עוגיות שוקולד מושלגות

עוגיות שוקולד מושלגות אלה עוגיות תמימות שתופחות, "מתפוצצות" ומקבלות את מראה הסדקים המיוחד במהלך האפייה. סופר שוקולדיות וטעימות
עוגיות שוקולד מושלגות אלה עוגיות תמימות שתופחות, "מתפוצצות" ומקבלות את מראה הסדקים המיוחד במהלך האפייה. סופר שוקולדיות וטעימות
  • קרין גורן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • פחמימות
    6 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 56.5 קק״ל 2827.0 קק״ל
    פחמימות 6.3 גרם 313.0 גרם
    שומן 2.9 גרם 147.1 גרם
    נתרן 18.3 מ״ג 914.5 מ״ג
    חלבון 1.2 גרם 59.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 30.8 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 89.2 גרם
    כולסטרול 17.6 מ״ג 878.6 מ״ג
    סידן 9.2 מ״ג 457.8 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 28.8 מ״ג
    אשלגן 51.8 מ״ג 2588.9 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 13.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • פחמימות
    6 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 56.5 קק״ל 2827.0 קק״ל
    פחמימות 6.3 גרם 313.0 גרם
    שומן 2.9 גרם 147.1 גרם
    נתרן 18.3 מ״ג 914.5 מ״ג
    חלבון 1.2 גרם 59.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 30.8 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 89.2 גרם
    כולסטרול 17.6 מ״ג 878.6 מ״ג
    סידן 9.2 מ״ג 457.8 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 28.8 מ״ג
    אשלגן 51.8 מ״ג 2588.9 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 13.2 מ״ג
    סגור

העוגיות האלה נכנסות לתנור ככדורים תמימים, שמצופים לגמרי באבקת סוכר. במהלך האפייה העוגיות תופחות, “מתפוצצות” ומקבלות את מראה הסדקים המיוחד. טעים להשתמש באייריש קרים, אבל אפשר לבחור גם ליקר אחר (ראו גיוונים למטה) ואפילו להסתפק בחלב בלבד (אם מוותרים על נגיעה של טעם נוסף). שימו לב שאתם מודדים את הנוזלים בכף מדידה מתאימה ולא בכף גדולה מדי (מדידה נדיבה מדי עלולה לגרום לעוגיות להשתטח…).

גיוונים:

  • לטעם תפוז: מוסיפים קליפה מגוררת מתפוז אחד, ומשתמשים בליקר תפוזים.
  • לטעם אגוזי לוז: משתמשים בליקר אגוזים (למשל פרנג’ליקו), ומחליפים את השקדים באגוזי לוז קלויים וטחונים.
  • לטעם קפה: מחליפים את הליקר בליקר קפה , או באספרסו חזק מוכן וקר.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קינוחים
קרין גורן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
  2. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה גם ליקר. מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים.
  3. מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה נוזלית, וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה.
  4. מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס”מ. מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. לציפוי מסיבי יותר ומראה דרמטי של העוגיות, מגלגלים פעמיים באבקת סוכר, בהפרש של כמה דקות, כי חלק מהאבקת נוטה להיספג.
  6. אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר - במהלך הצינון הן מתקשות. אפיית יתר מייבשת את העוגיות (הן אמורות להישאר עסיסיות במרקם המזכיר בראוניז בפנים).
  7. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפרטורת החדר.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגיות שוקולד מושלגות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות