סקונס
יצא לכם כבר לטעום סקונס? אין לכם מושג מה זה? סקונס זה לחמניות חמאה מפורסמות מאנגליה, פשוטות ומהירות הכנה, שהכי טעים להגיש עם תוספת חמאה וריבה
יצא לכם כבר לטעום סקונס? אין לכם מושג מה זה? סקונס זה לחמניות חמאה מפורסמות מאנגליה, פשוטות ומהירות הכנה, שהכי טעים להגיש עם תוספת חמאה וריבה
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 107.4 קק״ל 1611.6 קק״לפחמימות 14.3 גרם 213.9 גרםשומן 4.1 גרם 61.7 גרםנתרן 159.9 מ״ג 2398.8 מ״גחלבון 2.8 גרם 41.5 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 7.6 גרםשומן רווי 2.2 גרם 33.6 גרםכולסטרול 25.9 מ״ג 388.7 מ״גסידן 21.3 מ״ג 319.9 מ״גברזל 0.3 מ״ג 4.7 מ״גאשלגן 32.1 מ״ג 481.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.6 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות14 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 107.4 קק״ל 1611.6 קק״לפחמימות 14.3 גרם 213.9 גרםשומן 4.1 גרם 61.7 גרםנתרן 159.9 מ״ג 2398.8 מ״גחלבון 2.8 גרם 41.5 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 7.6 גרםשומן רווי 2.2 גרם 33.6 גרםכולסטרול 25.9 מ״ג 388.7 מ״גסידן 21.3 מ״ג 319.9 מ״גברזל 0.3 מ״ג 4.7 מ״גאשלגן 32.1 מ״ג 481.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.6 מ״גסגור
לחמניות חמאה מהירות. מתכון של ג’וליאנה אורם, לונדון.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 107 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- לקערה מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח.
- פותחים ביצה למד ליטר ומוסיפים חלב עד שמגיעים ל-200 מ”ל כולל הביצה (כ-2/3 כוס חלב).
- לקערת הקמח מוסיפים קוביות חמאה ומפוררים בידיים עד לקבלת תערובת פירורית.
- מערבבים פנימה את הסוכר. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים מתערובת החלב כמעט הכל - משאירים בערך 20-30 מ”ל. מערבבים בידיים כמה שפחות, רק עד קבלת בצק רך ומעט רטוב. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים טיפה עד לקבלת כדור בצק חלק ללא סדקים.
- בידיים מקומחות משטחים את הבצק לעיגול בעובי 2 ס”מ. קורצים לעיגולים בקוטר 5 ס”מ (הכי יפה בחותכן עם שוליים מסולסלים). את השאריות משטחים וקורצים שוב עד שנשאר מספיק לכדור אחד אחרון שמגלגלים בידיים.
- מניחים באופן צפוף מעט על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הלחמניות מתחברות וכך לא מתייבשות מכל הכיוונים בתנור).
- מברישים בשארית תערובת הביצה והחלב ואופים 8-10 דקות, עד להזהבה.
- מצננים 5 דקות ומגישים בתוך מפית בד לשמירה על החום, בליווי חמאה וריבה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- לקערה מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח.
- פותחים ביצה למד ליטר ומוסיפים חלב עד שמגיעים ל-200 מ”ל כולל הביצה (כ-2/3 כוס חלב).
- לקערת הקמח מוסיפים קוביות חמאה ומפוררים בידיים עד לקבלת תערובת פירורית.
- מערבבים פנימה את הסוכר. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים מתערובת החלב כמעט הכל - משאירים בערך 20-30 מ”ל. מערבבים בידיים כמה שפחות, רק עד קבלת בצק רך ומעט רטוב. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים טיפה עד לקבלת כדור בצק חלק ללא סדקים.
- בידיים מקומחות משטחים את הבצק לעיגול בעובי 2 ס”מ. קורצים לעיגולים בקוטר 5 ס”מ (הכי יפה בחותכן עם שוליים מסולסלים). את השאריות משטחים וקורצים שוב עד שנשאר מספיק לכדור אחד אחרון שמגלגלים בידיים.
- מניחים באופן צפוף מעט על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הלחמניות מתחברות וכך לא מתייבשות מכל הכיוונים בתנור).
- מברישים בשארית תערובת הביצה והחלב ואופים 8-10 דקות, עד להזהבה.
- מצננים 5 דקות ומגישים בתוך מפית בד לשמירה על החום, בליווי חמאה וריבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן