עוגת דבש ותמרים לחים בניחוח צ`אי מסאלה
עוגת דבש ותמרים לחים בניחוח צ`אי מסאלה זו עוגה עסיסית ונימוחה עם ארומה הודית אקזוטית, טעימה וכזו שנשמרת מעולה לאורך זמן רב
עוגת דבש ותמרים לחים בניחוח צ`אי מסאלה זו עוגה עסיסית ונימוחה עם ארומה הודית אקזוטית, טעימה וכזו שנשמרת מעולה לאורך זמן רב
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4460.6 קק״ל 4460.6 קק״לפחמימות 552.8 גרם 552.8 גרםשומן 230.5 גרם 230.5 גרםנתרן 354.0 מ״ג 354.0 מ״גחלבון 68.9 גרם 68.9 גרםסיבים תזונתיים 10.3 גרם 10.3 גרםשומן רווי 21.2 גרם 21.2 גרםכולסטרול 1015.2 מ״ג 1015.2 מ״גסידן 203.6 מ״ג 203.6 מ״גברזל 9.9 מ״ג 9.9 מ״גאשלגן 880.5 מ״ג 880.5 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 5.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
פחמימות553 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4460.6 קק״ל 4460.6 קק״לפחמימות 552.8 גרם 552.8 גרםשומן 230.5 גרם 230.5 גרםנתרן 354.0 מ״ג 354.0 מ״גחלבון 68.9 גרם 68.9 גרםסיבים תזונתיים 10.3 גרם 10.3 גרםשומן רווי 21.2 גרם 21.2 גרםכולסטרול 1015.2 מ״ג 1015.2 מ״גסידן 203.6 מ״ג 203.6 מ״גברזל 9.9 מ״ג 9.9 מ״גאשלגן 880.5 מ״ג 880.5 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 5.9 מ״גסגור
עוגת דבש מיוחדת בזכות ניחוח צ’אי מסאלה – זה נשמע מתוחכם אבל בסך הכל מדובר בתה משקית שמוסיף ניחוח מופלא. עוגה שנשמרת מצוין אפילו שבועיים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 4461 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 1/2 כוסות קמח לבן
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
4 ביצים L
-
1 כוס שמן קנולה
-
1 כוס דבש
-
2 כפיות קינמון טחון
-
1 כפית ג’ינג’ר טחון
-
1 קורט ציפורן טחון
-
1 כוס תה צ’אי מסאלה
-
1 חופן תמר מג’הול
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות. מגלענים וחותכים גס תמרים.
- מנפים יחד קמח תופח ואבקת סודה לשתייה בקערה גדולה.
- טורפים בקערה נפרדת ביצים עם שמן (למדוד ראשון לפני הדבש, באותה כוס מדידה, כדי שהדבש יחליק החוצה), דבש, סוכר, קינמון, ג’ינג’ר וציפורן.
- יוצרים גומה בתערובת הקמח, ויוצקים אליה את הנוזלים. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. יוצקים תה רותח לתערובת בפעמיים שלוש, וטורפים היטב לקבלת בלילה אחידה ודלילה. מערבבים פנימה תמרים לחים.
- יוצקים מיד את הבלילה לתבנית משומנת בתרסיס שמן. מקפידים שגובה הבלילה לא יעלה על 2/3 מגובה הדפנות, כי העוגה תופחת מאוד במהלך האפייה.
- אופים 45-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש כמעט לגמרי (עם פירורים לחים).
- מאחסנים עד 10 ימים מכוסה בניילון נצמד.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות. מגלענים וחותכים גס תמרים.
- מנפים יחד קמח תופח ואבקת סודה לשתייה בקערה גדולה.
- טורפים בקערה נפרדת ביצים עם שמן (למדוד ראשון לפני הדבש, באותה כוס מדידה, כדי שהדבש יחליק החוצה), דבש, סוכר, קינמון, ג’ינג’ר וציפורן.
- יוצרים גומה בתערובת הקמח, ויוצקים אליה את הנוזלים. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. יוצקים תה רותח לתערובת בפעמיים שלוש, וטורפים היטב לקבלת בלילה אחידה ודלילה. מערבבים פנימה תמרים לחים.
- יוצקים מיד את הבלילה לתבנית משומנת בתרסיס שמן. מקפידים שגובה הבלילה לא יעלה על 2/3 מגובה הדפנות, כי העוגה תופחת מאוד במהלך האפייה.
- אופים 45-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש כמעט לגמרי (עם פירורים לחים).
- מאחסנים עד 10 ימים מכוסה בניילון נצמד.
הערות
- הכמויות מספיקות ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בבקה בקוטר 24 ס"מ.
הערות
- הכמויות מספיקות ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בבקה בקוטר 24 ס"מ.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן