-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 899.9 קק״ל 7199.0 קק״לפחמימות 53.3 גרם 426.5 גרםשומן 68.0 גרם 544.1 גרםנתרן 1627.7 מ״ג 13021.4 מ״גחלבון 16.3 גרם 130.5 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.5 גרםשומן רווי 40.9 גרם 327.3 גרםכולסטרול 259.8 מ״ג 2078.0 מ״גסידן 253.1 מ״ג 2024.8 מ״גברזל 2.3 מ״ג 18.7 מ״גאשלגן 913.3 מ״ג 7306.2 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 17.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
פחמימות53 גרם
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 899.9 קק״ל 7199.0 קק״לפחמימות 53.3 גרם 426.5 גרםשומן 68.0 גרם 544.1 גרםנתרן 1627.7 מ״ג 13021.4 מ״גחלבון 16.3 גרם 130.5 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.5 גרםשומן רווי 40.9 גרם 327.3 גרםכולסטרול 259.8 מ״ג 2078.0 מ״גסידן 253.1 מ״ג 2024.8 מ״גברזל 2.3 מ״ג 18.7 מ״גאשלגן 913.3 מ״ג 7306.2 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 17.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 900 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
100 גרם חמאה
-
200 גרם פתי בר וניל
-
1 קורט מלח דק
תערובת גבינה
-
3 ביצים L
-
675 גרם גבינת שמנת 30%
-
240 גרם שוקולד לבן
-
250מ"ל או 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
ציפוי שמנת
-
200מ"ל או 1 מיכל שמנת חמוצה 15%
-
30גרם או 3 כפות אבקת סוכר
הגשה
-
1/2 כוס ריבת חלב
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-130 מעלות טורבו. משמנים את החלק הפנימי של תבנית האפייה. ממיסים את החמאה במיקרוגל. קוצצים גס את השוקולד הלבן.
- מניחים בקערת מעבד המזון את העוגיות, הסוכר והמלח וטוחנים בפולסים לקבלת מרקם גס. מוסיפים את החמאה וטוחנים ב-2-3 פולסים נוספים.
- משטחים את פירורי העוגיות בתוך התבנית לעובי 1/2 עד 1 ס”מ.
- בקערה גדולה טורפים את הביצים, הגבינה והסוכר למסה חלקה.
- בקערה נוספת שמים את השוקולד הלבן והשמנת, ממיסים במיקרוגל 30 שניות עד 1 דקה ומערבבים ליצירת גנאש חלק.
- מערבבים יחד את תכולת 2 הקערות ויוצקים את הבלילה לתוך התבנית.
- אופים במרכז התנור כ-60-70 דקות. העוגה מוכנה כאשר היא יציבה, אך עדיין מעט רוטטת במרכז. אין להמשיך לאפות!
- מוציאים את העוגה ומאפשרים לה להצטנן מספר דקות. מגבירים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות.
- טורפים יחד את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר, יוצקים למרכז העוגה ואופים 5 דקות נוספות. מוציאים ומקררים 24 שעות לפני ההגשה (מינימום 4-5 שעות).
- מזלפים מעט ריבת חלב מעל העוגה ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-130 מעלות טורבו. משמנים את החלק הפנימי של תבנית האפייה. ממיסים את החמאה במיקרוגל. קוצצים גס את השוקולד הלבן.
- מניחים בקערת מעבד המזון את העוגיות, הסוכר והמלח וטוחנים בפולסים לקבלת מרקם גס. מוסיפים את החמאה וטוחנים ב-2-3 פולסים נוספים.
- משטחים את פירורי העוגיות בתוך התבנית לעובי 1/2 עד 1 ס”מ.
- בקערה גדולה טורפים את הביצים, הגבינה והסוכר למסה חלקה.
- בקערה נוספת שמים את השוקולד הלבן והשמנת, ממיסים במיקרוגל 30 שניות עד 1 דקה ומערבבים ליצירת גנאש חלק.
- מערבבים יחד את תכולת 2 הקערות ויוצקים את הבלילה לתוך התבנית.
- אופים במרכז התנור כ-60-70 דקות. העוגה מוכנה כאשר היא יציבה, אך עדיין מעט רוטטת במרכז. אין להמשיך לאפות!
- מוציאים את העוגה ומאפשרים לה להצטנן מספר דקות. מגבירים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות.
- טורפים יחד את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר, יוצקים למרכז העוגה ואופים 5 דקות נוספות. מוציאים ומקררים 24 שעות לפני ההגשה (מינימום 4-5 שעות).
- מזלפים מעט ריבת חלב מעל העוגה ומגישים.
הערות
- אם לאחר 40 דקות העוגה מתרוממת בצדדים, יש לפתוח את דלת התנור (או לכבות) לכמה דקות כדי שתרד בחזרה (5 דקות), ואז להמשיך לאפות
הערות
- אם לאחר 40 דקות העוגה מתרוממת בצדדים, יש לפתוח את דלת התנור (או לכבות) לכמה דקות כדי שתרד בחזרה (5 דקות), ואז להמשיך לאפות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
האם ניתן להשתמש בתבנית קפיץ רגילה? אם כן, מספיק לשמן אותה או שיש צורך גם בניר אפיה?
בוודאי שאפשר, עדיף לשמן וגם להשתמש בנייר אפייה למניעת הידבקות