עוגת גבינה אפויה שתמיד מצליחה

איילת הירשמן מכינה עוגת גבינה אפויה קלאסית, רכה, עסיסית וטעימה, שמתאימה לאירוח חלבי או לחגיגת שבועות
איילת הירשמן מכינה עוגת גבינה אפויה קלאסית, רכה, עסיסית וטעימה, שמתאימה לאירוח חלבי או לחגיגת שבועות
  • איילת הירשמן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • פחמימות
    22 גרם
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 422.0 קק״ל 5064.0 קק״ל
    פחמימות 21.7 גרם 260.6 גרם
    שומן 33.6 גרם 402.7 גרם
    נתרן 1163.5 מ״ג 13962.5 מ״ג
    חלבון 11.0 גרם 131.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 19.6 גרם 235.5 גרם
    כולסטרול 222.5 מ״ג 2670.5 מ״ג
    סידן 101.8 מ״ג 1221.2 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 22.4 מ״ג
    אשלגן 518.3 מ״ג 6219.5 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 17.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • פחמימות
    22 גרם
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 422.0 קק״ל 5064.0 קק״ל
    פחמימות 21.7 גרם 260.6 גרם
    שומן 33.6 גרם 402.7 גרם
    נתרן 1163.5 מ״ג 13962.5 מ״ג
    חלבון 11.0 גרם 131.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 19.6 גרם 235.5 גרם
    כולסטרול 222.5 מ״ג 2670.5 מ״ג
    סידן 101.8 מ״ג 1221.2 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 22.4 מ״ג
    אשלגן 518.3 מ״ג 6219.5 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 17.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קינוחים
איילת הירשמן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


קלתית

ציפוי

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מוציאים את גבינת השמנת והביצים מהמקרר כ-30 דקות לפני ההכנה.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בשלושה ניירות אפייה, זה מעל זה. משמנים את הנייר העליון בחמאה.
  3. מכינים את הקלתית: שמים את הביסקוויטים והחמאה במעבד המזון או בבלנדר ומעבדים עד שמתקבלים פירורים חמאתיים קטנים. מעבירים את הפירורים לתבנית, משטחים אותם על התחתית ויוצרים על דפנות התחתית שוליים בגובה 1-2 ס”מ. מאחסנים במקפיא עד לאפייה.
  4. אופים את הקלתית בתנור החם 10 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.
  5. מכינים את שכבת הגבינה: שמים את הגבינה בקערת המערבל. מתחילים להקציף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף 1-2 דקות, עד שמתקבל קרם אוורירי. מוסיפים את תמצית הווניל ואת הביצים והחלמונים, זה אחר זה, ומקציפים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים את מיץ הלימון ומקציפים עוד קצת.
  6. ממלאים קומקום חשמלי במים ומביאים לרתיחה.
  7. מניחים על משטח עבודה נקי רדיד אלומיניום גדול ומניחים עליו את התבנית עם הקלתית האפויה. מרימים את קצה רדיד האלומיניום ומרפדים בהם את שולי התבנית מצדם החיצוני כדי שהתחתית והשוליים יהיו עטופים היטב.
  8. מניחים את התבנית המרופדת בתוך תבנית נוספת בעלת עם שולים גבוהים (כדאי תבנית תנור), יוצקים את עיסת הגבינה לקלתית. יוצקים מים מהקומקום לתבנית הגדולה כך שיגיעו עד למחצית גובה התבנית העגולה.
  9. מעבירים לתנור ואופים 60 דקות או עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה (לפעמים נוצר בה בקע). מוציאים את העוגה בזהירות מהתנור, בתוך שתי התבניות. לא מכבים את התנור.
  10. מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את השמנת ואבקת הסוכר. מורחים את הציפוי בעדינות, בשכבה אחידה, על העוגה החמה ומחזירים לתנור החם. אופים 10 דקות נוספות, עד לקבלת ציפוי לבן מוצק. מכבים את התנור, פותחים את הדלת ומשאירים את העוגה להצטנן בתוכו במשך כחצי שעה.
  11. מוציאים את העוגה מהתנור, בתוך תבנית התנור. מסירים את ציפוי האלומיניום ומגישים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת גבינה אפויה שתמיד מצליחה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות