עוגת דבש ואגסים לאירוח בראש השנה
רוצים לשדרג את העוגה הקבועה שלכם בראש השנה? מכינים עוגת דבש ואגסים - ללא מוצרי חלב, שחומה וריחנית, עם קוביות אגסים ותבלינים שתהיה להיט בשולחן החג שלכם
רוצים לשדרג את העוגה הקבועה שלכם בראש השנה? מכינים עוגת דבש ואגסים - ללא מוצרי חלב, שחומה וריחנית, עם קוביות אגסים ותבלינים שתהיה להיט בשולחן החג שלכם
- עז תלם
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 149.0 קק״ל 1490.3 קק״לפחמימות 30.7 גרם 307.2 גרםשומן 1.6 גרם 16.1 גרםנתרן 233.0 מ״ג 2329.5 מ״גחלבון 3.9 גרם 39.0 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 16.9 גרםשומן רווי 0.4 גרם 3.6 גרםכולסטרול 50.8 מ״ג 507.6 מ״גסידן 20.8 מ״ג 208.2 מ״גברזל 0.6 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 90.8 מ״ג 908.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.3 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
פחמימות31 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 149.0 קק״ל 1490.3 קק״לפחמימות 30.7 גרם 307.2 גרםשומן 1.6 גרם 16.1 גרםנתרן 233.0 מ״ג 2329.5 מ״גחלבון 3.9 גרם 39.0 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 16.9 גרםשומן רווי 0.4 גרם 3.6 גרםכולסטרול 50.8 מ״ג 507.6 מ״גסידן 20.8 מ״ג 208.2 מ״גברזל 0.6 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 90.8 מ״ג 908.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 149 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 אגסים בינוניים
-
2 ביצים L
-
120גרם או 1 כוס דבש
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כוס תה חזק
-
2 כפות מיץ לימון
-
1/4 כפית בהרט
-
200 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית בעזרת תרסיס השמן.
- מנקים את האגסים מליבה וחותכים לקוביות.
- מקציפים את הביצים, הסוכר והדבש יחדיו 4-5 דקות בעזרת מיקסר במהירות בינונית עד קבלת קצף יציב.
- מוסיפים את כל שאר הרכיבים, מלבד האגסים, תוך כדי טריפה איטית לקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים את האגסים לבלילה ומערבבים בעדינות בעזרת מרית.
- יוצקים לתבנית ואופים 40-60 דקות בערך, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.
- מצננים מעט לפני שמגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית בעזרת תרסיס השמן.
- מנקים את האגסים מליבה וחותכים לקוביות.
- מקציפים את הביצים, הסוכר והדבש יחדיו 4-5 דקות בעזרת מיקסר במהירות בינונית עד קבלת קצף יציב.
- מוסיפים את כל שאר הרכיבים, מלבד האגסים, תוך כדי טריפה איטית לקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים את האגסים לבלילה ומערבבים בעדינות בעזרת מרית.
- יוצקים לתבנית ואופים 40-60 דקות בערך, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.
- מצננים מעט לפני שמגישים.
הערות
- אפשר להכין את העוגה ב-2 תבניות אינגליש קייק
הערות
- אפשר להכין את העוגה ב-2 תבניות אינגליש קייק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן