עוגת סולת תמרים בסירופ
אוהבים עוגות סולת? קבלו מתכון של עוגת סולת תמרים בסירופ - מעין בסבוסה טריפולטאית עם תמרים, טעימה ופשוטה להכנה, שמתאימה גם לטבעונים
אוהבים עוגות סולת? קבלו מתכון של עוגת סולת תמרים בסירופ - מעין בסבוסה טריפולטאית עם תמרים, טעימה ופשוטה להכנה, שמתאימה גם לטבעונים
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5833.9 קק״ל 5833.9 קק״לפחמימות 729.3 גרם 729.3 גרםשומן 261.6 גרם 261.6 גרםנתרן 3011.4 מ״ג 3011.4 מ״גחלבון 127.1 גרם 127.1 גרםסיבים תזונתיים 39.4 גרם 39.4 גרםשומן רווי 19.9 גרם 19.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 526.1 מ״ג 526.1 מ״גברזל 12.6 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 1870.1 מ״ג 1870.1 מ״גאבץ 10.5 מ״ג 10.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
פחמימות729 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5833.9 קק״ל 5833.9 קק״לפחמימות 729.3 גרם 729.3 גרםשומן 261.6 גרם 261.6 גרםנתרן 3011.4 מ״ג 3011.4 מ״גחלבון 127.1 גרם 127.1 גרםסיבים תזונתיים 39.4 גרם 39.4 גרםשומן רווי 19.9 גרם 19.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 526.1 מ״ג 526.1 מ״גברזל 12.6 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 1870.1 מ״ג 1870.1 מ״גאבץ 10.5 מ״ג 10.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 5834 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
1/2 חבילה תמרים מגולענים בוואקום
-
1 1/4 כוסות שמן קנולה
-
1 ק"ג סולת
-
2 שקיות אבקת אפייה
-
2 כוסות מים
-
2 כפיות גדושות קינמון טחון
-
1/2 כפית אגוז מוסקט
-
1 קורט ציפורן טחון
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בסיר מחממים את התמרים עם השמן למשך דקה, עד שהתערובת חמימה נעימה בידיים.
- לשים בידיים את השמן והתמרים לריכוך התמרים.
- בקערה גדולה מערבבים יחד סולת, אבקת אפייה וסוכר.
- יוצרים גומה בקערה עם תערובת הסולת, ויוצקים לתוכה את התמרים עם השמן. מוסיפים, קינמון, מוסקט, ציפורן ומלח ומערבבים היטב, עד שמתקבלת תערובת פירורית ספוגה בשמן.
- מוסיפים מים ומערבבים לתערובת אחידה במרקם של חול רטוב (יהיו גושי תמרים פה ושם, וזה בסדר). משטחים בתבנית משומנת ומסמנים בסכין את חיתוך הפרוסות.
- אם רוצים, מקשטים בשקדים פרוסים בהתאם לפרוסות המסומנות.
- מעבירים לתנור ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה שחומה, מוצקה ויבשה למגע.
- מכינים את הסירופ: מחממים מים וסוכר בסיר על אש נמוכה, עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה להסמכת הסירופ. מסירים מהאש ומוסיפים מי זהר.
- חותכים את העוגה למעוינים ויוצקים בעדינות את הסירופ החם על העוגה החמה.
- מצננים לחלוטין לפני שפורסים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בסיר מחממים את התמרים עם השמן למשך דקה, עד שהתערובת חמימה נעימה בידיים.
- לשים בידיים את השמן והתמרים לריכוך התמרים.
- בקערה גדולה מערבבים יחד סולת, אבקת אפייה וסוכר.
- יוצרים גומה בקערה עם תערובת הסולת, ויוצקים לתוכה את התמרים עם השמן. מוסיפים, קינמון, מוסקט, ציפורן ומלח ומערבבים היטב, עד שמתקבלת תערובת פירורית ספוגה בשמן.
- מוסיפים מים ומערבבים לתערובת אחידה במרקם של חול רטוב (יהיו גושי תמרים פה ושם, וזה בסדר). משטחים בתבנית משומנת ומסמנים בסכין את חיתוך הפרוסות.
- אם רוצים, מקשטים בשקדים פרוסים בהתאם לפרוסות המסומנות.
- מעבירים לתנור ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה שחומה, מוצקה ויבשה למגע.
- מכינים את הסירופ: מחממים מים וסוכר בסיר על אש נמוכה, עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה להסמכת הסירופ. מסירים מהאש ומוסיפים מי זהר.
- חותכים את העוגה למעוינים ויוצקים בעדינות את הסירופ החם על העוגה החמה.
- מצננים לחלוטין לפני שפורסים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן