עוגת הגבינה המושלמת של אלון שבו
- אלון שבו
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 526.6 קק״ל 5265.9 קק״לפחמימות 8.0 גרם 79.8 גרםשומן 23.2 גרם 232.3 גרםנתרן 241.8 מ״ג 2417.8 מ״גחלבון 68.6 גרם 685.9 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 6.3 גרםשומן רווי 11.9 גרם 119.2 גרםכולסטרול 224.5 מ״ג 2245.3 מ״גסידן 116.0 מ״ג 1160.5 מ״גברזל 1.7 מ״ג 17.4 מ״גאשלגן 1003.8 מ״ג 10037.8 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 15.7 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל 6 שעות ו-50 דק׳
-
פחמימות8 גרם
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 526.6 קק״ל 5265.9 קק״לפחמימות 8.0 גרם 79.8 גרםשומן 23.2 גרם 232.3 גרםנתרן 241.8 מ״ג 2417.8 מ״גחלבון 68.6 גרם 685.9 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 6.3 גרםשומן רווי 11.9 גרם 119.2 גרםכולסטרול 224.5 מ״ג 2245.3 מ״גסידן 116.0 מ״ג 1160.5 מ״גברזל 1.7 מ״ג 17.4 מ״גאשלגן 1003.8 מ״ג 10037.8 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 15.7 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 6 שעות ו-50 דק׳ | קלוריות 527 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
70 גרם קמח לבן
-
90 גרם חמאה
-
70 כפות אבקת ג’לטין
-
35 גרם שקדים טחונים
מלית גבינה
-
1 ק"ג גבינת מסקרפונה
-
100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
6 ביצים M
ציפוי
-
400 גרם שמנת חמוצה 15%
-
50 גרם אבקת סוכר
אופן הכנה
1. מכינים את התחתית הפריכה: במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה מאחדים את כל החומרים ליצירת בצק פירורי.
2. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומצמידים את הבצק לתחתית. מהדקים ליצירת שכבה אחידה.
3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
4. אופים את התחתית בתנור במשך 15-20 דקות, עד שהיא מזהיבה. מצננים.
5. מכינים את מילת הגבינה: מחממים תנור ל-160 מעלות. בתחתית התנור מניחים תבנית עמוקה עם מים רותחים, כדי ליצור אדים בתנור.
6. טורפים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה.
7. יוצקים את הבלילה על הבצק האפוי ואופים במשך 50-60 דקות ועד שהעוגה מתייצבת. הבדיקה שיש לבצע כדי לקבוע אם העוגה אכן התייצבה היא להרעיד את התבנית עליה מוצבת תבנית עוגת הגבינה ולראות האם בזמן ההרעדה המלית אמנם נעה אך מצליחה “להחזיק את עצמה”, כלומר מצליחה לנוע כמסה אחת ולשמור על הצורה שלה. אם המלית נראית נוזלית יש להמשיך לאפות את העוגה. העוגה מעט משחימה באפייה.
8. בסיום האפייה מניחים לעוגה להצטנן במשך 5 דקות לפני שמוסיפים את הציפוי (חשוב להקפיד על הצינון אחרת הציפוי עלול לשקוע לתוך העוגה וליצור גומה).
9. מכינים את הציפוי: טורפים בקערה את השמנת החמוצה יחד עם אבקת הסוכר לתערובת אחידה.
10. יוצקים את הציפוי על העוגה ומיישרים אותו בעזרת פלטה מדורגת.
11. מכסים את העוגה ומעבירים לקירור של 5 שעות לפחות במקרר לפני שפורסים את העוגה.
12. אפשר לקשט את העוגה בתאנים טריות.
אופן הכנה
1. מכינים את התחתית הפריכה: במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה מאחדים את כל החומרים ליצירת בצק פירורי.
2. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומצמידים את הבצק לתחתית. מהדקים ליצירת שכבה אחידה.
3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
4. אופים את התחתית בתנור במשך 15-20 דקות, עד שהיא מזהיבה. מצננים.
5. מכינים את מילת הגבינה: מחממים תנור ל-160 מעלות. בתחתית התנור מניחים תבנית עמוקה עם מים רותחים, כדי ליצור אדים בתנור.
6. טורפים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה.
7. יוצקים את הבלילה על הבצק האפוי ואופים במשך 50-60 דקות ועד שהעוגה מתייצבת. הבדיקה שיש לבצע כדי לקבוע אם העוגה אכן התייצבה היא להרעיד את התבנית עליה מוצבת תבנית עוגת הגבינה ולראות האם בזמן ההרעדה המלית אמנם נעה אך מצליחה “להחזיק את עצמה”, כלומר מצליחה לנוע כמסה אחת ולשמור על הצורה שלה. אם המלית נראית נוזלית יש להמשיך לאפות את העוגה. העוגה מעט משחימה באפייה.
8. בסיום האפייה מניחים לעוגה להצטנן במשך 5 דקות לפני שמוסיפים את הציפוי (חשוב להקפיד על הצינון אחרת הציפוי עלול לשקוע לתוך העוגה וליצור גומה).
9. מכינים את הציפוי: טורפים בקערה את השמנת החמוצה יחד עם אבקת הסוכר לתערובת אחידה.
10. יוצקים את הציפוי על העוגה ומיישרים אותו בעזרת פלטה מדורגת.
11. מכסים את העוגה ומעבירים לקירור של 5 שעות לפחות במקרר לפני שפורסים את העוגה.
12. אפשר לקשט את העוגה בתאנים טריות.