סלט קיסר עם סלמון מעושן שמכינים ב-10 דקות
שי-לי ליפא מגישה סלט קיסר עם סלמון מעושן, שדרוג משגע לסלט קיסר קלאסי. מוסיפים קרוטונים פריכים תוצרת בית וגבינת פקורינו ויש לכם ארוחה נהדרת
שי-לי ליפא מגישה סלט קיסר עם סלמון מעושן, שדרוג משגע לסלט קיסר קלאסי. מוסיפים קרוטונים פריכים תוצרת בית וגבינת פקורינו ויש לכם ארוחה נהדרת
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 243.7 קק״ל 1462.4 קק״לפחמימות 11.6 גרם 69.6 גרםשומן 16.1 גרם 96.8 גרםנתרן 640.1 מ״ג 3840.9 מ״גחלבון 12.3 גרם 73.6 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 5.4 גרםשומן רווי 3.7 גרם 22.0 גרםכולסטרול 56.6 מ״ג 339.3 מ״גסידן 60.3 מ״ג 362.1 מ״גברזל 1.1 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 191.4 מ״ג 1148.3 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות12 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 243.7 קק״ל 1462.4 קק״לפחמימות 11.6 גרם 69.6 גרםשומן 16.1 גרם 96.8 גרםנתרן 640.1 מ״ג 3840.9 מ״גחלבון 12.3 גרם 73.6 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 5.4 גרםשומן רווי 3.7 גרם 22.0 גרםכולסטרול 56.6 מ״ג 339.3 מ״גסידן 60.3 מ״ג 362.1 מ״גברזל 1.1 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 191.4 מ״ג 1148.3 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 244 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
2 ראשי חסה רומית
-
200 גרם סלמון מעושן
-
1/2 כוס גבינת פקורינו
קרוטונים
-
1 כף שמן זית
-
1 ג’בטה – לחם איטלקי בינונית
רוטב
-
1 ביצה L
-
1 כף חרדל דיז’ון
-
3 פילה אנשובי
-
1 כף מיץ לימון
-
1 כף חומץ בן יין לבן
-
1 שן שום
-
3 כפות שמן זית
-
3 כפות שמן קנולה
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מפרידים את עלי החסה, שוטפים ומייבשים. מסננים את הסלמון. חותכים את הג’בטה לקוביות בגודל 2 ס”מ. בעזרת קולפן, יוצרים שבבים מגבינת הפקורינו.
- מניחים את עלי החסה בצלחת הגשה ומעליהם את הסלמון המעושן. משאירים בצד.
- מכינים את הקרוטונים: מערבבים בקערה את קוביות הג’בטה ושמן הזית. מפזרים בתבנית ואופים 10-8 דקות עד שהם זהובים. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.
- מכינים את הרוטב: מרסקים בבלנדר מוט את החלמון, החרדל, האנשובי, מיץ הלימון, החומץ והשום עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מוסיפים את שני סוגי השמנים בזילוף דק, תוך כדי ערבול, עד לקבלת מרקם סמיך. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומפזרים את הקרוטונים וגבינת הפקורינו. מגישים מיד.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מפרידים את עלי החסה, שוטפים ומייבשים. מסננים את הסלמון. חותכים את הג’בטה לקוביות בגודל 2 ס”מ. בעזרת קולפן, יוצרים שבבים מגבינת הפקורינו.
- מניחים את עלי החסה בצלחת הגשה ומעליהם את הסלמון המעושן. משאירים בצד.
- מכינים את הקרוטונים: מערבבים בקערה את קוביות הג’בטה ושמן הזית. מפזרים בתבנית ואופים 10-8 דקות עד שהם זהובים. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.
- מכינים את הרוטב: מרסקים בבלנדר מוט את החלמון, החרדל, האנשובי, מיץ הלימון, החומץ והשום עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מוסיפים את שני סוגי השמנים בזילוף דק, תוך כדי ערבול, עד לקבלת מרקם סמיך. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומפזרים את הקרוטונים וגבינת הפקורינו. מגישים מיד.
הערות
- אם הרוטב יוצא סמיך מדי, מוסיפים מעט מים או מיץ לימון
הערות
- אם הרוטב יוצא סמיך מדי, מוסיפים מעט מים או מיץ לימון
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות