עוגת שוקולד בצורת לב בציפוי גליליות
קרין גורן מכינה עוגת שוקולד בצורת לב, חגיגית ומרשימה, שנראית כמו זר ענק קשור בסרט ושכל אחד יכול להכין בקלות ללא תבנית מיוחדת
קרין גורן מכינה עוגת שוקולד בצורת לב, חגיגית ומרשימה, שנראית כמו זר ענק קשור בסרט ושכל אחד יכול להכין בקלות ללא תבנית מיוחדת
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 19858.3 קק״ל 19858.3 קק״לפחמימות 2039.8 גרם 2039.8 גרםשומן 1175.8 גרם 1175.8 גרםנתרן 4457.3 מ״ג 4457.3 מ״גחלבון 277.8 גרם 277.8 גרםסיבים תזונתיים 86.0 גרם 86.0 גרםשומן רווי 197.3 גרם 197.3 גרםכולסטרול 1449.0 מ״ג 1449.0 מ״גסידן 1073.1 מ״ג 1073.1 מ״גברזל 92.7 מ״ג 92.7 מ״גאשלגן 4744.5 מ״ג 4744.5 מ״גאבץ 23.5 מ״ג 23.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים
-
פחמימות2040 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 19858.3 קק״ל 19858.3 קק״לפחמימות 2039.8 גרם 2039.8 גרםשומן 1175.8 גרם 1175.8 גרםנתרן 4457.3 מ״ג 4457.3 מ״גחלבון 277.8 גרם 277.8 גרםסיבים תזונתיים 86.0 גרם 86.0 גרםשומן רווי 197.3 גרם 197.3 גרםכולסטרול 1449.0 מ״ג 1449.0 מ״גסידן 1073.1 מ״ג 1073.1 מ״גברזל 92.7 מ״ג 92.7 מ״גאשלגן 4744.5 מ״ג 4744.5 מ״גאבץ 23.5 מ״ג 23.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 19858 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
4כוסות או 560 גרם קמח לבן
-
1/2כוס או 70 גרם אבקה להכנת שוקו
-
1כוס או 140 גרם אבקת קקאו
-
1שקית או 10 גרם אבקת אפייה
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית קפה נמס
-
5 ביצים L
-
1 1/2כוסות או 360 מ"ל שמן קנולה
-
3כוסות או 720 מ"ל מים
ציפוי וקישוט
-
2 קופסאות ממרח לוטוס
-
5 חבילות גליליות ופל
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים את שתי התבניות בנייר אפייה ומשמנים קלות בתרסיס שמן.
- בקערה גדולה טורפים את החומרים היבשים. בקערה נפרדת טורפים היטב את הביצים, השמן והמים.
- מוסיפים את התערובת הרטובה לקערת החומרים היבשים וטורפים לאיחוד.
- מוזגים לתבניות ואופים ב-160 מעלות כ-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים לגמרי ומיישרים את פני העוגות לאותו הגובה (בעזרת סכין משוננת או “מסור” לעוגה).
- מניחים את העוגה הריבועית על מגש גדול. חוצים בסכין את העוגה העגולה ומצמידים את החצאים לשתי צלעות סמוכות של העוגה הריבועית ליצירת צורת לב.
- מכינים את הציפוי: מחממים במיקרוגל את הממרח עד שהוא חם ונוזלי ומורחים על עוגת הלב. מניחים לו לזלוג גם על הדפנות.
- מצמידים להיקף העוגה גליליות (בעמידה) לכיסוי מלא. אם צריך מוסיפים מעט ממרח על כל גלילית להדבקה.
- גוזרים את גבעולי הפרחים כך שנשארים רק 5 ס”מ של גבעול. נועצים את הפרחים כולל הגבעול בעדינות לעומק העוגה. מסדרים בצפיפות לכיסוי מלא של פני העוגה.
- מגישים קר. מסירים את הפרחים לפני האכילה. חותכים ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים את שתי התבניות בנייר אפייה ומשמנים קלות בתרסיס שמן.
- בקערה גדולה טורפים את החומרים היבשים. בקערה נפרדת טורפים היטב את הביצים, השמן והמים.
- מוסיפים את התערובת הרטובה לקערת החומרים היבשים וטורפים לאיחוד.
- מוזגים לתבניות ואופים ב-160 מעלות כ-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים לגמרי ומיישרים את פני העוגות לאותו הגובה (בעזרת סכין משוננת או “מסור” לעוגה).
- מניחים את העוגה הריבועית על מגש גדול. חוצים בסכין את העוגה העגולה ומצמידים את החצאים לשתי צלעות סמוכות של העוגה הריבועית ליצירת צורת לב.
- מכינים את הציפוי: מחממים במיקרוגל את הממרח עד שהוא חם ונוזלי ומורחים על עוגת הלב. מניחים לו לזלוג גם על הדפנות.
- מצמידים להיקף העוגה גליליות (בעמידה) לכיסוי מלא. אם צריך מוסיפים מעט ממרח על כל גלילית להדבקה.
- גוזרים את גבעולי הפרחים כך שנשארים רק 5 ס”מ של גבעול. נועצים את הפרחים כולל הגבעול בעדינות לעומק העוגה. מסדרים בצפיפות לכיסוי מלא של פני העוגה.
- מגישים קר. מסירים את הפרחים לפני האכילה. חותכים ומגישים.
הערות
- להכנת העוגה יש צורך בתבנית ריבוע 22 ס"מ + תבנית קפיצית קוטר 22 ס"מ
- במקום הפרחים אפשר להשתמש בתותים טבולים בשוקולד
- את העוגה מקושטת בפרחים אפשר לשמור במקרר כמה שעות
הערות
- להכנת העוגה יש צורך בתבנית ריבוע 22 ס"מ + תבנית קפיצית קוטר 22 ס"מ
- במקום הפרחים אפשר להשתמש בתותים טבולים בשוקולד
- את העוגה מקושטת בפרחים אפשר לשמור במקרר כמה שעות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן