-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 59.6 קק״ל 715.7 קק״לפחמימות 6.1 גרם 73.8 גרםשומן 2.0 גרם 24.1 גרםנתרן 63.2 מ״ג 759.0 מ״גחלבון 3.8 גרם 45.7 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.7 גרםשומן רווי 0.6 גרם 7.2 גרםכולסטרול 84.6 מ״ג 1015.2 מ״גסידן 11.5 מ״ג 137.9 מ״גברזל 0.4 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 44.5 מ״ג 534.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 55 דק׳
-
פחמימות6 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 59.6 קק״ל 715.7 קק״לפחמימות 6.1 גרם 73.8 גרםשומן 2.0 גרם 24.1 גרםנתרן 63.2 מ״ג 759.0 מ״גחלבון 3.8 גרם 45.7 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.7 גרםשומן רווי 0.6 גרם 7.2 גרםכולסטרול 84.6 מ״ג 1015.2 מ״גסידן 11.5 מ״ג 137.9 מ״גברזל 0.4 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 44.5 מ״ג 534.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.4 מ״גסגור
סופלה תמיד נחשב לאחד המתוקים הכי מסובכים להכנה, אבל בעצם אם אתם יודעים להכין עוגת גבינה אפויה, אתם יודעים להכין סופלה. הסופלה הזה דל שומן אבל עמוס בטעם נפלא.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 60 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
1 ק"ג גבינה לבנה 3%
-
1מיכל או 200 גרם שמנת חמוצה 9%
-
4 ביצים L
-
2 חלבונים L
-
1/2כוס או 70 גרם קורנפלור
שימון הכלים
הגשה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות. שמים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים להעשרת סביבת האפייה באדים.
- בקערה טורפים גבינה עם שמנת חמוצה, חלמונים, 3/4 כוס מהסוכר ותמצית וניל. מוסיפים קורנפלור וטורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
- במיקסר מקציפים 6 חלבונים עד לקבלת קצף לבנבן ורך. מוסיפים את יתרת הסוכר (3/4 כוס) בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב ומבריק. טורפים שליש מהקצף לתערובת הגבינה ומקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף, רק עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
- משמנים את התבניות במעט חמאה ומפזרים סוכר על הדפנות הפנימיות של התבנית. יוצקים את התערובת לתבניות המשומנות.
- שמים בעדינות את התבניות עם הבלילה בתוך התבנית עם המים שבתנור ואופים כ-10 דקות, עד שפני העוגות מזהיבים ויבשים למגע. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים עוד כ-25 דקות, עד שהמאפים תפוחים, שחומים ויציבים למגע.
- מוציאים מהתנור (בזהירות! שלא יחדרו מים לעוגות) את תבנית המים עם תבניות העוגה בתוכה. מגישים מיד בקישוט אבקת סוכר. או שומרים במקרר ומחממים שוב בתנור חם (180 מעלות ותבנית עם אדים בפנים) למשך 10 דקות לפני ההגשה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות. שמים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים להעשרת סביבת האפייה באדים.
- בקערה טורפים גבינה עם שמנת חמוצה, חלמונים, 3/4 כוס מהסוכר ותמצית וניל. מוסיפים קורנפלור וטורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
- במיקסר מקציפים 6 חלבונים עד לקבלת קצף לבנבן ורך. מוסיפים את יתרת הסוכר (3/4 כוס) בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב ומבריק. טורפים שליש מהקצף לתערובת הגבינה ומקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף, רק עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
- משמנים את התבניות במעט חמאה ומפזרים סוכר על הדפנות הפנימיות של התבנית. יוצקים את התערובת לתבניות המשומנות.
- שמים בעדינות את התבניות עם הבלילה בתוך התבנית עם המים שבתנור ואופים כ-10 דקות, עד שפני העוגות מזהיבים ויבשים למגע. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים עוד כ-25 דקות, עד שהמאפים תפוחים, שחומים ויציבים למגע.
- מוציאים מהתנור (בזהירות! שלא יחדרו מים לעוגות) את תבנית המים עם תבניות העוגה בתוכה. מגישים מיד בקישוט אבקת סוכר. או שומרים במקרר ומחממים שוב בתנור חם (180 מעלות ותבנית עם אדים בפנים) למשך 10 דקות לפני ההגשה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן