-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 696.9 קק״ל 6968.7 קק״לפחמימות 74.2 גרם 742.1 גרםשומן 40.0 גרם 399.6 גרםנתרן 230.8 מ״ג 2307.8 מ״גחלבון 12.4 גרם 124.3 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 50.0 גרםשומן רווי 12.8 גרם 127.7 גרםכולסטרול 112.1 מ״ג 1120.8 מ״גסידן 119.1 מ״ג 1191.0 מ״גברזל 3.8 מ״ג 38.4 מ״גאשלגן 410.3 מ״ג 4102.9 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 21.4 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה שעהכולל שעתיים ו-30 דק׳
-
פחמימות74 גרם
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 696.9 קק״ל 6968.7 קק״לפחמימות 74.2 גרם 742.1 גרםשומן 40.0 גרם 399.6 גרםנתרן 230.8 מ״ג 2307.8 מ״גחלבון 12.4 גרם 124.3 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 50.0 גרםשומן רווי 12.8 גרם 127.7 גרםכולסטרול 112.1 מ״ג 1120.8 מ״גסידן 119.1 מ״ג 1191.0 מ״גברזל 3.8 מ״ג 38.4 מ״גאשלגן 410.3 מ״ג 4102.9 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 21.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 697 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
4 ביצים L
-
1 כוס שמן קנולה
-
1 כוס רוויון
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2כוס או 70 גרם אבקה להכנת שוקו
-
4כפות או 40 גרם אבקת קקאו
-
1 כוס מים
-
1 מנה אספרסו
ציפוי
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
200 גרם שוקולד מריר
קישוט
-
1 חבילה אצבעות שוקולד
-
1 חבילה סוכריות עדשים צבעוניות
-
100 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-150 מעלות ומניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה 2 דקות לתערובת אוורירית. מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה איטית. מוסיפים את הרוויון תוך כדי הקצפה איטית.
- עוצרים את המיקסר, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, אבקה להכנת השוקו והקקאו ומקציפים לאט רק עד איחוד. מוסיפים בזהירות את הקפה, תוך כדי הקצפה איטית. מקציפים עוד 3-2 שניות במהירות גבוהה כדי לוודא שהכול אחיד.
- משטחים את הבלילה בתבנית ואופים במשך שעה.
- מכינים את הציפוי: מחממים במיקרוגל את השמנת המתוקה והשוקולד המריר. טורפים לאיחוד. כשהעוגה החמה עדיין בתבנית, מוזגים את הציפוי החם מעליה ומעבירים למקרר ל-30 דקות להתייצבות. מחלצים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
- מעבירים למקפיא את סוכריות העדשים. מצמידים את אצבעות השוקולד להיקף העוגה ומשאירים כ-1/4 מההיקף ללא “גדר”. ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר ומערבבים לאיחוד.
- נועצים קש שתייה במרכז העוגה, מורחים אותו בשוקולד המומס ומצמידים אליו את סוכריות העדשים הקפואות. ממשיכים לסדר את הסוכריות על גבי פני העוגה והחלק החשוף בהיקף העוגה, כך שייראו כאילו נשפכו מלמעלה. תולים על קש את שקית הממתק, פתוחה כלפי מטה.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-150 מעלות ומניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה 2 דקות לתערובת אוורירית. מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה איטית. מוסיפים את הרוויון תוך כדי הקצפה איטית.
- עוצרים את המיקסר, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, אבקה להכנת השוקו והקקאו ומקציפים לאט רק עד איחוד. מוסיפים בזהירות את הקפה, תוך כדי הקצפה איטית. מקציפים עוד 3-2 שניות במהירות גבוהה כדי לוודא שהכול אחיד.
- משטחים את הבלילה בתבנית ואופים במשך שעה.
- מכינים את הציפוי: מחממים במיקרוגל את השמנת המתוקה והשוקולד המריר. טורפים לאיחוד. כשהעוגה החמה עדיין בתבנית, מוזגים את הציפוי החם מעליה ומעבירים למקרר ל-30 דקות להתייצבות. מחלצים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
- מעבירים למקפיא את סוכריות העדשים. מצמידים את אצבעות השוקולד להיקף העוגה ומשאירים כ-1/4 מההיקף ללא “גדר”. ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר ומערבבים לאיחוד.
- נועצים קש שתייה במרכז העוגה, מורחים אותו בשוקולד המומס ומצמידים אליו את סוכריות העדשים הקפואות. ממשיכים לסדר את הסוכריות על גבי פני העוגה והחלק החשוף בהיקף העוגה, כך שייראו כאילו נשפכו מלמעלה. תולים על קש את שקית הממתק, פתוחה כלפי מטה.
הערות
- אפשר להחליף את הרוויון ב-1 כוס חלב שהושרה 10 דקות עם 1 כף חומץ
- מכינים את הקפה המוכן מ-1 כוס מים רותחים ו-1 כפית גדושה אבקת קפה נמס
- להרכבת העוגה צריך קש שתייה עבה
הערות
- אפשר להחליף את הרוויון ב-1 כוס חלב שהושרה 10 דקות עם 1 כף חומץ
- מכינים את הקפה המוכן מ-1 כוס מים רותחים ו-1 כפית גדושה אבקת קפה נמס
- להרכבת העוגה צריך קש שתייה עבה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן