עוגת גזר ודבש אוורירית במיוחד

מכירים את עוגות הגזר האלה שהן רכות, ריחניות, כאלה שאי אפשר להפסיק ליישר? אפרת ליכטנשטט אופה עוגת גזר שעונה על כל הקריטריונים האלה ויותר
מכירים את עוגות הגזר האלה שהן רכות, ריחניות, כאלה שאי אפשר להפסיק ליישר? אפרת ליכטנשטט אופה עוגת גזר שעונה על כל הקריטריונים האלה ויותר
  • אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    35 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 399.8 קק״ל 3198.7 קק״ל
    פחמימות 35.4 גרם 283.5 גרם
    שומן 25.9 גרם 206.9 גרם
    נתרן 308.7 מ״ג 2469.5 מ״ג
    חלבון 6.8 גרם 54.7 גרם
    סיבים תזונתיים 2.6 גרם 20.8 גרם
    שומן רווי 2.4 גרם 19.4 גרם
    כולסטרול 77.3 מ״ג 618.5 מ״ג
    סידן 46.8 מ״ג 374.1 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 6.8 מ״ג
    אשלגן 268.3 מ״ג 2146.4 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 5.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    35 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 399.8 קק״ל 3198.7 קק״ל
    פחמימות 35.4 גרם 283.5 גרם
    שומן 25.9 גרם 206.9 גרם
    נתרן 308.7 מ״ג 2469.5 מ״ג
    חלבון 6.8 גרם 54.7 גרם
    סיבים תזונתיים 2.6 גרם 20.8 גרם
    שומן רווי 2.4 גרם 19.4 גרם
    כולסטרול 77.3 מ״ג 618.5 מ״ג
    סידן 46.8 מ״ג 374.1 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 6.8 מ״ג
    אשלגן 268.3 מ״ג 2146.4 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 5.2 מ״ג
    סגור

אם אתם אוהבים עוגות גזר – העוגה הזו היא בשבילכם. היא רכה ואוורירית, לא מתוקה מדי, מתובלת וריחנית, פינוק אמיתי. כדי להשיג את האווריריות הנפלאה תצטרכו ללכלך עוד קערה ולהפעיל את המיקסר, אך המאמץ משתלם. הכינו אותה כשאתם מזמינים אורחים כדי שלא תגלו שאכלתם את כולה בעצמכם…

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קינוחים
אפרת ליכטנשטט
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מגררים דק את הגזרים על פומפייה. קוצצים את אגוזי הפקאן.
  2. מחממים את התנור ל-160 מעלות, משמנים ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  3. בקערה בינונית מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח.
  4. שמים בקערת מיקסר נקייה מאוד עם וו בלון 2 חלבונים ומתחילים להקציף. כשהקצף הופך לבנבן, מוסיפים 2 כפות סוכר בהדרגה ומקציפים עוד כ-2 דקות לקצף יציב.
  5. מעבירים את הקצף לקערה בצד, ובלי לנקות את הקערה והמטרפה שמים בה את השמן, הדבש והסוכר. מערבבים לתערובת אחידה ומוסיפים את שלושת החלמונים והחלבון שנשארו. מערבבים עד שהתערובת אחידה ובהירה.
  6. מורידים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח בתנועות קיפול וערבוב עדינות. כשרוב הקמח נטמע, מוסיפים את הגזר והאגוזים ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה. מוסיפים את קצף הביצים בשלושה חלקים ובתנועות קיפול כדי לשמור על תערובת אוורירית.
  7. מעבירים את הבלילה לתבנית ומצפים בשקדים הפרוסים בצפיפות.
  8. אופים כ-35-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מגישים בטמפרטורת החדר.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת גזר ודבש אוורירית במיוחד

הכנתם את המתכון?

כן
    יעל גוטליב

    יצא מדהים

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות