חזה עוף צלוי עם סלט עדשים ירוקות
החלטתם לאכול בריא ואתם תמיד בחיפוש אחר ארוחת צהריים משביעה וטעימה? תפסיקו לחפש - משה שגב מגיש מנה מאוזנת של חזה עוף צלוי עם סלט עדשים ירוקות
החלטתם לאכול בריא ואתם תמיד בחיפוש אחר ארוחת צהריים משביעה וטעימה? תפסיקו לחפש - משה שגב מגיש מנה מאוזנת של חזה עוף צלוי עם סלט עדשים ירוקות
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1020.6 קק״ל 4082.5 קק״לפחמימות 85.7 גרם 342.8 גרםשומן 45.2 גרם 180.7 גרםנתרן 941.2 מ״ג 3764.7 מ״גחלבון 72.5 גרם 290.0 גרםסיבים תזונתיים 43.0 גרם 171.9 גרםשומן רווי 6.1 גרם 24.4 גרםכולסטרול 95.0 מ״ג 380.0 מ״גסידן 155.2 מ״ג 620.8 מ״גברזל 14.0 מ״ג 56.1 מ״גאשלגן 2067.9 מ״ג 8271.7 מ״גאבץ 5.4 מ״ג 21.4 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות86 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1020.6 קק״ל 4082.5 קק״לפחמימות 85.7 גרם 342.8 גרםשומן 45.2 גרם 180.7 גרםנתרן 941.2 מ״ג 3764.7 מ״גחלבון 72.5 גרם 290.0 גרםסיבים תזונתיים 43.0 גרם 171.9 גרםשומן רווי 6.1 גרם 24.4 גרםכולסטרול 95.0 מ״ג 380.0 מ״גסידן 155.2 מ״ג 620.8 מ״גברזל 14.0 מ״ג 56.1 מ״גאשלגן 2067.9 מ״ג 8271.7 מ״גאבץ 5.4 מ״ג 21.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 1021 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
חזה עוף
-
500 גרם חזה עוף שלם
-
1/4 כוס שמן זית
-
1/4 צרור שמיר
-
1/2 צרור כוסברה
-
1 כף אריסה
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית כמון טחון
אופן הכנה
- מכינים את המרינדה: בעזרת בלנדר (או בלנדר מוט עם כוס ייעודית) טוחנים את כל רכיבי המרינדה למרקם חלק. מניחים את חזה העוף בקערה, יוצקים מעל את המרינדה ומורחים את העוף מכל הכיוונים. משהים במרינדה בזמן שמכינים את הסלט.
- מכינים את הסלט: מבשלים את העדשים הירוקות בשפע מים עד שהן מתרככות אבל עדיין שומרות על צורתן. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
- קולים את הצנוברים על מחבת יבשה עד שהם מזהיבים. שומרים בצד.
- חותכים את עלי החסה לרצועות דקות וקוצצים דק את כל עשבי התיבול. מוסיפים לקערת העדשים.
- מתבלים את הסלט במיץ לימון, מלח, פלפל שחור וצנוברים קלויים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מחממים את מחבת הפסים על אש גבוהה. מוציאים את חזה העוף מהמרינדה וצולים מכל צדדיו עד שהוא מוכן (אפשר לחתוך עם סכין חתך בחלק העבה של חזה העוף ולבדוק).
- פורסים את חזה העוף לפרוסות עבות ומגישים בליווי הסלט.
אופן הכנה
- מכינים את המרינדה: בעזרת בלנדר (או בלנדר מוט עם כוס ייעודית) טוחנים את כל רכיבי המרינדה למרקם חלק. מניחים את חזה העוף בקערה, יוצקים מעל את המרינדה ומורחים את העוף מכל הכיוונים. משהים במרינדה בזמן שמכינים את הסלט.
- מכינים את הסלט: מבשלים את העדשים הירוקות בשפע מים עד שהן מתרככות אבל עדיין שומרות על צורתן. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
- קולים את הצנוברים על מחבת יבשה עד שהם מזהיבים. שומרים בצד.
- חותכים את עלי החסה לרצועות דקות וקוצצים דק את כל עשבי התיבול. מוסיפים לקערת העדשים.
- מתבלים את הסלט במיץ לימון, מלח, פלפל שחור וצנוברים קלויים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מחממים את מחבת הפסים על אש גבוהה. מוציאים את חזה העוף מהמרינדה וצולים מכל צדדיו עד שהוא מוכן (אפשר לחתוך עם סכין חתך בחלק העבה של חזה העוף ולבדוק).
- פורסים את חזה העוף לפרוסות עבות ומגישים בליווי הסלט.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן