סופגניות דבש יווניות בסירופ מתוק
רוצים להפתיע את המשפחה בחג החנוכה? מטגנים סופגניות דבש קטנות בסירופ מתקתק היישר מהמטבח היווני. והבונוס? מכינים בזריזות בלי התפחה
רוצים להפתיע את המשפחה בחג החנוכה? מטגנים סופגניות דבש קטנות בסירופ מתקתק היישר מהמטבח היווני. והבונוס? מכינים בזריזות בלי התפחה
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 123.6 קק״ל 2471.8 קק״לפחמימות 18.7 גרם 374.6 גרםשומן 4.7 גרם 93.7 גרםנתרן 167.7 מ״ג 3354.3 מ״גחלבון 2.5 גרם 49.3 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 8.3 גרםשומן רווי 0.6 גרם 11.6 גרםכולסטרול 25.5 מ״ג 510.3 מ״גסידן 11.2 מ״ג 223.4 מ״גברזל 0.4 מ״ג 8.6 מ״גאשלגן 61.2 מ״ג 1224.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 4.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
פחמימות19 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 123.6 קק״ל 2471.8 קק״לפחמימות 18.7 גרם 374.6 גרםשומן 4.7 גרם 93.7 גרםנתרן 167.7 מ״ג 3354.3 מ״גחלבון 2.5 גרם 49.3 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 8.3 גרםשומן רווי 0.6 גרם 11.6 גרםכולסטרול 25.5 מ״ג 510.3 מ״גסידן 11.2 מ״ג 223.4 מ״גברזל 0.4 מ״ג 8.6 מ״גאשלגן 61.2 מ״ג 1224.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 4.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 124 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
סירופ
-
3 מקלות קינמון בינוניים
-
4 תרמילי הל שלם
-
3/4 כוס דבש
-
1/2כוס או 120 מ"ל מים
טיגון
-
2 ליטר שמן קנולה
קישוט
-
1/2 כוס פיסטוקים קלופים קלויים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערה את הקמח והשמן ומערבבים בכף עץ לקבלת פירורים עבים ולחים.
- שמים את הביצים והחלב בקערה נפרדת. מוסיפים את המלח והסוכר וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים אותה לתוך קערת הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק רך אבל יציב למדי (אם הבצק דליל מדי, מוסיפים קצת קמח ומערבבים). משהים 10 דקות בטמפרטורת החדר.
- מכינים את הסירופ: מועכים מעט את פולי ההל. שמים בסיר את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה. מחממים על להבה נמוכה 2 דקות. מכבים ומשאירים על הכיריים.
- מחממים את השמן בסיר לטיגון עמוק. הבצק צריך להיות עכשיו במרקם שמאפשר ליצור ממנו כדורים רכים. אם הוא עדיין דליל מדי, מוסיפים קצת קמח.
- משמנים מעט את הידיים ויוצקים מהבצק כדורים בגודל שזיפים קטנים.
- מטגנים את כדורי הבצק בשמן עד להזהבה מצד אחד, הופכים בזהירות ומטגנים עד להזהבה מהצד השני. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מעבירים את הכדורים המטוגנים לסירופ החמים, ומשהים אותם בתוכו 10-15 דקות לפחות.
- קוצצים דק את הפיסטוקים.
- מגישים את הכדורים חמימים. אפשר לצקת עוד מעט סירופ מעל ולפזר למעלה את הפיסטוקים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערה את הקמח והשמן ומערבבים בכף עץ לקבלת פירורים עבים ולחים.
- שמים את הביצים והחלב בקערה נפרדת. מוסיפים את המלח והסוכר וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים אותה לתוך קערת הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק רך אבל יציב למדי (אם הבצק דליל מדי, מוסיפים קצת קמח ומערבבים). משהים 10 דקות בטמפרטורת החדר.
- מכינים את הסירופ: מועכים מעט את פולי ההל. שמים בסיר את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה. מחממים על להבה נמוכה 2 דקות. מכבים ומשאירים על הכיריים.
- מחממים את השמן בסיר לטיגון עמוק. הבצק צריך להיות עכשיו במרקם שמאפשר ליצור ממנו כדורים רכים. אם הוא עדיין דליל מדי, מוסיפים קצת קמח.
- משמנים מעט את הידיים ויוצקים מהבצק כדורים בגודל שזיפים קטנים.
- מטגנים את כדורי הבצק בשמן עד להזהבה מצד אחד, הופכים בזהירות ומטגנים עד להזהבה מהצד השני. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מעבירים את הכדורים המטוגנים לסירופ החמים, ומשהים אותם בתוכו 10-15 דקות לפחות.
- קוצצים דק את הפיסטוקים.
- מגישים את הכדורים חמימים. אפשר לצקת עוד מעט סירופ מעל ולפזר למעלה את הפיסטוקים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן