סלמון עסיסי עם כרובית ובצל אפויים
משה שגב מכין ארוחה דלת קלוריות, טעימה ובריאה: סלמון עסיסי בליווי כרובית ובצל אפויים. ארוחה זוגית קלה להכנה, נהדרת בליווי לימון סחוט טרי
משה שגב מכין ארוחה דלת קלוריות, טעימה ובריאה: סלמון עסיסי בליווי כרובית ובצל אפויים. ארוחה זוגית קלה להכנה, נהדרת בליווי לימון סחוט טרי
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 793.4 קק״ל 1586.9 קק״לפחמימות 38.6 גרם 77.3 גרםשומן 49.4 גרם 98.8 גרםנתרן 6055.8 מ״ג 12111.6 מ״גחלבון 47.7 גרם 95.4 גרםסיבים תזונתיים 7.8 גרם 15.6 גרםשומן רווי 7.3 גרם 14.5 גרםכולסטרול 88.5 מ״ג 177.0 מ״גסידן 188.6 מ״ג 377.3 מ״גברזל 3.1 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 1590.2 מ״ג 3180.4 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 3.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
פחמימות39 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 793.4 קק״ל 1586.9 קק״לפחמימות 38.6 גרם 77.3 גרםשומן 49.4 גרם 98.8 גרםנתרן 6055.8 מ״ג 12111.6 מ״גחלבון 47.7 גרם 95.4 גרםסיבים תזונתיים 7.8 גרם 15.6 גרםשומן רווי 7.3 גרם 14.5 גרםכולסטרול 88.5 מ״ג 177.0 מ״גסידן 188.6 מ״ג 377.3 מ״גברזל 3.1 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 1590.2 מ״ג 3180.4 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 3.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 793 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
ירקות בתנור
סלמון
-
300 גרם פילה דג סלמון
-
2 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח גס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו. פורסים את הבצל לפרוסות ומפרידים את הכרובית לפרחים. מגררים בפומפיבה את קליפת הלימון. חותכים את פילה הסלמון ל-2 מנות במשקל 150 גרם כל אחת.
- מכינים את הכרובית: שמים בקערה גדולה את הכרובית, בצל, לימון, שום, שמן ותבלינים, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית אפייה גדולה ועמוקה. מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום ואופים כ-30 דקות. מסירים את הניירות וממשיכים לאפות על גריל עליון וטורבו 15-20 דקות נוספות, או עד לקבלת גוון זהוב.
- מחממים שמן במחבת גדולה. מתבלים את הדג במלח, וצולים על העור, עד שהוא מקבל גוון זהוב. הופכים וצולים מהצד השני.
- יוצקים מיץ הלימון על הדג ומגישים עם הכרוביות האפויות.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו. פורסים את הבצל לפרוסות ומפרידים את הכרובית לפרחים. מגררים בפומפיבה את קליפת הלימון. חותכים את פילה הסלמון ל-2 מנות במשקל 150 גרם כל אחת.
- מכינים את הכרובית: שמים בקערה גדולה את הכרובית, בצל, לימון, שום, שמן ותבלינים, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית אפייה גדולה ועמוקה. מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום ואופים כ-30 דקות. מסירים את הניירות וממשיכים לאפות על גריל עליון וטורבו 15-20 דקות נוספות, או עד לקבלת גוון זהוב.
- מחממים שמן במחבת גדולה. מתבלים את הדג במלח, וצולים על העור, עד שהוא מקבל גוון זהוב. הופכים וצולים מהצד השני.
- יוצקים מיץ הלימון על הדג ומגישים עם הכרוביות האפויות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן