סלמון כבוש על לאבנה עם גרגירי חומוס וצנוברים
השף שגב משה מלמד איך מכינים סלמון כבוש ביתי, זריז ופשוט להכנה. מגישים אותו על לאבנה עם גרגירי חומוס וצנוברים ונהנים מכל ביס
השף שגב משה מלמד איך מכינים סלמון כבוש ביתי, זריז ופשוט להכנה. מגישים אותו על לאבנה עם גרגירי חומוס וצנוברים ונהנים מכל ביס
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 661.8 קק״ל 2647.1 קק״לפחמימות 19.3 גרם 77.4 גרםשומן 56.9 גרם 227.5 גרםנתרן 23755.0 מ״ג 95020.1 מ״גחלבון 33.2 גרם 132.8 גרםסיבים תזונתיים 5.5 גרם 22.0 גרםשומן רווי 6.4 גרם 25.7 גרםכולסטרול 59.0 מ״ג 236.0 מ״גסידן 143.4 מ״ג 573.4 מ״גברזל 4.9 מ״ג 19.6 מ״גאשלגן 928.9 מ״ג 3715.6 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 13.0 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 20 דק׳כולל 3 שעות
-
פחמימות19 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 661.8 קק״ל 2647.1 קק״לפחמימות 19.3 גרם 77.4 גרםשומן 56.9 גרם 227.5 גרםנתרן 23755.0 מ״ג 95020.1 מ״גחלבון 33.2 גרם 132.8 גרםסיבים תזונתיים 5.5 גרם 22.0 גרםשומן רווי 6.4 גרם 25.7 גרםכולסטרול 59.0 מ״ג 236.0 מ״גסידן 143.4 מ״ג 573.4 מ״גברזל 4.9 מ״ג 19.6 מ״גאשלגן 928.9 מ״ג 3715.6 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 13.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 662 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלמון כבוש
-
400 גרם פילה דג סלמון
-
1 כוס מלח דק
-
1 בצל בינוני
-
1 עלה דפנה בינוני
-
1 כפית פלפל אנגלי
-
1 כף שמיר
-
1/2 כוס שמן זית
-
2 גבעולי בצל ירוק
-
1 בצל סגול בינוני
-
1 לימון בינוני
-
2 גבעולי שמיר
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
הגשה
-
2 גביעי גבינת לאבנה
-
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
-
1/2 כוס צנוברים
-
2 כפות שומשום
-
1 כפית זעתר
אופן הכנה
- חותכים את הסלמון לפרוסות. קוצצים את הבצל הלבן. חותכים את הבצל הירוק והשמיר גס, את הבצל הסגול לרצועות דקות, את חצאי הלימון לפרוסות דקיקות. קוצצים דק את הצ’ילי.
- מתיזים על מחבת את תרסיס השמן וקולים את הצנוברים והשומשום עד להזהבה.
- מערבבים בקערה את המלח, הבצל, עלה הדפנה, הפלפל האנגלי והשמיר עד שמתקבלת תערובת אחידה. מערבבים בקערה נוספת את שמן הזית, שני סוגי הבצלים, לימון, שמיר וצ’ילי.
- מוסיפים את הדגים לקערת המלח ומכסים אותם לגמרי בתערובת. משאירים ל-3 שעות, מוציאים, שוטפים במים קרים ומעבירים לקערה השנייה. משאירים ל-30 דקות לפחות.
- מרכיבים את המנה: משטחים גבינת לאבנה על צלחת גדולה. במרכזה מניחים את הדגים הכבושים. מפזרים את גרגירי החומוס, הצנוברים, השומשום והזעתר ומגישים.
אופן הכנה
- חותכים את הסלמון לפרוסות. קוצצים את הבצל הלבן. חותכים את הבצל הירוק והשמיר גס, את הבצל הסגול לרצועות דקות, את חצאי הלימון לפרוסות דקיקות. קוצצים דק את הצ’ילי.
- מתיזים על מחבת את תרסיס השמן וקולים את הצנוברים והשומשום עד להזהבה.
- מערבבים בקערה את המלח, הבצל, עלה הדפנה, הפלפל האנגלי והשמיר עד שמתקבלת תערובת אחידה. מערבבים בקערה נוספת את שמן הזית, שני סוגי הבצלים, לימון, שמיר וצ’ילי.
- מוסיפים את הדגים לקערת המלח ומכסים אותם לגמרי בתערובת. משאירים ל-3 שעות, מוציאים, שוטפים במים קרים ומעבירים לקערה השנייה. משאירים ל-30 דקות לפחות.
- מרכיבים את המנה: משטחים גבינת לאבנה על צלחת גדולה. במרכזה מניחים את הדגים הכבושים. מפזרים את גרגירי החומוס, הצנוברים, השומשום והזעתר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן