סטייק אנטריקוט ברוטב צ’ימיצ’ורי
שי-לי ליפא מכינה פינוק אמיתי לכל הקרניבורים - סטייק אנטריקוט ברוטב צ'ימיצ'ורי שצורבים במחבת ברזל רותחת. סלט קטן ליד ויש לכם ארוחת צהריים נפלאה
שי-לי ליפא מכינה פינוק אמיתי לכל הקרניבורים - סטייק אנטריקוט ברוטב צ'ימיצ'ורי שצורבים במחבת ברזל רותחת. סלט קטן ליד ויש לכם ארוחת צהריים נפלאה
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 643.9 קק״ל 2575.5 קק״לפחמימות 6.2 גרם 24.8 גרםשומן 54.0 גרם 216.0 גרםנתרן 1513.2 מ״ג 6052.7 מ״גחלבון 32.3 גרם 129.0 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 7.8 גרםשומן רווי 11.1 גרם 44.2 גרםכולסטרול 120.0 מ״ג 480.0 מ״גסידן 84.7 מ״ג 338.8 מ״גברזל 5.1 מ״ג 20.4 מ״גאשלגן 661.3 מ״ג 2645.4 מ״גאבץ 5.4 מ״ג 21.6 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 15 דק׳כולל 15 דק׳
-
פחמימות6 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 643.9 קק״ל 2575.5 קק״לפחמימות 6.2 גרם 24.8 גרםשומן 54.0 גרם 216.0 גרםנתרן 1513.2 מ״ג 6052.7 מ״גחלבון 32.3 גרם 129.0 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 7.8 גרםשומן רווי 11.1 גרם 44.2 גרםכולסטרול 120.0 מ״ג 480.0 מ״גסידן 84.7 מ״ג 338.8 מ״גברזל 5.1 מ״ג 20.4 מ״גאשלגן 661.3 מ״ג 2645.4 מ״גאבץ 5.4 מ״ג 21.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 644 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
צ'ימיצ'ורי
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 צרור כוסברה
-
1 בצל סגול קטן
-
4 שיני שום
-
1/2 פלפל אדום בינוני
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס שמן זית
-
2 כפות חומץ בן יין אדום
-
1 כף מיץ לימון
סטייק אנטריקוט
-
800גרם או 4 סטייק אנטריקוט בינוניים
-
3 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח גס
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפות ברנדי
אופן הכנה
- מכינים את רוטב הצ’ימיצ’ורי: קולפים את שיני השום והבצל.
- מעבדים במעבד מזון בפולסים פטרוזיליה, כוסברה, בצל, פלפל אדום, פלפל צ’ילי, שום, מלח ופלפל שחור לתערובת גסה.
- מוסיפים 1/2 כוס שמן זית, חומץ ומיץ לימון ומעבדים כ-2 שניות עד שנוצרת תערובת אחידה וגסה (לא ליצור ממרח חלק).
- מעבירים לצנצנת, יוצקים מעל 2 כפות שמן זית, סוגרים ושומרים במקרר עד שבוע.
- מכינים את הסטייקים: מוציאים את הסטייקים מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
- מורחים את הסטייקים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מלהיטים מחבת כבדה על אש גבוהה ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד שהסטייקים שחומים.
- מוסיפים את הברנדי, מטים את שפת המחבת לעבר הלהבה ומציתים. כשהלהבה דועכת, מבשלים את הסטייקים כ-2 דקות מכל צד לדרגת מדיום.
- ממתינים כ-2 דקות, פורסים את הסטייקים לפרוסות עבות ומגישים עם רוטב הצ’ימיצ’ורי.
אופן הכנה
- מכינים את רוטב הצ’ימיצ’ורי: קולפים את שיני השום והבצל.
- מעבדים במעבד מזון בפולסים פטרוזיליה, כוסברה, בצל, פלפל אדום, פלפל צ’ילי, שום, מלח ופלפל שחור לתערובת גסה.
- מוסיפים 1/2 כוס שמן זית, חומץ ומיץ לימון ומעבדים כ-2 שניות עד שנוצרת תערובת אחידה וגסה (לא ליצור ממרח חלק).
- מעבירים לצנצנת, יוצקים מעל 2 כפות שמן זית, סוגרים ושומרים במקרר עד שבוע.
- מכינים את הסטייקים: מוציאים את הסטייקים מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
- מורחים את הסטייקים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מלהיטים מחבת כבדה על אש גבוהה ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד שהסטייקים שחומים.
- מוסיפים את הברנדי, מטים את שפת המחבת לעבר הלהבה ומציתים. כשהלהבה דועכת, מבשלים את הסטייקים כ-2 דקות מכל צד לדרגת מדיום.
- ממתינים כ-2 דקות, פורסים את הסטייקים לפרוסות עבות ומגישים עם רוטב הצ’ימיצ’ורי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן