עוגת דבש וקפה לראש השנה מתוק במיוחד
חגי תשרי בפתח ואתם כבר מתלבטים איזו עוגת דבש להכין? אנחנו משדרגים את עוגת הדבש שלנו עם טעמי קפה שמופיעים בכל ביס - גם בתערובת העוגה וגם בזיגוג
חגי תשרי בפתח ואתם כבר מתלבטים איזו עוגת דבש להכין? אנחנו משדרגים את עוגת הדבש שלנו עם טעמי קפה שמופיעים בכל ביס - גם בתערובת העוגה וגם בזיגוג
- תמר שורצברד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3027.5 קק״ל 3027.5 קק״לפחמימות 514.6 גרם 514.6 גרםשומן 76.9 גרם 76.9 גרםנתרן 3948.7 מ״ג 3948.7 מ״גחלבון 78.3 גרם 78.3 גרםסיבים תזונתיים 10.9 גרם 10.9 גרםשומן רווי 10.9 גרם 10.9 גרםכולסטרול 824.6 מ״ג 824.6 מ״גסידן 368.5 מ״ג 368.5 מ״גברזל 8.2 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 1058.6 מ״ג 1058.6 מ״גאבץ 5.3 מ״ג 5.3 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
פחמימות515 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3027.5 קק״ל 3027.5 קק״לפחמימות 514.6 גרם 514.6 גרםשומן 76.9 גרם 76.9 גרםנתרן 3948.7 מ״ג 3948.7 מ״גחלבון 78.3 גרם 78.3 גרםסיבים תזונתיים 10.9 גרם 10.9 גרםשומן רווי 10.9 גרם 10.9 גרםכולסטרול 824.6 מ״ג 824.6 מ״גסידן 368.5 מ״ג 368.5 מ״גברזל 8.2 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 1058.6 מ״ג 1058.6 מ״גאבץ 5.3 מ״ג 5.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 3028 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית קוגלהוף 26
עוגה
-
3 כפיות קפה נמס
-
1כוס או 240 מ"ל מים רותחים
-
4 חלמונים L
-
4 חלבונים L
-
5 כפות שמן קנולה
-
2/3כוס או 225 גרם דבש
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית ג’ינג’ר טחון
-
1/2 כפית ציפורן טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- בכוס, מערבבים את הקפה הנמס עם המים הרותחים. משאירים בצד ומצננים מעט.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את החלמונים עם הסוכר עד שהם מלבינים מעט, כ-2 דקות.
- מוסיפים את השמן ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת.
- מוסיפים את הדבש ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת ונוצרת תערובת חלקה ואחידה.
- בקערה נפרדת, מנפים יחד את הקמח, המלח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והתבלינים.
- מוסיפים את תערובת היבשים בהדרגה לקערת המיקסר רק עד שהיבשים נטמעים בתערובת. היזהרו מעיבוד יתר.
- בקערת מיקסר אחרת עם וו בלון, מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מקפלים בעדינות את תערובת החלבונים לתערובת הדבש.
- משמנים תבנית קוגלהוף בתרסיס שמן ומעבירים אליה את התערובת.
- אופים בתנור החם כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
- מכינים סירופ קפה: שמים את כל חומרי הסירופ בסיר קטן ומחממים עד שנוצר סירופ.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים אותה בסירופ הקפה.
צילום: שני הלוי
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- בכוס, מערבבים את הקפה הנמס עם המים הרותחים. משאירים בצד ומצננים מעט.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את החלמונים עם הסוכר עד שהם מלבינים מעט, כ-2 דקות.
- מוסיפים את השמן ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת.
- מוסיפים את הדבש ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת ונוצרת תערובת חלקה ואחידה.
- בקערה נפרדת, מנפים יחד את הקמח, המלח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והתבלינים.
- מוסיפים את תערובת היבשים בהדרגה לקערת המיקסר רק עד שהיבשים נטמעים בתערובת. היזהרו מעיבוד יתר.
- בקערת מיקסר אחרת עם וו בלון, מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מקפלים בעדינות את תערובת החלבונים לתערובת הדבש.
- משמנים תבנית קוגלהוף בתרסיס שמן ומעבירים אליה את התערובת.
- אופים בתנור החם כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
- מכינים סירופ קפה: שמים את כל חומרי הסירופ בסיר קטן ומחממים עד שנוצר סירופ.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים אותה בסירופ הקפה.
צילום: שני הלוי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן