עוגת גבינה בטעם מלבי
גם עוגת גבינה וגם מלבי בקינוח אחד: עוגת גבינה חגיגית, צבעונית וטעימה בטירוף שהיא מצד אחד עשירה וגבינתית ומצד שני קלילה וקרירה כמו מלבי
גם עוגת גבינה וגם מלבי בקינוח אחד: עוגת גבינה חגיגית, צבעונית וטעימה בטירוף שהיא מצד אחד עשירה וגבינתית ומצד שני קלילה וקרירה כמו מלבי
- נטלי לוין
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5045.9 קק״ל 5045.9 קק״לפחמימות 319.2 גרם 319.2 גרםסוכר 0.1 גרם 0.1 גרםשומן 371.8 גרם 371.8 גרםנתרן 2342.1 מ״ג 2342.1 מ״גחלבון 120.6 גרם 120.6 גרםסיבים תזונתיים 17.7 גרם 17.7 גרםשומן רווי 251.0 גרם 251.0 גרםכולסטרול 1684.4 מ״ג 1684.4 מ״גסידן 1213.5 מ״ג 1213.5 מ״גברזל 18.0 מ״ג 18.0 מ״גאשלגן 3140.2 מ״ג 3140.2 מ״גאבץ 8.9 מ״ג 8.9 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 45 דק׳כולל 3 שעות
-
פחמימות319 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5045.9 קק״ל 5045.9 קק״לפחמימות 319.2 גרם 319.2 גרםסוכר 0.1 גרם 0.1 גרםשומן 371.8 גרם 371.8 גרםנתרן 2342.1 מ״ג 2342.1 מ״גחלבון 120.6 גרם 120.6 גרםסיבים תזונתיים 17.7 גרם 17.7 גרםשומן רווי 251.0 גרם 251.0 גרםכולסטרול 1684.4 מ״ג 1684.4 מ״גסידן 1213.5 מ״ג 1213.5 מ״גברזל 18.0 מ״ג 18.0 מ״גאשלגן 3140.2 מ״ג 3140.2 מ״גאבץ 8.9 מ״ג 8.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 5046 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
שימון
בסיס קוקוס:
-
150 גרם פתי בר וניל
-
50גרם או 1/2 כוס קוקוס טחון
-
100 גרם חמאהמומסת
מלית גבינה, קוקוס ומי ורדים:
-
400גרם או 1 מיכל קרם קוקוס
-
500 גרם גבינה לבנה 5%
-
1 כפית מי ורדים
-
5 ביצים L
-
35גרם או 1/4 כוס קורנפלור
גנאש שוקולד לבן ורדים:
-
200 גרם שוקולד לבן
-
60מ"ל או 1/4 כוס שמנת מתוקה 38%
-
1/2 כפית מי ורדים
קישוט
-
קצוצים דק
אופן הכנה
- מכינים את הבסיס: במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים ביסקוויטים וקוקוס לאבקה דקה.
- מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית במרקם של חול רטוב.
- מעבירים את הפירורים לתבנית משומנת קלות ומהדקים היטב לתחתית ליצירת בסיס.
- מצננים את הבסיס במשך 15 דקות במקפיא. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
- אופים את הבסיס במשך 10 דקות עד הזהבה. מצננים בטמפרטורת החדר.
- מכינים מלית גבינה, קוקוס ומי ורדים: בקערה גדולה טורפים יחד קרם קוקוס, גבינה, סוכר, וניל ומי ורדים לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך טריפה בין הוספה להוספה.
- מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת. התערובת תהיה דלילה וזה בסדר.
- מתיזים שמן על דפנות התבנית ויוצקים את התערובת על גבי הבסיס.
- מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות (ללא טורבו).
- אופים במשך 60-90 דקות או עד שהעוגה מתייצבת בשוליים, תופחת מעט אך עדיין רוטטת במרכז קלות.
- מכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן בתוכו עד קירור לטמפרטורת החדר.
- מעבירים את העוגה לקירור למשך לילה במקרר, עטופה היטב.
- מכינים גנאש שוקולד לבן ומי ורדים: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
- מוסיפים שמנת וממיסים יחד במיקרוגל או על סיר אדים כפול.
- מערבבים היטב להמסה מלאה. מוסיפים מי ורדים וצבע מאכל ומערבבים עד שאחיד.
- מקשטים ומגישים: מחלצים את העוגה מהתבנית.
- יוצקים את הגנאש בחלק העליון.
- מקשטים בקוקוס ופיסטוקים קצוצים ומגישים.
המתכון בשיתוף פאם
לקבלת חוברת המתכונים של קרין גורן ורון יוחננוב לשבועות - לחצו כאן!
אופן הכנה
- מכינים את הבסיס: במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים ביסקוויטים וקוקוס לאבקה דקה.
- מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית במרקם של חול רטוב.
- מעבירים את הפירורים לתבנית משומנת קלות ומהדקים היטב לתחתית ליצירת בסיס.
- מצננים את הבסיס במשך 15 דקות במקפיא. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
- אופים את הבסיס במשך 10 דקות עד הזהבה. מצננים בטמפרטורת החדר.
- מכינים מלית גבינה, קוקוס ומי ורדים: בקערה גדולה טורפים יחד קרם קוקוס, גבינה, סוכר, וניל ומי ורדים לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך טריפה בין הוספה להוספה.
- מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת. התערובת תהיה דלילה וזה בסדר.
- מתיזים שמן על דפנות התבנית ויוצקים את התערובת על גבי הבסיס.
- מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות (ללא טורבו).
- אופים במשך 60-90 דקות או עד שהעוגה מתייצבת בשוליים, תופחת מעט אך עדיין רוטטת במרכז קלות.
- מכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן בתוכו עד קירור לטמפרטורת החדר.
- מעבירים את העוגה לקירור למשך לילה במקרר, עטופה היטב.
- מכינים גנאש שוקולד לבן ומי ורדים: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
- מוסיפים שמנת וממיסים יחד במיקרוגל או על סיר אדים כפול.
- מערבבים היטב להמסה מלאה. מוסיפים מי ורדים וצבע מאכל ומערבבים עד שאחיד.
- מקשטים ומגישים: מחלצים את העוגה מהתבנית.
- יוצקים את הגנאש בחלק העליון.
- מקשטים בקוקוס ופיסטוקים קצוצים ומגישים.
המתכון בשיתוף פאם
לקבלת חוברת המתכונים של קרין גורן ורון יוחננוב לשבועות - לחצו כאן!
הערות
- אפשר להשתמש בביסקוויטים או עוגיות מכל סוג שאוהבים בתור בסיס. במקום קוקוס אפשר להשתמש בשקדים טחונים באותה כמות
- חשוב להשתמש בקרם קוקוס בעל 17% שומן לפחות, אך משתמשים בכל תכולת הפחית, כולל הנוזלים, כך שאין צורך לקרר ולהשתמש רק בחלק הקרמי
- העוגה נשמרת בכלי סגור במקרר עד שבוע
הערות
- אפשר להשתמש בביסקוויטים או עוגיות מכל סוג שאוהבים בתור בסיס. במקום קוקוס אפשר להשתמש בשקדים טחונים באותה כמות
- חשוב להשתמש בקרם קוקוס בעל 17% שומן לפחות, אך משתמשים בכל תכולת הפחית, כולל הנוזלים, כך שאין צורך לקרר ולהשתמש רק בחלק הקרמי
- העוגה נשמרת בכלי סגור במקרר עד שבוע
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות