-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1785.4 קק״ל 1785.4 קק״לפחמימות 280.4 גרם 280.4 גרםשומן 60.2 גרם 60.2 גרםנתרן 516.2 מ״ג 516.2 מ״גחלבון 38.4 גרם 38.4 גרםסיבים תזונתיים 8.0 גרם 8.0 גרםשומן רווי 36.4 גרם 36.4 גרםכולסטרול 137.0 מ״ג 137.0 מ״גסידן 1195.6 מ״ג 1195.6 מ״גברזל 7.7 מ״ג 7.7 מ״גאשלגן 2096.9 מ״ג 2096.9 מ״גאבץ 6.9 מ״ג 6.9 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 25 דק׳כולל 8 שעות
-
פחמימות280 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1785.4 קק״ל 1785.4 קק״לפחמימות 280.4 גרם 280.4 גרםשומן 60.2 גרם 60.2 גרםנתרן 516.2 מ״ג 516.2 מ״גחלבון 38.4 גרם 38.4 גרםסיבים תזונתיים 8.0 גרם 8.0 גרםשומן רווי 36.4 גרם 36.4 גרםכולסטרול 137.0 מ״ג 137.0 מ״גסידן 1195.6 מ״ג 1195.6 מ״גברזל 7.7 מ״ג 7.7 מ״גאשלגן 2096.9 מ״ג 2096.9 מ״גאבץ 6.9 מ״ג 6.9 מ״גסגור
עוגת גלידה קפואה בשכבות, שמזכירה את הקסטה מהילדות שלנו – רק שהפעם לא צריך להתלבט אם להתחיל בצד של השוקו או בצד של הווניל (כי בכל ביס יש משניהם).
אם רוצים לשדרג עוד יותר את ההגשה- אפשר לטבול את הקסטות המוכנות בשוקולד מומס (לציפוי חלקי או מלא) ולהחזיר למקפיא לעוד כמה דקות, להתקשות.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 5 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 8 שעות | קלוריות 1785 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 קופסת שימורים חלב מרוכז
-
100 גרם שוקולד מריר
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
2 אריזות פתי בר וניל
אופן הכנה
- ממיסים בסיר על אש נמוכה 1/2 מכמות החלב המרוכז עם שוקולד. מצננים לטמפרטורת החדר.
- במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה. מחלקים באופן שווה בין שתי קערות.
- מוסיפים לאחת הקערות תמצית וניל ואת שארית החלב המרוכז (חצי פחית) ומקפלים בעדינות לאיחוד.
- מוסיפים את תערובת השוקולד שהצטננה לקערה השנייה ומקפלים לאיחוד.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בצפיפות שכבת ביסקוויטים. משטחים מעל הביסקוויטים את תערובת השוקולד. מסדרים מעל שכבת השוקולד עוד שכבת ביסקוויטים, ומכסים בתערובת הווניל. מכסים בשכבת ביסקוויטים שלישית ואחרונה. מכסים ומקפיאים לילה.
- מחלצים מהתבנית בעזרת נייר האפייה ומניחים על משטח עבודה. פורסים בעזרת סכין חדה מנות בגודל ביסקוויט (אם החיתוך קשה מידי, נותנים לגלידה להתרכך כמה דקות ואז פורסים). מגישים קפוא.
אופן הכנה
- ממיסים בסיר על אש נמוכה 1/2 מכמות החלב המרוכז עם שוקולד. מצננים לטמפרטורת החדר.
- במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה. מחלקים באופן שווה בין שתי קערות.
- מוסיפים לאחת הקערות תמצית וניל ואת שארית החלב המרוכז (חצי פחית) ומקפלים בעדינות לאיחוד.
- מוסיפים את תערובת השוקולד שהצטננה לקערה השנייה ומקפלים לאיחוד.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בצפיפות שכבת ביסקוויטים. משטחים מעל הביסקוויטים את תערובת השוקולד. מסדרים מעל שכבת השוקולד עוד שכבת ביסקוויטים, ומכסים בתערובת הווניל. מכסים בשכבת ביסקוויטים שלישית ואחרונה. מכסים ומקפיאים לילה.
- מחלצים מהתבנית בעזרת נייר האפייה ומניחים על משטח עבודה. פורסים בעזרת סכין חדה מנות בגודל ביסקוויט (אם החיתוך קשה מידי, נותנים לגלידה להתרכך כמה דקות ואז פורסים). מגישים קפוא.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן