עוגת רולדה שוקולד וניל

לפעמים כל מה שצריך זה פרוסת עוגה טובה ליד כוס הקפה. שי-לי ליפא מכינה עוגת רולדה שוקולד וניל עם קרם קטיפתי שממש קשה להפסיק ליישר
לפעמים כל מה שצריך זה פרוסת עוגה טובה ליד כוס הקפה. שי-לי ליפא מכינה עוגת רולדה שוקולד וניל עם קרם קטיפתי שממש קשה להפסיק ליישר
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • פחמימות
    142 גרם
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2358.4 קק״ל 2358.4 קק״ל
    פחמימות 141.8 גרם 141.8 גרם
    שומן 155.9 גרם 155.9 גרם
    נתרן 1467.5 מ״ג 1467.5 מ״ג
    חלבון 63.1 גרם 63.1 גרם
    סיבים תזונתיים 25.2 גרם 25.2 גרם
    שומן רווי 100.7 גרם 100.7 גרם
    כולסטרול 1073.4 מ״ג 1073.4 מ״ג
    סידן 425.9 מ״ג 425.9 מ״ג
    ברזל 25.5 מ״ג 25.5 מ״ג
    אשלגן 1430.5 מ״ג 1430.5 מ״ג
    אבץ 16.5 מ״ג 16.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • פחמימות
    142 גרם
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2358.4 קק״ל 2358.4 קק״ל
    פחמימות 141.8 גרם 141.8 גרם
    שומן 155.9 גרם 155.9 גרם
    נתרן 1467.5 מ״ג 1467.5 מ״ג
    חלבון 63.1 גרם 63.1 גרם
    סיבים תזונתיים 25.2 גרם 25.2 גרם
    שומן רווי 100.7 גרם 100.7 גרם
    כולסטרול 1073.4 מ״ג 1073.4 מ״ג
    סידן 425.9 מ״ג 425.9 מ״ג
    ברזל 25.5 מ״ג 25.5 מ״ג
    אשלגן 1430.5 מ״ג 1430.5 מ״ג
    אבץ 16.5 מ״ג 16.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קינוחים
שי-לי ליפא
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגת ספוג

קרם מסקרפונה

ציפוי

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מכינים את עוגת הספוג: מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים.
  2. מקציפים ביצים, סוכר ומלח בקערת מיקסר 6-5 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קצף בהיר ותפוח מאוד.
  3. מוסיפים קמח, אבקת קקאו ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עם כף עץ רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים לתבנית ומחליקים.
  5. אופים בתנור החם 9-8 דקות רק עד שהרולדה זהובה וקפיצית למגע. נזהרים לא לייבש.
  6. מצננים את הרולדה לחלוטין לפני המילוי. מומלץ לגלגל בתוך מגבת מטבח כדי שתהיה יותר אלסטית.
  7. מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים מסקרפונה, שמנת מתוקה, אבקת סוכר וגרגרים ממקל וניל בקערת מיקסר 3-2 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב מאוד.
  8. מרכיבים את הרולדה ומצפים: מורחים את המלית על עוגת הספוג ומגלגלים.
  9. ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי). מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים לתערובת חלקה.
  10. יוצקים את הציפוי על הרולדה ומחליקים. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות להתייצבות.

הערות

  • לעוגת הספוג יש להוציא את הביצים מהמקרר לפחות שעה לפני ההקצפה
  • לקרם יש להוציא את גבינת המסקרפונה לפחות שעה לפני ההקצפה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת רולדה שוקולד וניל

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות