עוגת גבינה פירורים קלאסית
מי לא אוהב עוגת גבינה פירורים? היא רכה, מרעננת והרבה פחות כבדה מאחיותיה האפויות. והכי כיף? קל מאוד להכין אותה. אופים רק את הבצק ואת הפירורים בטריק גאוני
מי לא אוהב עוגת גבינה פירורים? היא רכה, מרעננת והרבה פחות כבדה מאחיותיה האפויות. והכי כיף? קל מאוד להכין אותה. אופים רק את הבצק ואת הפירורים בטריק גאוני
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4877.5 קק״ל 4877.5 קק״לפחמימות 389.5 גרם 389.5 גרםשומן 396.6 גרם 396.6 גרםנתרן 4542.4 מ״ג 4542.4 מ״גחלבון 89.1 גרם 89.1 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 0.5 גרםשומן רווי 234.0 גרם 234.0 גרםכולסטרול 1770.5 מ״ג 1770.5 מ״גסידן 978.8 מ״ג 978.8 מ״גברזל 5.0 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 1406.6 מ״ג 1406.6 מ״גאבץ 4.6 מ״ג 4.6 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 20 דק׳כולל 5 שעות
-
פחמימות390 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4877.5 קק״ל 4877.5 קק״לפחמימות 389.5 גרם 389.5 גרםשומן 396.6 גרם 396.6 גרםנתרן 4542.4 מ״ג 4542.4 מ״גחלבון 89.1 גרם 89.1 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 0.5 גרםשומן רווי 234.0 גרם 234.0 גרםכולסטרול 1770.5 מ״ג 1770.5 מ״גסידן 978.8 מ״ג 978.8 מ״גברזל 5.0 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 1406.6 מ״ג 1406.6 מ״גאבץ 4.6 מ״ג 4.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות 4878 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית גבינה
-
500מ"ל או 2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
500 גרם גבינה לבנה 5%
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- מכינים את הבסיס והפירורים: שמים בקערה את הקמח, הסוכר והחלמונים, מערבבים. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לקערה. מעבדים - אפשר על ידי ערבוב בכף ואפשר, והכי קל וכיף - בלישה בידיים - עד שמתקבל בצק אחיד ורך. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים אותו לשכבה אחידה.
- אופים כ-30 דקות, עד שהבצק מתייצב מאוד ומזהיב מאוד. מוציאים ומצננים.
- יוצרים פירורים: מגרדים במזלג מעט מהחלק העליון של של הבסיס האפוי, כך שמתקבלים פירורים קטנים - אבל מקפידים שתישאר שכבה יציבה ואחידה מתחת. מגרדים עד שמתקבלת כמות של כשני-שליש כוס פירורים. מניחים את הפירורים בקערה בצד (שומרים אותם בטמפרטורת החדר, לא במקרר, כדי שיישארו פריכים).
- מכינים את שכבת הגבינה: שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה עם הסוכר ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
- מוסיפים את הגבינה ומערבבים ידנית עד שמתקבל קרם אחיד.
- מורחים את הקרם על שכבת הבסיס שבתבנית ומאחסנים במקרר 5 שעות לפחות (עד יום) לייצוב.
- שעה לפני שרוצים להגיש, מפזרים מלמעלה את הפירורים.
צילום: אוהד רומנו
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- מכינים את הבסיס והפירורים: שמים בקערה את הקמח, הסוכר והחלמונים, מערבבים. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לקערה. מעבדים - אפשר על ידי ערבוב בכף ואפשר, והכי קל וכיף - בלישה בידיים - עד שמתקבל בצק אחיד ורך. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים אותו לשכבה אחידה.
- אופים כ-30 דקות, עד שהבצק מתייצב מאוד ומזהיב מאוד. מוציאים ומצננים.
- יוצרים פירורים: מגרדים במזלג מעט מהחלק העליון של של הבסיס האפוי, כך שמתקבלים פירורים קטנים - אבל מקפידים שתישאר שכבה יציבה ואחידה מתחת. מגרדים עד שמתקבלת כמות של כשני-שליש כוס פירורים. מניחים את הפירורים בקערה בצד (שומרים אותם בטמפרטורת החדר, לא במקרר, כדי שיישארו פריכים).
- מכינים את שכבת הגבינה: שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה עם הסוכר ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
- מוסיפים את הגבינה ומערבבים ידנית עד שמתקבל קרם אחיד.
- מורחים את הקרם על שכבת הבסיס שבתבנית ומאחסנים במקרר 5 שעות לפחות (עד יום) לייצוב.
- שעה לפני שרוצים להגיש, מפזרים מלמעלה את הפירורים.
צילום: אוהד רומנו
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן