-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 472.6 קק״ל 5671.3 קק״לפחמימות 69.5 גרם 834.5 גרםשומן 22.3 גרם 267.2 גרםנתרן 134.7 מ״ג 1616.9 מ״גחלבון 5.6 גרם 66.7 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 46.5 גרםשומן רווי 9.4 גרם 112.3 גרםכולסטרול 101.9 מ״ג 1222.4 מ״גסידן 99.2 מ״ג 1190.3 מ״גברזל 1.7 מ״ג 20.3 מ״גאשלגן 335.3 מ״ג 4023.8 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 26.3 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
פחמימות70 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 472.6 קק״ל 5671.3 קק״לפחמימות 69.5 גרם 834.5 גרםשומן 22.3 גרם 267.2 גרםנתרן 134.7 מ״ג 1616.9 מ״גחלבון 5.6 גרם 66.7 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 46.5 גרםשומן רווי 9.4 גרם 112.3 גרםכולסטרול 101.9 מ״ג 1222.4 מ״גסידן 99.2 מ״ג 1190.3 מ״גברזל 1.7 מ״ג 20.3 מ״גאשלגן 335.3 מ״ג 4023.8 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 26.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 473 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
2כוסות או 300 גרם תאנים מיובשות
-
2כוסות או 480 מ"ל מים רותחים
-
100 גרם חמאה רכה
-
1כוס או 240 גרם סוכר חום בהיר – דמררה
-
3 ביצים L
-
1 1/2כוסות או 210 גרם קמח לבן
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1כוס או 100 גרם אגוזי פקאן
רוטב מייפל
-
1כוס או 360 גרם סירופ מייפל
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
100 גרם חמאה
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את העוגות: מחממים תנור ל-160 מעלות. מסירים לכל תאנה את העוקץ וקוצצים גס. קוצצים אגוזי פקאן.
- שמים את התאנים הקצוצות בקערת מעבד המזון, יוצקים עליהם את המים הרותחים. משהים ל-5 דקות לריכוך התאנים. טוחנים במעבד המזון למחית חלקה.
- מוסיפים חמאה וסוכר חום וטוחנים קצרות, מוסיפים את הביצים ומעבדים לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה וטוחנים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה את הפקאנים.
- מוזגים את התערובת לתבנית עם שקעים משומנים בתרסיס שמן ואופים כ-20 דקות, עד שהעוגות תפוחות, רכות למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות.
- מכינים את הרוטב: בסיר מחממים סירופ מייפל עם שמנת מתוקה וחמאה על אש נמוכה תוך ערבוב, עד שהחמאה נמסה. מגבירים להבה, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות ברתיחה עד שהרוטב מבעבע. מסירים מהאש ומצננים מעט.
- מרכיבים ומגישים: מגישים את העוגה חמימה, עם רוטב מייפל לוהט וגלידת וניל ליד (אם הרוטב או העוגה התקררו בינתיים - מחממים אותם שוב קצרות במיקרוגל).
אופן הכנה
- מכינים את העוגות: מחממים תנור ל-160 מעלות. מסירים לכל תאנה את העוקץ וקוצצים גס. קוצצים אגוזי פקאן.
- שמים את התאנים הקצוצות בקערת מעבד המזון, יוצקים עליהם את המים הרותחים. משהים ל-5 דקות לריכוך התאנים. טוחנים במעבד המזון למחית חלקה.
- מוסיפים חמאה וסוכר חום וטוחנים קצרות, מוסיפים את הביצים ומעבדים לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה וטוחנים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה את הפקאנים.
- מוזגים את התערובת לתבנית עם שקעים משומנים בתרסיס שמן ואופים כ-20 דקות, עד שהעוגות תפוחות, רכות למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות.
- מכינים את הרוטב: בסיר מחממים סירופ מייפל עם שמנת מתוקה וחמאה על אש נמוכה תוך ערבוב, עד שהחמאה נמסה. מגבירים להבה, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות ברתיחה עד שהרוטב מבעבע. מסירים מהאש ומצננים מעט.
- מרכיבים ומגישים: מגישים את העוגה חמימה, עם רוטב מייפל לוהט וגלידת וניל ליד (אם הרוטב או העוגה התקררו בינתיים - מחממים אותם שוב קצרות במיקרוגל).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן