עוגיות יויו אלג’יראיות – עוגיות ממולאות בקרם שקדים
אבי לוי מכין עוגיות יויו, עוגיות ממולאות בקרם שקדים מהמטבח האלג'יראי. ממלאים כל עוגייה בקרם מתקתק, מטגנים בשמן עמוק ונהנים ממאפה מתוק
אבי לוי מכין עוגיות יויו, עוגיות ממולאות בקרם שקדים מהמטבח האלג'יראי. ממלאים כל עוגייה בקרם מתקתק, מטגנים בשמן עמוק ונהנים ממאפה מתוק
- אבי לוי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 197.7 קק״ל 4942.5 קק״לפחמימות 5.9 גרם 147.1 גרםשומן 17.7 גרם 443.0 גרםנתרן 140.3 מ״ג 3508.0 מ״גחלבון 3.8 גרם 94.8 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 34.8 גרםשומן רווי 5.1 גרם 127.8 גרםכולסטרול 58.3 מ״ג 1456.3 מ״גסידן 38.4 מ״ג 959.6 מ״גברזל 0.6 מ״ג 15.8 מ״גאשלגן 86.7 מ״ג 2168.3 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 11.0 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
פחמימות6 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 197.7 קק״ל 4942.5 קק״לפחמימות 5.9 גרם 147.1 גרםשומן 17.7 גרם 443.0 גרםנתרן 140.3 מ״ג 3508.0 מ״גחלבון 3.8 גרם 94.8 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 34.8 גרםשומן רווי 5.1 גרם 127.8 גרםכולסטרול 58.3 מ״ג 1456.3 מ״גסידן 38.4 מ״ג 959.6 מ״גברזל 0.6 מ״ג 15.8 מ״גאשלגן 86.7 מ״ג 2168.3 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 11.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 198 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
5 ביצים L
-
2 שקיות אבקת אפייה
-
1כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
-
1כוס או 140 גרם קמח לבן
-
1 כף תמצית שקדים
מלית
-
150 גרם שקדים מולבנים שלמים
-
50 גרם חמאה
-
1 כף תמצית שקדים
טיגון
-
2 ליטר שמן קנולה
קישוט וזילוף
-
1 חבילה קוקוס טחון
-
5 כפות שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבלים את הביצים כ-2 דקות.
- מוסיפים את הסוכר, אבקת האפייה והשמן וממשיכים לערבל. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבלים עד ליצירת בצק אחיד ודביק.
- מכסים את קערת המיקסר במגבת לחה, נותנים לבצק לנוח כשעה, ולאחר מכן קורצים ממנו כדורים בגודל כדורי פינג פונג.
- מכינים את הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה מים וסוכר. מעבירים לאש קטנה ומבשלים כ-45 דקות. לקראת סוף הבישול מוסיפים מיץ לימון.
- מכינים את המילוי: שמים את כל מרכיבי המילוי במעבד מזון ומעבדים למחית חלקה. שומרים 1/4 כוס של מחית לקישוט.
- מכינים את העוגיות: משטחים כל עיגול בצק בעזרת הידיים, ממלאים בכף מהמילוי וסוגרים היטב כך שמתקבל כדור. חוזרים על הפעולה עם יתר הכדורים. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק עד שהם משחימים.
- טובלים את הכדורים בסירופ סוכר ומגלגלים אותם בקוקוס טחון.
- שמים את מחית השקדים ששמרנו עם שמנת מתוקה במיקסר עם וו בלון ומקציפים לתערובת אחידה. מכניסים את התערובת לשק זילוף.
- מסדרים את העוגיות בצלחת הגשה ומזלפים קרם שקדים מסביב.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבלים את הביצים כ-2 דקות.
- מוסיפים את הסוכר, אבקת האפייה והשמן וממשיכים לערבל. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבלים עד ליצירת בצק אחיד ודביק.
- מכסים את קערת המיקסר במגבת לחה, נותנים לבצק לנוח כשעה, ולאחר מכן קורצים ממנו כדורים בגודל כדורי פינג פונג.
- מכינים את הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה מים וסוכר. מעבירים לאש קטנה ומבשלים כ-45 דקות. לקראת סוף הבישול מוסיפים מיץ לימון.
- מכינים את המילוי: שמים את כל מרכיבי המילוי במעבד מזון ומעבדים למחית חלקה. שומרים 1/4 כוס של מחית לקישוט.
- מכינים את העוגיות: משטחים כל עיגול בצק בעזרת הידיים, ממלאים בכף מהמילוי וסוגרים היטב כך שמתקבל כדור. חוזרים על הפעולה עם יתר הכדורים. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק עד שהם משחימים.
- טובלים את הכדורים בסירופ סוכר ומגלגלים אותם בקוקוס טחון.
- שמים את מחית השקדים ששמרנו עם שמנת מתוקה במיקסר עם וו בלון ומקציפים לתערובת אחידה. מכניסים את התערובת לשק זילוף.
- מסדרים את העוגיות בצלחת הגשה ומזלפים קרם שקדים מסביב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן