טעימה כשהיא חמה). אפשר לפזר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה אם רוצים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן