סלט ניסואז עם טונה וביצה קשה
מתחשק לכם לאכול ארוחת צהריים בריאה ומזינה? איילת הירשמן מכינה סלט ניסואז עם טונה וביצה קשה, מנה מאוזנת שהיא ארוחה שלמה בצלחת אחת
מתחשק לכם לאכול ארוחת צהריים בריאה ומזינה? איילת הירשמן מכינה סלט ניסואז עם טונה וביצה קשה, מנה מאוזנת שהיא ארוחה שלמה בצלחת אחת
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 228.5 קק״ל 914.1 קק״לפחמימות 6.1 גרם 24.5 גרםשומן 18.0 גרם 71.9 גרםנתרן 767.0 מ״ג 3067.9 מ״גחלבון 9.6 גרם 38.6 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 19.8 גרםשומן רווי 3.4 גרם 13.7 גרםכולסטרול 253.8 מ״ג 1015.2 מ״גסידן 85.8 מ״ג 343.3 מ״גברזל 2.7 מ״ג 10.7 מ״גאשלגן 553.1 מ״ג 2212.3 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות6 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 228.5 קק״ל 914.1 קק״לפחמימות 6.1 גרם 24.5 גרםשומן 18.0 גרם 71.9 גרםנתרן 767.0 מ״ג 3067.9 מ״גחלבון 9.6 גרם 38.6 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 19.8 גרםשומן רווי 3.4 גרם 13.7 גרםכולסטרול 253.8 מ״ג 1015.2 מ״גסידן 85.8 מ״ג 343.3 מ״גברזל 2.7 מ״ג 10.7 מ״גאשלגן 553.1 מ״ג 2212.3 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 229 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 עגבניות בינוניות
-
2 פלפלים אדומים בינוניים
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
10 עלי בזיליקום
-
200 גרם שעועית ירוקה טרייה
-
4 ביצים L
-
2 קופסאות שימורים טונה בשמן
-
1/2 כוס זיתים שחורים
-
2 כפות שמן זית
-
4 כפות מיץ לימון
-
4 פילה אנשובי
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית צלייה בנייר אפייה.
- חותכים את העגבניות לרבעים ואת הפלפלים האדומים לרצועות עבות.
- מסדרים בתבנית את רבעי העגבניות ורצועות הפלפלים ומתבלים במלח, שמן זית וחצי כוס עלי בזיליקום. צולים בתנור 15-20 דקות.
- מרתיחים מים בסיר, ממליחים ומבשלים את השעועית הירוקה - אם השעועית טרייה, מבשלים כ-8 דקות, עד שהיא עשוייה אבל עדיין פריכה, אם היא מוקפאת, מבשלים 4-5 דקות. מסננים.
- בינתיים, מבשלים את הביצים 6 דקות בסיר עם מים רותחים. מוציאים, קולפים וחוצים.
- מעבירים לצלחת הגשה גדולה ומסדרים עליה את השעועית הירוקה, העגבניות והפלפלים. מפוררים מעל את נתחי הטונה ומפזרים מסביב את הביצים והזיתים. מזלפים שמן זית ומיץ לימון, ואם רוצים מוסיפים גם את האנשובי. מגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית צלייה בנייר אפייה.
- חותכים את העגבניות לרבעים ואת הפלפלים האדומים לרצועות עבות.
- מסדרים בתבנית את רבעי העגבניות ורצועות הפלפלים ומתבלים במלח, שמן זית וחצי כוס עלי בזיליקום. צולים בתנור 15-20 דקות.
- מרתיחים מים בסיר, ממליחים ומבשלים את השעועית הירוקה - אם השעועית טרייה, מבשלים כ-8 דקות, עד שהיא עשוייה אבל עדיין פריכה, אם היא מוקפאת, מבשלים 4-5 דקות. מסננים.
- בינתיים, מבשלים את הביצים 6 דקות בסיר עם מים רותחים. מוציאים, קולפים וחוצים.
- מעבירים לצלחת הגשה גדולה ומסדרים עליה את השעועית הירוקה, העגבניות והפלפלים. מפוררים מעל את נתחי הטונה ומפזרים מסביב את הביצים והזיתים. מזלפים שמן זית ומיץ לימון, ואם רוצים מוסיפים גם את האנשובי. מגישים.
הערות
- אפשר להחליף את השעועית הירוקה הטרייה בקפואה
הערות
- אפשר להחליף את השעועית הירוקה הטרייה בקפואה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן