סלט פסטה עם ירקות, אנשובי וויניגרט לימוני של תמרה אהרוני
תמרה אהרוני מכינה סלט פסטה עם שעועית ירוקה ועגבניות שרי. השדרוג האמיתי הוא הרוטב: ויניגרט לימוני עם חרדל שמשתלב נהדר עם האנשובי שבסלט
תמרה אהרוני מכינה סלט פסטה עם שעועית ירוקה ועגבניות שרי. השדרוג האמיתי הוא הרוטב: ויניגרט לימוני עם חרדל שמשתלב נהדר עם האנשובי שבסלט
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 983.3 קק״ל 1966.6 קק״לפחמימות 535.0 גרם 1069.9 גרםשומן 39.7 גרם 79.3 גרםנתרן 1227.5 מ״ג 2455.0 מ״גחלבון 26.6 גרם 53.3 גרםסיבים תזונתיים 8.6 גרם 17.3 גרםשומן רווי 3.6 גרם 7.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 206.8 מ״ג 413.6 מ״גברזל 4.6 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 1423.3 מ״ג 2846.5 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 5.2 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל 25 דק׳
-
פחמימות535 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 983.3 קק״ל 1966.6 קק״לפחמימות 535.0 גרם 1069.9 גרםשומן 39.7 גרם 79.3 גרםנתרן 1227.5 מ״ג 2455.0 מ״גחלבון 26.6 גרם 53.3 גרםסיבים תזונתיים 8.6 גרם 17.3 גרםשומן רווי 3.6 גרם 7.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 206.8 מ״ג 413.6 מ״גברזל 4.6 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 1423.3 מ״ג 2846.5 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 5.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 983 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטה
-
300 גרם פסטה קצרה
-
2 כוסות עגבניות שרי
-
4 צנוניות גדולות
-
2 פלפלים קלויים בינוניים
-
1/2 כוס שעועית ירוקה דקה
-
1 חופן זיתי קלמטה
-
4 פילה אנשובי
-
1 צרור בזיליקום
-
2 כפות צנוברים קלויים
רוטב
-
1 כף חרדל דיז’ון
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
4 כפות שמן זית
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מבשלים את הפסטה במים מומלחים לפי הוראות היצרן.
- חותכים את עגבניות השרי לאורכן, פורסים דק את הצנוניות, חותכים את הפלפלים הקלויים לרצועות דקות.
- חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים כדקה. מסננים ושומרים בצד.
- קוצצים דק את האנשובי.
- מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה גדולה.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית קטנה או בצנצנת. מתבלים איתו את הסלט, טועמים ומתקנים תיבול.
אופן הכנה
- מבשלים את הפסטה במים מומלחים לפי הוראות היצרן.
- חותכים את עגבניות השרי לאורכן, פורסים דק את הצנוניות, חותכים את הפלפלים הקלויים לרצועות דקות.
- חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים כדקה. מסננים ושומרים בצד.
- קוצצים דק את האנשובי.
- מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה גדולה.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית קטנה או בצנצנת. מתבלים איתו את הסלט, טועמים ומתקנים תיבול.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
פסטה, גם לסלט, לא שוטפים. הרוטב ייספג רק כשהפסטה חמה. רוב סלטי הפסטה חסרי טעם בדיוק מהסיבה הזו. כי לא משנה מה מוסיפים בתוספות, אם הרוטב לא נספג הטעם חלול ומשעמם. מספיגים כשחם, מקררים, ואז מצרפים תוספות. רוטב קר לפסטה חמה. למשל לבשל על אש ממש נמוכה שמן זית עם קליפות לימון, עלי מרווה, פלפל צ’ילי טרי ושומים. לבשל על סף רתיחה כמה דקות עד שהשום מתרכך. לסנן ולקרר. להוסיף לפסטה החמה שייספג.