
סלט אטריות שעועית אסיאתי עם הודו וירקות
שי-לי ליפא מכינה סלט אטריות שעועית אסיאתי שאי אפשר להפסיק לאכול, עם הודו מוקפץ וירקות טריים. אופציה בריאה לארוחת צהריים קלילה
שי-לי ליפא מכינה סלט אטריות שעועית אסיאתי שאי אפשר להפסיק לאכול, עם הודו מוקפץ וירקות טריים. אופציה בריאה לארוחת צהריים קלילה
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 501.9 קק״ל 2007.4 קק״לפחמימות 45.8 גרם 183.1 גרםשומן 53.0 גרם 211.9 גרםנתרן 2093.0 מ״ג 8372.2 מ״גחלבון 18.5 גרם 74.0 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 15.2 גרםשומן רווי 4.7 גרם 18.7 גרםכולסטרול 15.4 מ״ג 61.5 מ״גסידן 72.2 מ״ג 288.9 מ״גברזל 1.9 מ״ג 7.7 מ״גאשלגן 681.4 מ״ג 2725.6 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.4 מ״גסגור
-
מרכיבים16 -
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳ -
פחמימות46 גרם -
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 501.9 קק״ל 2007.4 קק״לפחמימות 45.8 גרם 183.1 גרםשומן 53.0 גרם 211.9 גרםנתרן 2093.0 מ״ג 8372.2 מ״גחלבון 18.5 גרם 74.0 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 15.2 גרםשומן רווי 4.7 גרם 18.7 גרםכולסטרול 15.4 מ״ג 61.5 מ״גסידן 72.2 מ״ג 288.9 מ״גברזל 1.9 מ״ג 7.7 מ״גאשלגן 681.4 מ״ג 2725.6 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.4 מ״גסגור

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 502 | כמות מנות 4 |
|---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
200 גרם אטריות שעועית
-
3 כפות שמן קנולה
-
300 גרם בשר הודו טחון
-
1/2 כוס ציר עוף
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1 בצל גדול
-
1 פלפל אדום בינוני
-
2 עגבניות בינוניות
-
6 גבעולי בצל ירוק
רוטב
-
1/3 כוס מיץ ליים
-
1/4 כוס רוטב דגים
-
1/4 כוס רוטב צ’ילי מתוק
-
2 שיני שום
הגשה
-
1 חופן כוסברה
-
1/4 כוס בוטנים קלויים

אופן הכנה
- משרים את האטריות בקערה עם מים קרים כ-30 דקות. מסננים. קוצצים גס את הצ’ילי ודק את הבצל. חותכים את הפלפל והעגבניות לרצועות בעובי 1/2 ס”מ. פורסים את הבצל הירוק לקטעים באורך 3 ס”מ. קוצצים את השום, הכוסברה והבוטנים.
- מערבבים את חומרי הרוטב בקערה גדולה. מעבירים 1/2 מהרוטב לקערית ושומרים להמשך.
- יוצקים מים רותחים על האטריות, משהים ל-10 שניות ומעבירים למסננת. מעבירים את האטריות המסוננות לקערה הגדולה (עם 1/2 מהרוטב) ומערבבים.
- מחממים את הווק על להבה בינונית. מוסיפים את השמן וההודו ומבשלים כ-1-2 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שההודו משנה את צבעו. מוציאים את ההודו לצלחת.
- מוסיפים לווק את הצ’ילי, הבצל והפלפל האדום ומקפיצים כ-3 דקות עד שהבצל והפלפל מתחילים להתרכך.
- מחזירים לווק את ההודו. מוסיפים את העגבניות, הבצל הירוק, האטריות והרוטב ששמרנו בצד ומערבבים. מבשלים עוד כ-2 דקות, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שההודו מוכן והטעמים התמזגו. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים את הכוסברה והבוטנים.
אופן הכנה
- משרים את האטריות בקערה עם מים קרים כ-30 דקות. מסננים. קוצצים גס את הצ’ילי ודק את הבצל. חותכים את הפלפל והעגבניות לרצועות בעובי 1/2 ס”מ. פורסים את הבצל הירוק לקטעים באורך 3 ס”מ. קוצצים את השום, הכוסברה והבוטנים.
- מערבבים את חומרי הרוטב בקערה גדולה. מעבירים 1/2 מהרוטב לקערית ושומרים להמשך.
- יוצקים מים רותחים על האטריות, משהים ל-10 שניות ומעבירים למסננת. מעבירים את האטריות המסוננות לקערה הגדולה (עם 1/2 מהרוטב) ומערבבים.
- מחממים את הווק על להבה בינונית. מוסיפים את השמן וההודו ומבשלים כ-1-2 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שההודו משנה את צבעו. מוציאים את ההודו לצלחת.
- מוסיפים לווק את הצ’ילי, הבצל והפלפל האדום ומקפיצים כ-3 דקות עד שהבצל והפלפל מתחילים להתרכך.
- מחזירים לווק את ההודו. מוסיפים את העגבניות, הבצל הירוק, האטריות והרוטב ששמרנו בצד ומערבבים. מבשלים עוד כ-2 דקות, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שההודו מוכן והטעמים התמזגו. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים את הכוסברה והבוטנים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן

