-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 147.6 קק״ל 1475.6 קק״לפחמימות 11.4 גרם 113.7 גרםשומן 3.9 גרם 38.6 גרםנתרן 164.6 מ״ג 1646.1 מ״גחלבון 5.4 גרם 54.2 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 21.9 גרםשומן רווי 2.2 גרם 21.7 גרםכולסטרול 41.4 מ״ג 414.1 מ״גסידן 19.1 מ״ג 190.5 מ״גברזל 1.4 מ״ג 13.7 מ״גאשלגן 169.2 מ״ג 1692.2 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 6.8 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
פחמימות11 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 147.6 קק״ל 1475.6 קק״לפחמימות 11.4 גרם 113.7 גרםשומן 3.9 גרם 38.6 גרםנתרן 164.6 מ״ג 1646.1 מ״גחלבון 5.4 גרם 54.2 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 21.9 גרםשומן רווי 2.2 גרם 21.7 גרםכולסטרול 41.4 מ״ג 414.1 מ״גסידן 19.1 מ״ג 190.5 מ״גברזל 1.4 מ״ג 13.7 מ״גאשלגן 169.2 מ״ג 1692.2 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 6.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 148 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
1/3 כוס שקדים טחונים
-
3 כפות קמח לבן
-
90 גרם שוקולד מריר
-
1/2 כוס אבקת קקאו
-
1/2 כוס מים
-
2 חלמונים L
-
1 כף רום
-
4 חלבונים L
-
1/4 כפית מלח דק
הגשה
-
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מערבבים בקערה אבקת שקדים וקמח.
- בסיר קטן ממיסים את השוקולד, הקקאו, 3/4 כוס מהסוכר והמים. מסירים מהאש וטורפים פנימה את החלמונים והרום. מערבבים פנימה את תערובת השקדים.
- במיקסר מקציפים את החלבונים עם מלח לקצף רך. מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (1/4 כוס), ומקציפים לקצף יציב וגמיש.
- טורפים רבע מהקצף לתערובת השוקולד. מקפלים פנימה את יתרת הקצף.
- משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
- מצננים (העוגה צונחת ונסדקת מעט, כמו סופלה). בזהירות, מבלי לשבור את שולי העוגה, מעבירים סכין מסביב לעוגה ומשחררים אותה מהתבנית. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מערבבים בקערה אבקת שקדים וקמח.
- בסיר קטן ממיסים את השוקולד, הקקאו, 3/4 כוס מהסוכר והמים. מסירים מהאש וטורפים פנימה את החלמונים והרום. מערבבים פנימה את תערובת השקדים.
- במיקסר מקציפים את החלבונים עם מלח לקצף רך. מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (1/4 כוס), ומקציפים לקצף יציב וגמיש.
- טורפים רבע מהקצף לתערובת השוקולד. מקפלים פנימה את יתרת הקצף.
- משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
- מצננים (העוגה צונחת ונסדקת מעט, כמו סופלה). בזהירות, מבלי לשבור את שולי העוגה, מעבירים סכין מסביב לעוגה ומשחררים אותה מהתבנית. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
הערות
- אפשר להשתמש בהכנת העוגה בתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.
הערות
- אפשר להשתמש בהכנת העוגה בתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן