עוגת יום הולדת נגד כוח המשיכה

קרין גורן מכינה עוגת יום הולדת שוקולדית נפלאה, ספוגה ברוטב שוקולד, עם קישוט שהופך אותה לאשליה אופטית מקסימה
קרין גורן מכינה עוגת יום הולדת שוקולדית נפלאה, ספוגה ברוטב שוקולד, עם קישוט שהופך אותה לאשליה אופטית מקסימה
  • קרין גורן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • פחמימות
    74 גרם
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 696.9 קק״ל 6968.7 קק״ל
    פחמימות 74.2 גרם 742.1 גרם
    שומן 40.0 גרם 399.6 גרם
    נתרן 230.8 מ״ג 2307.8 מ״ג
    חלבון 12.4 גרם 124.3 גרם
    סיבים תזונתיים 5.0 גרם 50.0 גרם
    שומן רווי 12.8 גרם 127.7 גרם
    כולסטרול 112.1 מ״ג 1120.8 מ״ג
    סידן 119.1 מ״ג 1191.0 מ״ג
    ברזל 3.8 מ״ג 38.4 מ״ג
    אשלגן 410.3 מ״ג 4102.9 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 21.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • פחמימות
    74 גרם
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 696.9 קק״ל 6968.7 קק״ל
    פחמימות 74.2 גרם 742.1 גרם
    שומן 40.0 גרם 399.6 גרם
    נתרן 230.8 מ״ג 2307.8 מ״ג
    חלבון 12.4 גרם 124.3 גרם
    סיבים תזונתיים 5.0 גרם 50.0 גרם
    שומן רווי 12.8 גרם 127.7 גרם
    כולסטרול 112.1 מ״ג 1120.8 מ״ג
    סידן 119.1 מ״ג 1191.0 מ״ג
    ברזל 3.8 מ״ג 38.4 מ״ג
    אשלגן 410.3 מ״ג 4102.9 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 21.4 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אוכל שילדים אוהבים
קרין גורן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


עוגה

ציפוי

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-150 מעלות ומניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה 2 דקות לתערובת אוורירית. מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה איטית. מוסיפים את הרוויון תוך כדי הקצפה איטית.
  3. עוצרים את המיקסר, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, אבקה להכנת השוקו והקקאו ומקציפים לאט רק עד איחוד. מוסיפים בזהירות את הקפה, תוך כדי הקצפה איטית. מקציפים עוד 3-2 שניות במהירות גבוהה כדי לוודא שהכול אחיד.
  4. משטחים את הבלילה בתבנית ואופים במשך שעה.
  5. מכינים את הציפוי: מחממים במיקרוגל את השמנת המתוקה והשוקולד המריר. טורפים לאיחוד. כשהעוגה החמה עדיין בתבנית, מוזגים את הציפוי החם מעליה ומעבירים למקרר ל-30 דקות להתייצבות. מחלצים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
  6. מעבירים למקפיא את סוכריות העדשים. מצמידים את אצבעות השוקולד להיקף העוגה ומשאירים כ-1/4 מההיקף ללא “גדר”. ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר ומערבבים לאיחוד.
  7. נועצים קש שתייה במרכז העוגה, מורחים אותו בשוקולד המומס ומצמידים אליו את סוכריות העדשים הקפואות. ממשיכים לסדר את הסוכריות על גבי פני העוגה והחלק החשוף בהיקף העוגה, כך שייראו כאילו נשפכו מלמעלה. תולים על קש את שקית הממתק, פתוחה כלפי מטה.

הערות

  • אפשר להחליף את הרוויון ב-1 כוס חלב שהושרה 10 דקות עם 1 כף חומץ
  • מכינים את הקפה המוכן מ-1 כוס מים רותחים ו-1 כפית גדושה אבקת קפה נמס
  • להרכבת העוגה צריך קש שתייה עבה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת יום הולדת נגד כוח המשיכה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות