סלמון ובצל אפויים בתנור עם צ׳יפס ומיונז
איך מכינים ארוחה שלמה בחצי שעה? משה שגב מכין מנה נהדרת של סלמון ובצל אפויים בתנור בתוספת צ׳יפס ומיונז עם טוויסט. ארוחה זריזה וקלה להכנה
איך מכינים ארוחה שלמה בחצי שעה? משה שגב מכין מנה נהדרת של סלמון ובצל אפויים בתנור בתוספת צ׳יפס ומיונז עם טוויסט. ארוחה זריזה וקלה להכנה
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 221.2 קק״ל 1327.0 קק״לפחמימות 8.3 גרם 50.0 גרםשומן 19.5 גרם 117.3 גרםנתרן 978.0 מ״ג 5867.8 מ״גחלבון 1.7 גרם 10.0 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 11.5 גרםשומן רווי 2.8 גרם 16.9 גרםכולסטרול 4.6 מ״ג 27.5 מ״גסידן 37.8 מ״ג 226.8 מ״גברזל 0.8 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 164.5 מ״ג 987.0 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.6 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות8 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 221.2 קק״ל 1327.0 קק״לפחמימות 8.3 גרם 50.0 גרםשומן 19.5 גרם 117.3 גרםנתרן 978.0 מ״ג 5867.8 מ״גחלבון 1.7 גרם 10.0 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 11.5 גרםשומן רווי 2.8 גרם 16.9 גרםכולסטרול 4.6 מ״ג 27.5 מ״גסידן 37.8 מ״ג 226.8 מ״גברזל 0.8 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 164.5 מ״ג 987.0 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 221 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
דג
-
1 ק"ג פילה דג סלמון
-
3 בצלים סגולים בינוניים
-
6 שיני שום
-
1 כפית סומאק
-
2 גבעולי פטרוזיליה
-
6 כפות שמן זית
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית מלח גס
צ'יפס
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 כף שמן זית
-
1 כפית מלח גס
מיונז לימוני
-
4 כפות מיונז
-
1 לימון בינוני
-
1 כפית טחינה גולמית
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-230 מעלות טורבו, או לחום הגבוה ביותר. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פורסים את הבצל לטבעות דקות, קוצצים גס את הפטרוזיליה. קוצצים את השום, חותכים את תפוחי האדמה לפלחים. מגררים את קליפת הלימון בפומפייה וסוחטים את המיץ.
- מחלקים את פילה הסלמון ל-6 חתיכות במשקל 150-200 גרם.
- מכינים את הדגים: שמים בקערה בצל, שום, סומק, פטרוזיליה, שמן זית, פלפל ומלח ומערבבים. משטחים את התערובת על התבנית ומניחים מעל את הסלמון עם העור כלפי מעלה. אופים במשך 7-9 דקות, או עד שעור הסלמון נהיה פריך.
- מכינים את הצ’יפס: מערבבים את תפוח האדמה עם שמן זית ומלח ומכניסים למולטי פריי. מוציאים כאשר הצ’יפס פריך.
- מכינים את המיונז: שמים בקערה את כל הרכיבים וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
- מגישים את הדג עם הבצל, צ’יפס והמיונז.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-230 מעלות טורבו, או לחום הגבוה ביותר. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פורסים את הבצל לטבעות דקות, קוצצים גס את הפטרוזיליה. קוצצים את השום, חותכים את תפוחי האדמה לפלחים. מגררים את קליפת הלימון בפומפייה וסוחטים את המיץ.
- מחלקים את פילה הסלמון ל-6 חתיכות במשקל 150-200 גרם.
- מכינים את הדגים: שמים בקערה בצל, שום, סומק, פטרוזיליה, שמן זית, פלפל ומלח ומערבבים. משטחים את התערובת על התבנית ומניחים מעל את הסלמון עם העור כלפי מעלה. אופים במשך 7-9 דקות, או עד שעור הסלמון נהיה פריך.
- מכינים את הצ’יפס: מערבבים את תפוח האדמה עם שמן זית ומלח ומכניסים למולטי פריי. מוציאים כאשר הצ’יפס פריך.
- מכינים את המיונז: שמים בקערה את כל הרכיבים וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
- מגישים את הדג עם הבצל, צ’יפס והמיונז.
הערות
- ניתן להכין את הצ'יפס גם בתנור או במחבת
- כל נתח דג אמור לשקול 150-200 גרם
הערות
- ניתן להכין את הצ'יפס גם בתנור או במחבת
- כל נתח דג אמור לשקול 150-200 גרם
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן