עוגת חתונה ב-4 קומות
קבלו מתכון של עוגת חתונה ב-4 קומות שמורכבת מעוגות שוקולד פרווה ב-4 גדלים: 26 ס"מ, 22 ס"מ, 18 ס"מ, 10 ס"מ, שתוכלו להכין בבית לגמרי לבד
קבלו מתכון של עוגת חתונה ב-4 קומות שמורכבת מעוגות שוקולד פרווה ב-4 גדלים: 26 ס"מ, 22 ס"מ, 18 ס"מ, 10 ס"מ, שתוכלו להכין בבית לגמרי לבד
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 9433.6 קק״ל 9433.6 קק״לפחמימות 814.6 גרם 814.6 גרםשומן 652.2 גרם 652.2 גרםנתרן 3587.2 מ״ג 3587.2 מ״גחלבון 127.0 גרם 127.0 גרםסיבים תזונתיים 108.7 גרם 108.7 גרםשומן רווי 344.4 גרם 344.4 גרםכולסטרול 523.6 מ״ג 523.6 מ״גסידן 880.1 מ״ג 880.1 מ״גברזל 84.9 מ״ג 84.9 מ״גאשלגן 8766.4 מ״ג 8766.4 מ״גאבץ 37.0 מ״ג 37.0 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה שעהכולל 4 שעות
-
פחמימות815 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 9433.6 קק״ל 9433.6 קק״לפחמימות 814.6 גרם 814.6 גרםשומן 652.2 גרם 652.2 גרםנתרן 3587.2 מ״ג 3587.2 מ״גחלבון 127.0 גרם 127.0 גרםסיבים תזונתיים 108.7 גרם 108.7 גרםשומן רווי 344.4 גרם 344.4 גרםכולסטרול 523.6 מ״ג 523.6 מ״גסידן 880.1 מ״ג 880.1 מ״גברזל 84.9 מ״ג 84.9 מ״גאשלגן 8766.4 מ״ג 8766.4 מ״גאבץ 37.0 מ״ג 37.0 מ״גסגור
העוגה המרשימה שבתמונה מורכבת מעוגות שוקולד פרווה ב-4 גדלים: 26 ס”מ, 22 ס”מ, 18 ס”מ, 10 ס”מ.
כדי למלא את ארבע התבניות תצטרכו להכין את מתכון העוגה הבא 3 פעמים. אני ממליצה לא להכין את כל הכמות בבת אחת, אתם תתחילו להסתבך עם קערות וערבובים.
זמן האפייה של כל תבנית משתנה – שימו לב שהתבנית הקטנה תהיה מוכנה בשליש מהזמן של התבנית הגדולה! ואם קומה אחת של עוגה מספיקה לכם – הכינו רק כמות אחת של עוגת השוקולד ואפו בתבנית בקוטר 26.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 9434 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת שוקולד פרווה עסיסית (כמות אחת. לעוגת קומות יש להכין 3 כמויות)
-
2 כוסות קמח תופח
-
1 כוס אבקת קקאו
-
2 ביצים L
-
1 כוס שמן קנולה
-
1 כוס מים פושרים
-
1 כוס מים רותחים
ציפוי שוקולד פרווה (כמות לציפוי עוגת קומות. אם מכינים רק קומה אחת משתמשים ב-1/3 מהציפוי)
-
2קופסאות שימורים או 800 מ"ל חלב קוקוס
-
800 גרם שוקולד מריר
-
2 כפות דבש
-
50 גרם מרגרינה
אופן הכנה
- מכינים את העוגות: מערבבים יחד את כל החומרים, יוצקים לתבנית ואופים ב-160 מעלות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. מצננים ומעבירים למקפיא לכמה שעות.
- מכינים את הציפוי: מחממים את כל חומרי הציפוי לתערובת חלקה (מרגרינה מוסיפים רק כשמסירים מהאש, אם משתמשים).
- מרכיבים ומקשטים: מיישרים בסכין את החלק העליון של כל עוגה ומניחים את העוגות אחת על השנייה (הכי קל אם הן חצי קפואות. אפשר לייצב בעזרת מקלות בייגלה שנועצים בעוגות במרכז.
- מרפדים את התחתית בנייר כסף לניקוי זריז של הטפטופים ומוזגים את הציפוי על 4 הקומות, מלמעלה. מניחים לו להתקשות מעט ומסירים את נייר הכסף.
- מצמידים בהיקף כל קומה נשיקות מרנג קטנות ומפזרים בעדינות עם כפית את סוכריות הכסף צמוד למרנג. מניחים בובת חתן כלה מלמעלה.
אופן הכנה
- מכינים את העוגות: מערבבים יחד את כל החומרים, יוצקים לתבנית ואופים ב-160 מעלות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. מצננים ומעבירים למקפיא לכמה שעות.
- מכינים את הציפוי: מחממים את כל חומרי הציפוי לתערובת חלקה (מרגרינה מוסיפים רק כשמסירים מהאש, אם משתמשים).
- מרכיבים ומקשטים: מיישרים בסכין את החלק העליון של כל עוגה ומניחים את העוגות אחת על השנייה (הכי קל אם הן חצי קפואות. אפשר לייצב בעזרת מקלות בייגלה שנועצים בעוגות במרכז.
- מרפדים את התחתית בנייר כסף לניקוי זריז של הטפטופים ומוזגים את הציפוי על 4 הקומות, מלמעלה. מניחים לו להתקשות מעט ומסירים את נייר הכסף.
- מצמידים בהיקף כל קומה נשיקות מרנג קטנות ומפזרים בעדינות עם כפית את סוכריות הכסף צמוד למרנג. מניחים בובת חתן כלה מלמעלה.
הערות
- כדי להכין עוגת חתונה תצטרכו גם בובת חתן-כלה ובסיס קרטון עגול גדול ועבה.
הערות
- כדי להכין עוגת חתונה תצטרכו גם בובת חתן-כלה ובסיס קרטון עגול גדול ועבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן