עוגת גבינה, חמאת בוטנים ושוקולד
שי-לי ליפא מכינה עוגת גבינה צבעונית ומשגעת בדוגמת זברה שנוצרת משכבות של שוקולד וחמאת בוטנים. קינוח למבוגרים שגם ילדים ממש אוהבים
שי-לי ליפא מכינה עוגת גבינה צבעונית ומשגעת בדוגמת זברה שנוצרת משכבות של שוקולד וחמאת בוטנים. קינוח למבוגרים שגם ילדים ממש אוהבים
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 424.6 קק״ל 3396.5 קק״לפחמימות 30.8 גרם 246.6 גרםשומן 28.7 גרם 229.6 גרםנתרן 374.4 מ״ג 2995.2 מ״גחלבון 11.3 גרם 90.5 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 33.0 גרםשומן רווי 13.4 גרם 107.2 גרםכולסטרול 154.3 מ״ג 1234.2 מ״גסידן 47.7 מ״ג 381.9 מ״גברזל 2.9 מ״ג 23.5 מ״גאשלגן 378.9 מ״ג 3031.5 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 14.7 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה שעהכולל 7 שעות
-
פחמימות31 גרם
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 424.6 קק״ל 3396.5 קק״לפחמימות 30.8 גרם 246.6 גרםשומן 28.7 גרם 229.6 גרםנתרן 374.4 מ״ג 2995.2 מ״גחלבון 11.3 גרם 90.5 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 33.0 גרםשומן רווי 13.4 גרם 107.2 גרםכולסטרול 154.3 מ״ג 1234.2 מ״גסידן 47.7 מ״ג 381.9 מ״גברזל 2.9 מ״ג 23.5 מ״גאשלגן 378.9 מ״ג 3031.5 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 14.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 7 שעות | קלוריות 425 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיס
-
150 גרם פתי בר שוקולד
-
100 גרם חמאה
מלית
-
4 ביצים L
-
4גביעי או 800 גרם גבינת שמנת 30%
-
1/2 כפית מלח דק
-
100 גרם שוקולד מריר
-
1/2 כוס חמאת בוטנים חלקה
רוטב שוקולד
-
100 גרם שוקולד מריר
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-150 מעלות. משמנים את התבנית בתרסיס השמן. טוחנים את הביסקוויטים לתערובת פירורית. ממיסים את החמאה. ממיסים בנפרד את השוקולד.
- מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויטים, החמאה והסוכר לתערובת אחידה, שמזכירה חול רטוב. משטחים את התערובת בתחתית התבנית ומהדקים. שומרים במקפיא.
- מכינים את מלית הגבינה: טורפים את הביצים בקערה גדולה. מוסיפים את הגבינה, הסוכר והמלח ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים בעזרת מטרפה ידנית.
- מחלקים את התערובת ל-2 קערות. לקערה אחת מוסיפים את השוקולד מומס, לקערה השנייה מוסיפים את חמאת הבוטנים. מערבבים לתערובות חלקות ואחידות.
- מרכיבים את העוגה: יוצקים 1 כוס מתערובת חמאת הבוטנים לתבנית ומשטחים על ידי דפיקת התבנית על משטח העבודה. יוצקים 1 כוס מתערובת השוקולד. יוצקים 3/4 כוס תערובת השוקולד ו-3/4 כוס תערובת חמאת הבוטנים ומשטחים על ידי דפיקת התבנית על משטח העבודה. ממשיכים עם 1/2 כוס תערובת השוקולד ו-1/2 כוס תערובת חמאת הבוטנים ומשטחים. ואז 1/3 תערובת השוקולד ו-1/3 תערובת חמאת הבוטנים. ובסוף 1/4 מכל התערובת, וכן האלה, עד שכל התערובות מסתיימות.
- עוטפים את תבנית העוגה ברדיד אלומיניום מבחוץ, כדי שהנוזלים לא ייכנסו לתוך העוגה, ומניחים בתבנית תנור גדולה יותר. יוצקים מים רותחים עד גובה 1/2 תבנית העוגה.
- אופים כ-75 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה. מצננים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את השוקולד המומס והשמנת המתוקה בקערה עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים על העוגה ומחליקים. שומרים מכוסה במקרר עד 4 ימים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-150 מעלות. משמנים את התבנית בתרסיס השמן. טוחנים את הביסקוויטים לתערובת פירורית. ממיסים את החמאה. ממיסים בנפרד את השוקולד.
- מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויטים, החמאה והסוכר לתערובת אחידה, שמזכירה חול רטוב. משטחים את התערובת בתחתית התבנית ומהדקים. שומרים במקפיא.
- מכינים את מלית הגבינה: טורפים את הביצים בקערה גדולה. מוסיפים את הגבינה, הסוכר והמלח ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים בעזרת מטרפה ידנית.
- מחלקים את התערובת ל-2 קערות. לקערה אחת מוסיפים את השוקולד מומס, לקערה השנייה מוסיפים את חמאת הבוטנים. מערבבים לתערובות חלקות ואחידות.
- מרכיבים את העוגה: יוצקים 1 כוס מתערובת חמאת הבוטנים לתבנית ומשטחים על ידי דפיקת התבנית על משטח העבודה. יוצקים 1 כוס מתערובת השוקולד. יוצקים 3/4 כוס תערובת השוקולד ו-3/4 כוס תערובת חמאת הבוטנים ומשטחים על ידי דפיקת התבנית על משטח העבודה. ממשיכים עם 1/2 כוס תערובת השוקולד ו-1/2 כוס תערובת חמאת הבוטנים ומשטחים. ואז 1/3 תערובת השוקולד ו-1/3 תערובת חמאת הבוטנים. ובסוף 1/4 מכל התערובת, וכן האלה, עד שכל התערובות מסתיימות.
- עוטפים את תבנית העוגה ברדיד אלומיניום מבחוץ, כדי שהנוזלים לא ייכנסו לתוך העוגה, ומניחים בתבנית תנור גדולה יותר. יוצקים מים רותחים עד גובה 1/2 תבנית העוגה.
- אופים כ-75 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה. מצננים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את השוקולד המומס והשמנת המתוקה בקערה עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים על העוגה ומחליקים. שומרים מכוסה במקרר עד 4 ימים.
הערות
- מומלץ ליצוק את התערובות לקראף או כלי שמאפשר יציקה קלה לתבנית
הערות
- מומלץ ליצוק את התערובות לקראף או כלי שמאפשר יציקה קלה לתבנית
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן