עוגת בוואריה נוסטלגית ברוטב שוקולד ותותים
רחלי קרוט מכינה את אחד הקינוחים הכי נוסטלגיים: עוגת בוואריה ברוטב שוקולד ובעיטור תותים טריים. קינוח משגע וקל להכנה שלא תוכלו להפסיק ליישר
רחלי קרוט מכינה את אחד הקינוחים הכי נוסטלגיים: עוגת בוואריה ברוטב שוקולד ובעיטור תותים טריים. קינוח משגע וקל להכנה שלא תוכלו להפסיק ליישר
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 228.9 קק״ל 2059.7 קק״לפחמימות 15.4 גרם 138.8 גרםשומן 12.9 גרם 116.3 גרםנתרן 99.2 מ״ג 892.6 מ״גחלבון 9.7 גרם 87.1 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 10.4 גרםשומן רווי 6.6 גרם 59.8 גרםכולסטרול 185.1 מ״ג 1665.8 מ״גסידן 73.5 מ״ג 661.1 מ״גברזל 1.7 מ״ג 15.3 מ״גאשלגן 201.4 מ״ג 1812.2 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 8.3 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 40 דק׳כולל 4 שעות
-
פחמימות15 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 228.9 קק״ל 2059.7 קק״לפחמימות 15.4 גרם 138.8 גרםשומן 12.9 גרם 116.3 גרםנתרן 99.2 מ״ג 892.6 מ״גחלבון 9.7 גרם 87.1 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 10.4 גרםשומן רווי 6.6 גרם 59.8 גרםכולסטרול 185.1 מ״ג 1665.8 מ״גסידן 73.5 מ״ג 661.1 מ״גברזל 1.7 מ״ג 15.3 מ״גאשלגן 201.4 מ״ג 1812.2 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 8.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 229 | כמות מנות 9 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרם
-
2כוסות או 480 מ"ל חלב 3%
-
6 ביצים L
-
1שקית או 20 גרם אבקת ג’לטין
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
בסיס
-
60גרם או 1/4 חבילה פתי בר וניל
-
1 כוס חלב 3%
עיטור
-
100 גרם שוקולד מריר
-
100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
10 תותים בינוניים
אופן הכנה
- מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
- שמים בסיר את החלב, החלמונים, הג’לטין, הסוכר ותמצית הווניל וטורפים עד שהבלילה אחידה. מבשלים על להבה בינונית ותוך כדי טריפה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה ומגיעה למרקם של מעדן חלב. מסננים ומניחים לתערובת להצטנן במשך 30 דקות.
- מקציפים את החלבונים במיקסר עם עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את החלבונים לקרם החלב.
- מקציפים את השמנת המתוקה, באותה קערת המיקסר, עד שנוצרת קצפת יציבה, ומקפלים גם אותה לבלילה.
- טובלים את הביסקוויטים בחלב ומרפדים את תחתית התבנית.
- יוצקים מעל את הקרם ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.
- לקראת ההגשה מכינים את העיטור: חותכים את התותים לקוביות. ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מזלפים את השוקולד על העוגה ומפזרים את התותים.
אופן הכנה
- מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
- שמים בסיר את החלב, החלמונים, הג’לטין, הסוכר ותמצית הווניל וטורפים עד שהבלילה אחידה. מבשלים על להבה בינונית ותוך כדי טריפה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה ומגיעה למרקם של מעדן חלב. מסננים ומניחים לתערובת להצטנן במשך 30 דקות.
- מקציפים את החלבונים במיקסר עם עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את החלבונים לקרם החלב.
- מקציפים את השמנת המתוקה, באותה קערת המיקסר, עד שנוצרת קצפת יציבה, ומקפלים גם אותה לבלילה.
- טובלים את הביסקוויטים בחלב ומרפדים את תחתית התבנית.
- יוצקים מעל את הקרם ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.
- לקראת ההגשה מכינים את העיטור: חותכים את התותים לקוביות. ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מזלפים את השוקולד על העוגה ומפזרים את התותים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובה (1)
בלוג יפה ןמעניין