עוגת דבש על רגל אחת
אוהבים עוגות לא מסובכות? קבלו מתכון של עוגת דבש על רגל אחת - ללא חומרים יקרים, ללא כמויות מטורפות, בלי ללכלך מיקסר, ממש פשוטה וטעימה
אוהבים עוגות לא מסובכות? קבלו מתכון של עוגת דבש על רגל אחת - ללא חומרים יקרים, ללא כמויות מטורפות, בלי ללכלך מיקסר, ממש פשוטה וטעימה
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1513.9 קק״ל 1513.9 קק״לפחמימות 233.5 גרם 233.5 גרםשומן 58.5 גרם 58.5 גרםנתרן 90.5 מ״ג 90.5 מ״גחלבון 22.8 גרם 22.8 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 4.1 גרםשומן רווי 5.3 גרם 5.3 גרםכולסטרול 253.8 מ״ג 253.8 מ״גסידן 63.5 מ״ג 63.5 מ״גברזל 3.4 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 310.3 מ״ג 310.3 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 2.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
פחמימות234 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1513.9 קק״ל 1513.9 קק״לפחמימות 233.5 גרם 233.5 גרםשומן 58.5 גרם 58.5 גרםנתרן 90.5 מ״ג 90.5 מ״גחלבון 22.8 גרם 22.8 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 4.1 גרםשומן רווי 5.3 גרם 5.3 גרםכולסטרול 253.8 מ״ג 253.8 מ״גסידן 63.5 מ״ג 63.5 מ״גברזל 3.4 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 310.3 מ״ג 310.3 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 2.0 מ״גסגור
רגע לפני סיכומי השנה החולפת וההתחייבויות החדשות לשנה הבאה… קבלו עוגה שמזכירה שלא הכול צריך להיות כבד או מסובך. בעוגת הדבש הטעימה הזו אין רכיבים יקרים וגם לא כמויות מטורפות (הכול מותאם לתבנית אינגליש אחת) וההכנה שלה פשוטה במיוחד (אפילו לא מלכלכים את המיקסר!). אפשר לאפות אותה ממש לפני שהאורחים מגיעים, ואפשר גם להכין הרבה זמן מראש – אחרי שהיא מתקררת לגמרי עוטפים ושומרים בטמפרטורת החדר, אפילו שבוע ויותר. הטעם רק ישתפר.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1514 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
1 ביצה L
-
5כפות או 75 גרם שמן קנולה
-
5כפות או 100 גרם דבש
-
5כפות או 75 גרם מים
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/2 כפית קפה נמס
-
1 כוס קמח לבן
-
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
-
1/4 כפית מי סודה
קישוט שקדים (לפני האפייה)
-
2 כפות שקדים פרוסים
זיגוג דבש (אחרי האפייה)
-
2 כפות דבש
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-150 מעלות.
- בקערה טורפים היטב לאיחוד ביצה, שמן, דבש, סוכר, מים, קינמון ואבקת קפה.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה וטורפים כמה שפחות, רק עד שהתערובת אחידה ללא גושים.
- משמנים תבנית אינגליש קייק ומוזגים אליה את תערובת העוגה.
- מקשטים בשקדים ואופים: מפזרים מעל שקדים פרוסים ואופים (חשוב שהחום יהיה נמוך - העוגה תופחת מאוד בתנור ויכולה לגלוש כשהחום גבוה) כ-40 דקות, להזהבה והתייצבות (עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש).
- מזגגים בדבש: מזלפים מעל דבש, מחכים חצי דקה (כדי שהדבש יתחמם מחום העוגה ויהפוך נוזלי) ומורחים בעזרת גב של כף.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-150 מעלות.
- בקערה טורפים היטב לאיחוד ביצה, שמן, דבש, סוכר, מים, קינמון ואבקת קפה.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה וטורפים כמה שפחות, רק עד שהתערובת אחידה ללא גושים.
- משמנים תבנית אינגליש קייק ומוזגים אליה את תערובת העוגה.
- מקשטים בשקדים ואופים: מפזרים מעל שקדים פרוסים ואופים (חשוב שהחום יהיה נמוך - העוגה תופחת מאוד בתנור ויכולה לגלוש כשהחום גבוה) כ-40 דקות, להזהבה והתייצבות (עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש).
- מזגגים בדבש: מזלפים מעל דבש, מחכים חצי דקה (כדי שהדבש יתחמם מחום העוגה ויהפוך נוזלי) ומורחים בעזרת גב של כף.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן