עוגת סולת הפוכה עם אננס וקוקוס ושוקולד לבן

עוגת סולת הפוכה עם אננס וקוקוס ושוקולד לבן זו עוגה בחושה פרווה פשוטה להכנה, טעימה ומאוד יפה בזכות המראה המיוחד. אפשר להכין גם גרסה חלבית
עוגת סולת הפוכה עם אננס וקוקוס ושוקולד לבן זו עוגה בחושה פרווה פשוטה להכנה, טעימה ומאוד יפה בזכות המראה המיוחד. אפשר להכין גם גרסה חלבית
  • קרין גורן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    235 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3239.8 קק״ל 3239.8 קק״ל
    פחמימות 234.9 גרם 234.9 גרם
    שומן 220.9 גרם 220.9 גרם
    נתרן 1895.1 מ״ג 1895.1 מ״ג
    חלבון 73.9 גרם 73.9 גרם
    סיבים תזונתיים 28.9 גרם 28.9 גרם
    שומן רווי 97.1 גרם 97.1 גרם
    כולסטרול 1015.2 מ״ג 1015.2 מ״ג
    סידן 389.9 מ״ג 389.9 מ״ג
    ברזל 13.3 מ״ג 13.3 מ״ג
    אשלגן 1658.3 מ״ג 1658.3 מ״ג
    אבץ 8.0 מ״ג 8.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    235 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3239.8 קק״ל 3239.8 קק״ל
    פחמימות 234.9 גרם 234.9 גרם
    שומן 220.9 גרם 220.9 גרם
    נתרן 1895.1 מ״ג 1895.1 מ״ג
    חלבון 73.9 גרם 73.9 גרם
    סיבים תזונתיים 28.9 גרם 28.9 גרם
    שומן רווי 97.1 גרם 97.1 גרם
    כולסטרול 1015.2 מ״ג 1015.2 מ״ג
    סידן 389.9 מ״ג 389.9 מ״ג
    ברזל 13.3 מ״ג 13.3 מ״ג
    אשלגן 1658.3 מ״ג 1658.3 מ״ג
    אבץ 8.0 מ״ג 8.0 מ״ג
    סגור

העוגה של ריקי דיין מהתחרות בתוכנית “המדריך לאפייה”.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכונים ללא לקטוז
קרין גורן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


שכבת קרמל

סירופ

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. קולים קוקוס על גבי מחבת יבשה עד להזהבה. מסננים אננס ושומרים את הנוזלים לסירופ.
  2. מכינים את התחתית (שתהפוך לחלק העליון של העוגה): מניחים נייר אפיה משומן על תחתית התבנית. מחממים היטב מחבת ומוסיפים את הסוכר. מבשלים על להבה נמוכה מבלי לערבב עד שנוצר קרמל נוזלי זהוב. יוצקים את הקרמל מיד אל התבנית ומטלטלים את התבנית כך שהקרמל יצפה את רוב התחתית. מצננים. עובדים בזריזות ובזהירות (הקרמל רותח אבל מתקשה מהר).
  3. מכינים את העוגה: מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר לקצף בהיר ותפוח. מוסיפים את תמצית הווניל, הקוקוס הקלוי, הקמח, הסולת ואבקת האפייה ומערבבים בכף עץ עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את מיץ התפוזים והשמן ומערבבים. מוסיפים פנימה את השוקולד צ’יפס הלבן ומערבבים.
  4. מרכיבים ואופים: מחממים את התנור ל-170 מעלות. מסדרים על גבי שכבת הקרמל את טבעות האננס המשומר צמודות זו לזו וטבעת אחת במרכז (בצורת פרח). יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 45-50 דקות עד שהעוגה זהובה ויציבה.
  5. מכינים את הסירופ: בסיר מביאים לרתיחה את נוזלים של קופסת שימורי האננס ומבשלים 5 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים חלב קוקוס ובוחשים. מוציאים את העוגה מהתנור, דוקרים את העוגה בעדינות עם מזלג או קיסם ויוצקים עליה את הסירופ. רצוי לצקת את הסירופ חם כאשר גם העוגה חמה.
  6. הופכים את העוגה על צלחת ומקלפים ממנה בזהירות את נייר האפייה. מצננים ומגישים.

הערות

  • לגרסת פרווה משתמשים בשוקולד צ'יפס לבן פרווה.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת סולת הפוכה עם אננס וקוקוס ושוקולד לבן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות