-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 105.8 קק״ל 846.2 קק״לפחמימות 2.2 גרם 17.6 גרםשומן 7.5 גרם 60.1 גרםנתרן 760.2 מ״ג 6081.8 מ״גחלבון 8.4 גרם 67.4 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 3.5 גרםשומן רווי 1.9 גרם 15.1 גרםכולסטרול 30.0 מ״ג 240.0 מ״גסידן 25.8 מ״ג 206.6 מ״גברזל 1.1 מ״ג 8.8 מ״גאשלגן 168.3 מ״ג 1346.1 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 11.4 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל 50 דק׳
-
פחמימות2 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 105.8 קק״ל 846.2 קק״לפחמימות 2.2 גרם 17.6 גרםשומן 7.5 גרם 60.1 גרםנתרן 760.2 מ״ג 6081.8 מ״גחלבון 8.4 גרם 67.4 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 3.5 גרםשומן רווי 1.9 גרם 15.1 גרםכולסטרול 30.0 מ״ג 240.0 מ״גסידן 25.8 מ״ג 206.6 מ״גברזל 1.1 מ״ג 8.8 מ״גאשלגן 168.3 מ״ג 1346.1 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 11.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 106 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בשר
-
400גרם או 1 סטייק אנטריקוט גדול
-
2 כפות שמן זית
-
1 קורט מלח גס
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
ירקות
-
3 מלפפונים בינוניים
-
1 גבעול בצל ירוק
-
1 שן שום
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
1 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1 כף שומשום
-
1 כף רוטב סויה
-
1 כף חומץ אורז
-
1 כף מיץ לימון
אופן הכנה
- מוציאים את הסטייק מהמקרר כשעה לפני ההכנה
- מכינים את תיבול האורז: מערבבים בקערה חומץ אורז, סוכר ומלח עד שהסוכר נמס.
- מכינים את האורז: מניחים את האורז בסיר, יוצקים מים חמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על האש הכי קטנה בכיריים 18 דקות. באמצע הבישול מערבבים את האורז פעם אחת. מצננים 15 דקות.
- מעבירים את האורז לקערה גדולה. מוסיפים את תערובת תיבול האורז ומערבבים. מכסים במגבת לחה ומצננים שעה.
- מכינים את הבשר: מורחים את הסטייק בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מלהיטים מחבת כבדה על אש גבוהה ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד שהסטייק שחום.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הסטייק עוד כ-2 דקות מכל צד לדרגת מדיום.
- ממתינים כ-2 דקות. פורסים את הסטייק לפרוסות דקות.
- מכינים את הירקות ומרכיבים את הסלט: חותכים את המלפפונים לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- פורסים את הבצל הירוק לטבעות דקות.
- קוצצים דק את השום, הג’ינג’ר והפלפל צ’ילי אדום.
- מניחים בכל כוס כ-3 כפות אורז דביק.
- מערבבים בקערה את חומרי הירקות. מניחים 2 כפות מתערובת הירקות על האורז, ומעל נתחי אנטריקוט ומגישים.
אופן הכנה
- מוציאים את הסטייק מהמקרר כשעה לפני ההכנה
- מכינים את תיבול האורז: מערבבים בקערה חומץ אורז, סוכר ומלח עד שהסוכר נמס.
- מכינים את האורז: מניחים את האורז בסיר, יוצקים מים חמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על האש הכי קטנה בכיריים 18 דקות. באמצע הבישול מערבבים את האורז פעם אחת. מצננים 15 דקות.
- מעבירים את האורז לקערה גדולה. מוסיפים את תערובת תיבול האורז ומערבבים. מכסים במגבת לחה ומצננים שעה.
- מכינים את הבשר: מורחים את הסטייק בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מלהיטים מחבת כבדה על אש גבוהה ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד שהסטייק שחום.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הסטייק עוד כ-2 דקות מכל צד לדרגת מדיום.
- ממתינים כ-2 דקות. פורסים את הסטייק לפרוסות דקות.
- מכינים את הירקות ומרכיבים את הסלט: חותכים את המלפפונים לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- פורסים את הבצל הירוק לטבעות דקות.
- קוצצים דק את השום, הג’ינג’ר והפלפל צ’ילי אדום.
- מניחים בכל כוס כ-3 כפות אורז דביק.
- מערבבים בקערה את חומרי הירקות. מניחים 2 כפות מתערובת הירקות על האורז, ומעל נתחי אנטריקוט ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן