עוגת גבינה בחושה בקלי קלות
מפחדים להכין עוגות גבינה אפויות? העוגה הזו היא בול בשבילכם. מערבבים הכל בקערה, אופים בתנור ויש לכם עוגת גבינה מפנקת לתפארת, בלי שום תקלות
מפחדים להכין עוגות גבינה אפויות? העוגה הזו היא בול בשבילכם. מערבבים הכל בקערה, אופים בתנור ויש לכם עוגת גבינה מפנקת לתפארת, בלי שום תקלות
- יהודית מורחיים
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5820.4 קק״ל 5820.4 קק״לפחמימות 565.8 גרם 565.8 גרםשומן 338.8 גרם 338.8 גרםנתרן 3884.0 מ״ג 3884.0 מ״גחלבון 125.8 גרם 125.8 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 1.0 גרםשומן רווי 193.6 גרם 193.6 גרםכולסטרול 1212.6 מ״ג 1212.6 מ״גסידן 1569.0 מ״ג 1569.0 מ״גברזל 14.6 מ״ג 14.6 מ״גאשלגן 23623.3 מ״ג 23623.3 מ״גאבץ 27.5 מ״ג 27.5 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
פחמימות566 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5820.4 קק״ל 5820.4 קק״לפחמימות 565.8 גרם 565.8 גרםשומן 338.8 גרם 338.8 גרםנתרן 3884.0 מ״ג 3884.0 מ״גחלבון 125.8 גרם 125.8 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 1.0 גרםשומן רווי 193.6 גרם 193.6 גרםכולסטרול 1212.6 מ״ג 1212.6 מ״גסידן 1569.0 מ״ג 1569.0 מ״גברזל 14.6 מ״ג 14.6 מ״גאשלגן 23623.3 מ״ג 23623.3 מ״גאבץ 27.5 מ״ג 27.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 5820 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
1 חבילה פתי בר ונילחבילה קטנה של כ-15 ביסקוויטים
-
100 גרם חמאה
מלית
-
500 גרם גבינה לבנה 5%
-
1 מיכל שמנת חמוצה 15%
-
2 ביצים L
-
2 כפות קמח לבן
ציפוי
-
1 מיכל שמנת חמוצה 15%
-
1 שקית סוכר וניל
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את התחתית: מפוררים היטב את הפתי בר. ממיסים את החמאה ומערבבים עם פירורי הפתי בר עד שהם כולם רטובים מעט.
- מהדקים את הפירורים לתחתית תבנית העוגה. מעבירים את התבנית למקפיא לכמה דקות.
- מכינים את המלית: שמים בקערה בינונית את כל חומרי המלית ומערבבים היטב עם כף או מטרפה עד שהתערובת אחידה ללא גושים.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ושופכים את תערובת הגבינה מעל הפירורים.
- אופים בתנור כ-20-25 דקות עד אשר התערובת לא רוטטת יותר ומזהיבה ממש מעט בקצוות. מוציאים מהתנור ולא מכבים אותו.
- מכינים את הציפוי: מערבבים את כל חומרי הציפוי. מורחים את הציפוי על העוגה בזהירות ובעדינות, מכניסים חזרה לתנור ל-4-5 דקות ולא יותר. מצננים לגמרי את העוגה ומעבירים למקרר לכמה שעות לפני שאוכלים.
עוד מתכונים של יהודית מורחיים בבלוג שלה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את התחתית: מפוררים היטב את הפתי בר. ממיסים את החמאה ומערבבים עם פירורי הפתי בר עד שהם כולם רטובים מעט.
- מהדקים את הפירורים לתחתית תבנית העוגה. מעבירים את התבנית למקפיא לכמה דקות.
- מכינים את המלית: שמים בקערה בינונית את כל חומרי המלית ומערבבים היטב עם כף או מטרפה עד שהתערובת אחידה ללא גושים.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ושופכים את תערובת הגבינה מעל הפירורים.
- אופים בתנור כ-20-25 דקות עד אשר התערובת לא רוטטת יותר ומזהיבה ממש מעט בקצוות. מוציאים מהתנור ולא מכבים אותו.
- מכינים את הציפוי: מערבבים את כל חומרי הציפוי. מורחים את הציפוי על העוגה בזהירות ובעדינות, מכניסים חזרה לתנור ל-4-5 דקות ולא יותר. מצננים לגמרי את העוגה ומעבירים למקרר לכמה שעות לפני שאוכלים.
עוד מתכונים של יהודית מורחיים בבלוג שלה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
האם ניתן לאפות בטורבו או עדיף אפייה רגילה?
מחית הנוגט הכרחית במתכון הזה, אפשר למצוא אותה בחנויות אפייה מתמחות וגם בחלק מחנויות התבלינים
השבת אנסה.