-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 499.5 קק״ל 3996.4 קק״לפחמימות 16.4 גרם 131.5 גרםשומן 40.4 גרם 323.5 גרםנתרן 1689.6 מ״ג 13517.0 מ״גחלבון 13.7 גרם 109.8 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.8 גרםשומן רווי 24.1 גרם 193.1 גרםכולסטרול 256.7 מ״ג 2053.6 מ״גסידן 128.4 מ״ג 1027.5 מ״גברזל 2.3 מ״ג 18.2 מ״גאשלגן 472.7 מ״ג 3781.5 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 13.2 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 45 דק׳כולל 10 שעות
-
פחמימות16 גרם
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 499.5 קק״ל 3996.4 קק״לפחמימות 16.4 גרם 131.5 גרםשומן 40.4 גרם 323.5 גרםנתרן 1689.6 מ״ג 13517.0 מ״גחלבון 13.7 גרם 109.8 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.8 גרםשומן רווי 24.1 גרם 193.1 גרםכולסטרול 256.7 מ״ג 2053.6 מ״גסידן 128.4 מ״ג 1027.5 מ״גברזל 2.3 מ״ג 18.2 מ״גאשלגן 472.7 מ״ג 3781.5 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 13.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 10 שעות | קלוריות 500 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיס
-
100 גרם פתי בר וניל
-
50 גרם חמאה
מלית גבינה
-
750 גרם גבינת שמנת 30%
-
15גרם או 1 כף קורנפלור
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 כף מיץ לימון
-
1 כף גרידת לימון
-
3 ביצים M
-
2 חלמונים M
-
100 גרם שמנת חמוצה 15%
קצפת
-
2 כפות אבקת סוכר
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
קישוט
-
1 קופסה תותים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות. מכינים תבנית אפייה עמוקה עם מים.
- ממיסים את החמאה. חותכים את התותים לרבעים.
- מכינים את התחתית: מרסקים את העוגיות ידנית או במעבד מזון, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת דביקה. מפזרים אותה בתחתית תבנית האפייה ומהדקים היטב, ידנית או בעזרת תחתית כוס. אם משתמשים בתבנית עם תחתית מתפרקת, עוטפים אותה היטב בנייר כסף. שומרים בצד.
- מכינים את המלית: מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את גבינת השמנת ומערבבים. אפשר לעשות זאת ידנית בעזרת מרית. מוסיפים את הסוכר, הקורנפלור, גרידת הלימון (אופציונלי) והמלח ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומערבבים. מוסיפים את החלמונים ומערבבים שוב. מוסיפים את השמנת החמוצה ומיץ הלימון ומערבבים בפעם האחרונה עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה מעל תחתית העוגיות, מניחים את התבנית לתוך התבנית הגדולה עם המים (כדאי שהמים יגיעו ל-1/2 גובה התבנית), ואופים כ-45-55 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת, מזהיבה, אך עדיין טיפה רוטטת במרכז. לא פותחים את התנור בזמן האפייה.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים. מומלץ לקרר במקרר במשך לילה שלם.
- מכינים את הקצפת: מקציפים את כל הרכיבים עד לקבלת קצפת יציבה.
- עורמים את הקצפת במרכז עוגת הגבינה ומקשטים אותה בתותים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות. מכינים תבנית אפייה עמוקה עם מים.
- ממיסים את החמאה. חותכים את התותים לרבעים.
- מכינים את התחתית: מרסקים את העוגיות ידנית או במעבד מזון, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת דביקה. מפזרים אותה בתחתית תבנית האפייה ומהדקים היטב, ידנית או בעזרת תחתית כוס. אם משתמשים בתבנית עם תחתית מתפרקת, עוטפים אותה היטב בנייר כסף. שומרים בצד.
- מכינים את המלית: מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את גבינת השמנת ומערבבים. אפשר לעשות זאת ידנית בעזרת מרית. מוסיפים את הסוכר, הקורנפלור, גרידת הלימון (אופציונלי) והמלח ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומערבבים. מוסיפים את החלמונים ומערבבים שוב. מוסיפים את השמנת החמוצה ומיץ הלימון ומערבבים בפעם האחרונה עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה מעל תחתית העוגיות, מניחים את התבנית לתוך התבנית הגדולה עם המים (כדאי שהמים יגיעו ל-1/2 גובה התבנית), ואופים כ-45-55 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת, מזהיבה, אך עדיין טיפה רוטטת במרכז. לא פותחים את התנור בזמן האפייה.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים. מומלץ לקרר במקרר במשך לילה שלם.
- מכינים את הקצפת: מקציפים את כל הרכיבים עד לקבלת קצפת יציבה.
- עורמים את הקצפת במרכז עוגת הגבינה ומקשטים אותה בתותים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן