עוגת שוקולד בשכבות עם קרם שוקולד
איילת הירשמן מכינה עוגת שוקולד המורכבת משכבות טורט וקרם שוקולד מענג. עוגה לכל אוהבי השוקולד, למסיבות יום הולדת ולארוחות משפחתיות
איילת הירשמן מכינה עוגת שוקולד המורכבת משכבות טורט וקרם שוקולד מענג. עוגה לכל אוהבי השוקולד, למסיבות יום הולדת ולארוחות משפחתיות
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 583.7 קק״ל 5836.9 קק״לפחמימות 76.3 גרם 763.4 גרםשומן 32.9 גרם 329.5 גרםנתרן 528.3 מ״ג 5282.7 מ״גחלבון 10.9 גרם 108.7 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 49.2 גרםשומן רווי 19.7 גרם 196.5 גרםכולסטרול 131.6 מ״ג 1315.9 מ״גסידן 92.4 מ״ג 924.0 מ״גברזל 3.9 מ״ג 39.3 מ״גאשלגן 409.9 מ״ג 4098.9 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 21.9 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
פחמימות76 גרם
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 583.7 קק״ל 5836.9 קק״לפחמימות 76.3 גרם 763.4 גרםשומן 32.9 גרם 329.5 גרםנתרן 528.3 מ״ג 5282.7 מ״גחלבון 10.9 גרם 108.7 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 49.2 גרםשומן רווי 19.7 גרם 196.5 גרםכולסטרול 131.6 מ״ג 1315.9 מ״גסידן 92.4 מ״ג 924.0 מ״גברזל 3.9 מ״ג 39.3 מ״גאשלגן 409.9 מ״ג 4098.9 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 21.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 584 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
3כוסות או 420 גרם קמח תופח
-
3/4כוס או 105 גרם אבקת קקאו
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
200 גרם חמאה רכה
-
3 ביצים L
-
2 כפיות קפה נמס
-
3/4 כוס מים רותחים
ציפוי
-
250 גרם שוקולד מריר
-
250 גרם שוקולד חלב
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים בתרסיס שמן.
- מכינים את העוגה: שמים את כל המרכיבים בקערת המיקסר ומעבדים דקה רק עד שהמרכיבים מתערבבים, ומתקבלת בלילה חלקה ונוזלית, במרקם שמזכיר שמנת מתוקה לפני ההקצפה.
- יוצקים לתבנית, ומקפידים שהעיסה לא תגיע ליותר משלושת רבעי גובה התבנית.
- אופים 60 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ותופחת קלות (לפעמים נוצר במרכזה בקע). בודקים בזהירות על ידי נגיעה קלה ביד במרכז, שאמור להיות קפיצי ורך למגע בחלקו העליון. מוציאים ומצננים בתבנית.
- מכינים את הציפוי: שמים בקערה גדולה שמתאימה למיקרוגל את השוקולד והשמנת, וממיסים במיקרוגל בכמה פעמים, לפרקי זמן קצרים, עד שהשוקולד נמס. מוציאים ומערבבים היטב עד שמתקבל גנאש חלק. מצננים קצת בטמפרטורת החדר ושומרים במקרר עד לציפוי.
- כשהעוגה צוננת, הופכים אותה על משטח עבודה ופורסים אותה במרכז לרוחב. מניחים פרוסה אחת על משטח עבודה ומורחים אותה בקרם הקר במרכז. סוגרים, מכסים בפרוסת העוגה העליונה, ומצפים בשאר הקרם מלמעלה ובצדדים. מגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים בתרסיס שמן.
- מכינים את העוגה: שמים את כל המרכיבים בקערת המיקסר ומעבדים דקה רק עד שהמרכיבים מתערבבים, ומתקבלת בלילה חלקה ונוזלית, במרקם שמזכיר שמנת מתוקה לפני ההקצפה.
- יוצקים לתבנית, ומקפידים שהעיסה לא תגיע ליותר משלושת רבעי גובה התבנית.
- אופים 60 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ותופחת קלות (לפעמים נוצר במרכזה בקע). בודקים בזהירות על ידי נגיעה קלה ביד במרכז, שאמור להיות קפיצי ורך למגע בחלקו העליון. מוציאים ומצננים בתבנית.
- מכינים את הציפוי: שמים בקערה גדולה שמתאימה למיקרוגל את השוקולד והשמנת, וממיסים במיקרוגל בכמה פעמים, לפרקי זמן קצרים, עד שהשוקולד נמס. מוציאים ומערבבים היטב עד שמתקבל גנאש חלק. מצננים קצת בטמפרטורת החדר ושומרים במקרר עד לציפוי.
- כשהעוגה צוננת, הופכים אותה על משטח עבודה ופורסים אותה במרכז לרוחב. מניחים פרוסה אחת על משטח עבודה ומורחים אותה בקרם הקר במרכז. סוגרים, מכסים בפרוסת העוגה העליונה, ומצפים בשאר הקרם מלמעלה ובצדדים. מגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן