סלט חצילים קלויים עם גבינה בולגרית, בצלים צלויים ועגבניות
משה שגב מכין סלט חצילים קלויים עם גבינה בולגרית. מגישים את הסלט בצלחת הגשה ענקית עם פלחי עגבנייה ופילטים של אנשובי בליווי חלה
משה שגב מכין סלט חצילים קלויים עם גבינה בולגרית. מגישים את הסלט בצלחת הגשה ענקית עם פלחי עגבנייה ופילטים של אנשובי בליווי חלה
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 313.8 קק״ל 1255.0 קק״לפחמימות 45.6 גרם 182.5 גרםשומן 25.4 גרם 101.6 גרםנתרן 1687.5 מ״ג 6750.0 מ״גחלבון 30.4 גרם 121.6 גרםסיבים תזונתיים 27.7 גרם 110.6 גרםשומן רווי 16.8 גרם 67.2 גרםכולסטרול 24.4 מ״ג 97.6 מ״גסידן 89.2 מ״ג 356.7 מ״גברזל 14.5 מ״ג 57.9 מ״גאשלגן 1274.3 מ״ג 5097.1 מ״גאבץ 14.5 מ״ג 57.8 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
פחמימות46 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 313.8 קק״ל 1255.0 קק״לפחמימות 45.6 גרם 182.5 גרםשומן 25.4 גרם 101.6 גרםנתרן 1687.5 מ״ג 6750.0 מ״גחלבון 30.4 גרם 121.6 גרםסיבים תזונתיים 27.7 גרם 110.6 גרםשומן רווי 16.8 גרם 67.2 גרםכולסטרול 24.4 מ״ג 97.6 מ״גסידן 89.2 מ״ג 356.7 מ״גברזל 14.5 מ״ג 57.9 מ״גאשלגן 1274.3 מ״ג 5097.1 מ״גאבץ 14.5 מ״ג 57.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 314 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
4 חצילים בינוניים
-
3 כפות שמן זית
-
3 בצלים סגולים בינוניים
-
1 כפית מלח גס
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-230 מעלות או לחום הגבוה ביותר. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- שורפים את החצילים על אש גלויה עד שקליפתם משחירה ובשרם מתרכך ומקלפים בזהירות.
- קולפים את הבצלים אך משאירים את השורש שלהם כדי שלא יתפרקו באפייה. חותכים את הבצלים לרבעים ומעבירים לתבנית התנור. מתבלים בשמן זית ובמלח ואופים 25-30 דקות, או עד שהם משחימים.
- חותכים את העגבניות לשמיניות.
- מניחים על מגש גדול או צלחת הגשה גדולה את בשר החצילים ומשטחים. מפזרים במרווחים שווים את הבצלים על כל פני המגש. מפזרים גושים קטנים ולא סימטריים של הגבינה הבולגרית וביניהם את פלחי העגבניות.
- סוחטים מעל את מיץ הלימון ומפזרים את עלי הפטרוזיליה. מניחים מעל כמה פילטים של אנשובי ומגישים עם חלה בצד.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-230 מעלות או לחום הגבוה ביותר. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- שורפים את החצילים על אש גלויה עד שקליפתם משחירה ובשרם מתרכך ומקלפים בזהירות.
- קולפים את הבצלים אך משאירים את השורש שלהם כדי שלא יתפרקו באפייה. חותכים את הבצלים לרבעים ומעבירים לתבנית התנור. מתבלים בשמן זית ובמלח ואופים 25-30 דקות, או עד שהם משחימים.
- חותכים את העגבניות לשמיניות.
- מניחים על מגש גדול או צלחת הגשה גדולה את בשר החצילים ומשטחים. מפזרים במרווחים שווים את הבצלים על כל פני המגש. מפזרים גושים קטנים ולא סימטריים של הגבינה הבולגרית וביניהם את פלחי העגבניות.
- סוחטים מעל את מיץ הלימון ומפזרים את עלי הפטרוזיליה. מניחים מעל כמה פילטים של אנשובי ומגישים עם חלה בצד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן