
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 5943.0 קק״ל 5943.0 קק״לפחמימות 552.0 גרם 552.0 גרםשומן 436.5 גרם 436.5 גרםנתרן 1797.8 מ״ג 1797.8 מ״גחלבון 98.5 גרם 98.5 גרםסיבים תזונתיים 44.0 גרם 44.0 גרםשומן רווי 169.6 גרם 169.6 גרםכולסטרול 2020.4 מ״ג 2020.4 מ״גסידן 471.7 מ״ג 471.7 מ״גברזל 27.2 מ״ג 27.2 מ״גאשלגן 2806.5 מ״ג 2806.5 מ״גאבץ 12.5 מ״ג 12.5 מ״גסגור
-
מרכיבים20 -
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות -
פחמימות552 גרם -
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 5943.0 קק״ל 5943.0 קק״לפחמימות 552.0 גרם 552.0 גרםשומן 436.5 גרם 436.5 גרםנתרן 1797.8 מ״ג 1797.8 מ״גחלבון 98.5 גרם 98.5 גרםסיבים תזונתיים 44.0 גרם 44.0 גרםשומן רווי 169.6 גרם 169.6 גרםכולסטרול 2020.4 מ״ג 2020.4 מ״גסידן 471.7 מ״ג 471.7 מ״גברזל 27.2 מ״ג 27.2 מ״גאשלגן 2806.5 מ״ג 2806.5 מ״גאבץ 12.5 מ״ג 12.5 מ״גסגור
אני יודעת שישנם אנשים שלא מחבבים פרג, אך כאשר תטעמו מהעוגה שלי תיווכחו שהשד דווקא לא נורא ושהעוגה ממש, אבל ממש טעימה.
גם עדי, הבת שלי, שהיא הטועמת ומעבירת הביקורת אינה אוהבת פרג. ביום שישי האחרון היא הגיעה ושאלה “אמא, איזו עוגה הכנת לשבת?” מיד עניתי: עוגת פרג. היא הסתכלת עליי ואמרה “אבל למה עוגת פרג? את יודעת שאני לא אוהבת פרג”. אמרתי לה: אם לא תנסי פעם אחת לא תדעי אם זה טעים או לא… מה אתם חושבים שהייתה התגובה שלה? ביקשה פרוסה נוספת כמובן!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 5943 | כמות מנות 1 |
|---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
150 גרם פרג טחון
-
3 כפות קמח תופח
-
80 גרם שוקולד מריר
-
1/4 כוס צימוקים בהירים
-
6 ביצים L
-
1 קורט מלח דק
-
1 שקית סוכר וניל
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
2 כפות ברנדי
-
1 כפית גרידת לימון
-
1 תפוח עץ גרני סמיט (ירוק) בינוני

אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מכינים את העוגה: קוצצים את השוקולד המריר דק. שמים בקערה גדולה את כל החומרים היבשים: פרג, קמח, שוקולד וצימוקים. מערבבים.
- מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים. את החלבונים מניחים בקערת המיקסר ומקציפים עם וו הקצפה. כאשר מתחיל להיווצר קצף מוסיפים את קורט המלח וחצי כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומלא בברק. מעבירים לקערה נוספת.
- מניחים בקערת המיקסר את החלמונים עם חצי כוס הסוכר הנותרת יחד עם סוכר הוניל ומקציפים. כאשר מתקבל קצף תפוח ובהיר מוסיפים את השמן בזרם דק. מוסיפים גם את הברנדי וממשיכים להקציף עוד כחצי דקה.
- מעבירים את קצף החלמונים לקצף החלבונים בהדרגה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים עם הפרג ומקפלים בעדינות.
- מקלפים את התפוח ומגרדים אותו על החורים הגדולים בפומפייה. מוסיפים את התפוח המגורר עם גרירת הלימון לקערת הבלילה ומערבבים עד אשר כל החומרים נטמעים ולא יותר.
- מעבירים את כל התערובת לתבנית המרופדת בנייר אפייה. אופים כ-40 דקות בתנור החם. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש או עם פירורים יבשים. מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר.

8. מכינים את הקרם: מניחים בסיר בינוני את כל החומרים: סוכר, קקאו, מים, אבקת נס קפה וממיסים על להבה נמוכה. מביאים לרתיחה ומכבים את האש. מוסיפים את קוביות השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים עד להמסת כל השוקולד. מקררים את התערובת במקרר לשעה לפחות.
9. מעבירים תערובת השוקולד לקערת המיקסר. מוסיפים את החמאה ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת חלקה והומוגנית.
10. מוסיפים את הרום ואת הברנדי ומערבלים עוד דקה עד אשר התערובת תפוחה ואוורירית. מכניסים את קרם השוקולד למקרר לשעה להתמצקות (ולא יותר כדי שלא יתקשה מדי).
12. מרכיבים את העוגה: משחררים את העוגה מהתבנית, הופכים אותה ומקלפים את נייר האפייה. מניחים על צלחת הגשה.
13. מוציאים את קרם השוקולד מהמקרר (אם הקרם התקשה מדי אפשר לחמם למיקרוגל לכמה שניות) ומורחים את הקרם על פני העוגה ובדפנות. ניתן גם לקשט את העוגה עם שקדים קלויים.

אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מכינים את העוגה: קוצצים את השוקולד המריר דק. שמים בקערה גדולה את כל החומרים היבשים: פרג, קמח, שוקולד וצימוקים. מערבבים.
- מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים. את החלבונים מניחים בקערת המיקסר ומקציפים עם וו הקצפה. כאשר מתחיל להיווצר קצף מוסיפים את קורט המלח וחצי כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומלא בברק. מעבירים לקערה נוספת.
- מניחים בקערת המיקסר את החלמונים עם חצי כוס הסוכר הנותרת יחד עם סוכר הוניל ומקציפים. כאשר מתקבל קצף תפוח ובהיר מוסיפים את השמן בזרם דק. מוסיפים גם את הברנדי וממשיכים להקציף עוד כחצי דקה.
- מעבירים את קצף החלמונים לקצף החלבונים בהדרגה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים עם הפרג ומקפלים בעדינות.
- מקלפים את התפוח ומגרדים אותו על החורים הגדולים בפומפייה. מוסיפים את התפוח המגורר עם גרירת הלימון לקערת הבלילה ומערבבים עד אשר כל החומרים נטמעים ולא יותר.
- מעבירים את כל התערובת לתבנית המרופדת בנייר אפייה. אופים כ-40 דקות בתנור החם. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש או עם פירורים יבשים. מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר.
8. מכינים את הקרם: מניחים בסיר בינוני את כל החומרים: סוכר, קקאו, מים, אבקת נס קפה וממיסים על להבה נמוכה. מביאים לרתיחה ומכבים את האש. מוסיפים את קוביות השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים עד להמסת כל השוקולד. מקררים את התערובת במקרר לשעה לפחות.
9. מעבירים תערובת השוקולד לקערת המיקסר. מוסיפים את החמאה ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת חלקה והומוגנית.
10. מוסיפים את הרום ואת הברנדי ומערבלים עוד דקה עד אשר התערובת תפוחה ואוורירית. מכניסים את קרם השוקולד למקרר לשעה להתמצקות (ולא יותר כדי שלא יתקשה מדי).
12. מרכיבים את העוגה: משחררים את העוגה מהתבנית, הופכים אותה ומקלפים את נייר האפייה. מניחים על צלחת הגשה.
13. מוציאים את קרם השוקולד מהמקרר (אם הקרם התקשה מדי אפשר לחמם למיקרוגל לכמה שניות) ומורחים את הקרם על פני העוגה ובדפנות. ניתן גם לקשט את העוגה עם שקדים קלויים.
הערות
- אם לא אוהבים צימוקים, אפשר לוותר עליהם
- אם אין ברנדי, אפשר לוותר גם עליו, למרות שהוא משביח מאוד את טעמה של העוגה
הערות
- אם לא אוהבים צימוקים, אפשר לוותר עליהם
- אם אין ברנדי, אפשר לוותר גם עליו, למרות שהוא משביח מאוד את טעמה של העוגה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן

