-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 97.3 קק״ל 1946.1 קק״לפחמימות 17.7 גרם 353.7 גרםשומן 4.5 גרם 89.1 גרםנתרן 108.3 מ״ג 2166.6 מ״גחלבון 2.1 גרם 41.6 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 34.0 גרםשומן רווי 2.5 גרם 49.1 גרםכולסטרול 12.3 מ״ג 246.0 מ״גסידן 11.6 מ״ג 232.4 מ״גברזל 0.5 מ״ג 10.7 מ״גאשלגן 86.9 מ״ג 1738.2 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 7.7 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
פחמימות18 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 97.3 קק״ל 1946.1 קק״לפחמימות 17.7 גרם 353.7 גרםשומן 4.5 גרם 89.1 גרםנתרן 108.3 מ״ג 2166.6 מ״גחלבון 2.1 גרם 41.6 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 34.0 גרםשומן רווי 2.5 גרם 49.1 גרםכולסטרול 12.3 מ״ג 246.0 מ״גסידן 11.6 מ״ג 232.4 מ״גברזל 0.5 מ״ג 10.7 מ״גאשלגן 86.9 מ״ג 1738.2 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 7.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 97 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות
-
1 1/4 כוסות קמח לבן
-
1 1/4 כוסות קמח אמר
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
2 כפיות קינמון טחון
-
1/4 כפית הל טחון
-
1/2 כפית מלח דק
-
100 גרם חמאה רכה
-
250 גרם דלעות
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
- בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים: קמחים, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון, הל ומלח.
- קולפים את הדלעת וחותכים לקוביות. מאדים בסיר אידוי עד שהדלעת רכה מאוד ואז טוחנים במעבד מזון או בכוס בלנדר מוט.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה והסוכר כשלוש דקות. מוסיפים מחית דלעת, תמצית וניל וביצה.
- כשהכול אחיד מוציאים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים פנימה את החומרים היבשים. מערבבים בעזרת מרית עד אחידות. אם העיסה רכה מאוד לעבודה אפשר לקרר אותה חצי שעה.
- יוצרים תלוליות בעזרת כפית על גבי נייר האפייה, העוגיות מתרחבות וגדלות מאוד באפייה ולכן לא יותר מכפית.
- אופים 9 דקות במצב טורבו או 15 דקות בתוכנית רגילה או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בקצוות - היזהרו לא לאפות יותר מדי. מצננים לחלוטין (העוגיות מתקשות בקירור).
- מכינים את הציפוי: מחממים בסיר קטן את החמאה. כשהיא נמסה מוסיפים חלב ותמצית וניל ומחממים עוד טיפה (לא להרתיח). מורידים מהאש ומוסיפים תיון של תה צ’אי. משרים חמש דקות, מוציאים את התיון וסוחטים אותו היטב.
- מוסיפים אבקת סוכר בהדרגה, מערבבים היטב כל הזמן. לאט לאט מגיעים למרקם של ציפוי - הציפוי צריך להיות נוזלי ורך אבל לא מדי, הוא מתקשה על העוגייה רק כשהוא קר. שיטה לבדוק אם הציפוי במרקם טוב: כשמערבבים עם מזלג הוא משאיר חריצים אבל הם נעלמים מיד.
- טובלים כל עוגייה בציפוי (כשהיא הפוכה) ונותנים לציפוי לטפטף לסיר עד שנשארת על העוגיה שכבה דקה. מקררים לטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
- בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים: קמחים, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון, הל ומלח.
- קולפים את הדלעת וחותכים לקוביות. מאדים בסיר אידוי עד שהדלעת רכה מאוד ואז טוחנים במעבד מזון או בכוס בלנדר מוט.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה והסוכר כשלוש דקות. מוסיפים מחית דלעת, תמצית וניל וביצה.
- כשהכול אחיד מוציאים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים פנימה את החומרים היבשים. מערבבים בעזרת מרית עד אחידות. אם העיסה רכה מאוד לעבודה אפשר לקרר אותה חצי שעה.
- יוצרים תלוליות בעזרת כפית על גבי נייר האפייה, העוגיות מתרחבות וגדלות מאוד באפייה ולכן לא יותר מכפית.
- אופים 9 דקות במצב טורבו או 15 דקות בתוכנית רגילה או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בקצוות - היזהרו לא לאפות יותר מדי. מצננים לחלוטין (העוגיות מתקשות בקירור).
- מכינים את הציפוי: מחממים בסיר קטן את החמאה. כשהיא נמסה מוסיפים חלב ותמצית וניל ומחממים עוד טיפה (לא להרתיח). מורידים מהאש ומוסיפים תיון של תה צ’אי. משרים חמש דקות, מוציאים את התיון וסוחטים אותו היטב.
- מוסיפים אבקת סוכר בהדרגה, מערבבים היטב כל הזמן. לאט לאט מגיעים למרקם של ציפוי - הציפוי צריך להיות נוזלי ורך אבל לא מדי, הוא מתקשה על העוגייה רק כשהוא קר. שיטה לבדוק אם הציפוי במרקם טוב: כשמערבבים עם מזלג הוא משאיר חריצים אבל הם נעלמים מיד.
- טובלים כל עוגייה בציפוי (כשהיא הפוכה) ונותנים לציפוי לטפטף לסיר עד שנשארת על העוגיה שכבה דקה. מקררים לטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן