סלט ברוקולי ופרגיות של שר פיטנס
שר פיטנס מכינה סלט ברוקולי ופרגיות שמתאים לארוחת צהריים או ערב קלילה. מרככים את הברוקולי והכרובית במיקרוגל ונהנים מארוחה זריזה ומשביעה
שר פיטנס מכינה סלט ברוקולי ופרגיות שמתאים לארוחת צהריים או ערב קלילה. מרככים את הברוקולי והכרובית במיקרוגל ונהנים מארוחה זריזה ומשביעה
- שר פיטנס
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 152.5 קק״ל 914.8 קק״לפחמימות 9.8 גרם 58.7 גרםשומן 7.9 גרם 47.4 גרםנתרן 768.6 מ״ג 4611.6 מ״גחלבון 12.3 גרם 73.7 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 13.9 גרםשומן רווי 1.4 גרם 8.5 גרםכולסטרול 0.7 מ״ג 4.1 מ״גסידן 25.0 מ״ג 149.9 מ״גברזל 1.2 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 238.6 מ״ג 1431.5 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 5.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
פחמימות10 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 152.5 קק״ל 914.8 קק״לפחמימות 9.8 גרם 58.7 גרםשומן 7.9 גרם 47.4 גרםנתרן 768.6 מ״ג 4611.6 מ״גחלבון 12.3 גרם 73.7 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 13.9 גרםשומן רווי 1.4 גרם 8.5 גרםכולסטרול 0.7 מ״ג 4.1 מ״גסידן 25.0 מ״ג 149.9 מ״גברזל 1.2 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 238.6 מ״ג 1431.5 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 5.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 153 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
2 סטייק פרגית בינוניים
-
1/2 ראש ברוקולי
-
1/4 כרובית בינונית
-
10 עגבניות שרי בינוניות
-
2 מלפפונים בינוניים
-
1 גזר בינוני
-
1 צרור עירית
רוטב
-
2 כפות מיץ לימון
-
4 כפות מיץ תפוזים
-
1 כפית חרדל דיז’ון
-
3 כפות שמן זית
-
1 שן שום
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מפרקים את הברוקולי והכרובית לפרחים, כולל מעט גבעול. חותכים את הפרגיות לרצועות דקות. חותכים את העגבניות לחצי ואת המלפפונים לקוביות קטנות. יוצרים רצועות דקות מהגזר באמצעות קולפן ג’וליינים, או יוצרים פרוסות דקות עם קולפן ואותן חותכים לפסים דקים. קוצצים את העירית לטבעות דקות. סוחטים את מיץ הלימון והתפוז. כותשים את השום.
- צורבים את הפרגיות במחבת משומנת במעט תרסיס שמן זית, עד שהפרגיות צרובות ומשנות את צבען. מניחים בצד.
- מניחים את הברוקולי והכרובית וקערה, מזלפים מעל 2-3 כפות מים ומחממים במיקרוגל במשך דקה. מסננים מנוזלים ומניחים בקערה גדולה.
- מוסיפים את שאר הירקות לקערה עם הברוקולי והכרובית.
- מפזרים מעל את נתחי הפרגית.
- בצנצנת עם מכסה או בקערה שמים את כל רכיבי הרוטב ומערבבים היטב. מזלפים על הסלט ומערבבים. מגישים בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מפרקים את הברוקולי והכרובית לפרחים, כולל מעט גבעול. חותכים את הפרגיות לרצועות דקות. חותכים את העגבניות לחצי ואת המלפפונים לקוביות קטנות. יוצרים רצועות דקות מהגזר באמצעות קולפן ג’וליינים, או יוצרים פרוסות דקות עם קולפן ואותן חותכים לפסים דקים. קוצצים את העירית לטבעות דקות. סוחטים את מיץ הלימון והתפוז. כותשים את השום.
- צורבים את הפרגיות במחבת משומנת במעט תרסיס שמן זית, עד שהפרגיות צרובות ומשנות את צבען. מניחים בצד.
- מניחים את הברוקולי והכרובית וקערה, מזלפים מעל 2-3 כפות מים ומחממים במיקרוגל במשך דקה. מסננים מנוזלים ומניחים בקערה גדולה.
- מוסיפים את שאר הירקות לקערה עם הברוקולי והכרובית.
- מפזרים מעל את נתחי הפרגית.
- בצנצנת עם מכסה או בקערה שמים את כל רכיבי הרוטב ומערבבים היטב. מזלפים על הסלט ומערבבים. מגישים בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן