סופגניות ביס נפלאות בלי טיגון עמוק
סופגניות ביס נפלאות בלי טיגון עמוק זה סופגניות קטנות במילוי תות או נוטלה שמכינים במחבת שקעים מיוחדת כמעט בלי שמן ובלי עשן בבית
סופגניות ביס נפלאות בלי טיגון עמוק זה סופגניות קטנות במילוי תות או נוטלה שמכינים במחבת שקעים מיוחדת כמעט בלי שמן ובלי עשן בבית
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 84.0 קק״ל 1176.0 קק״לפחמימות 12.6 גרם 176.0 גרםשומן 3.7 גרם 52.4 גרםנתרן 128.7 מ״ג 1801.7 מ״גחלבון 2.2 גרם 30.5 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 4.7 גרםשומן רווי 2.0 גרם 27.7 גרםכולסטרול 27.4 מ״ג 383.6 מ״גסידן 17.5 מ״ג 245.7 מ״גברזל 0.2 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 27.1 מ״ג 379.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות13 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 84.0 קק״ל 1176.0 קק״לפחמימות 12.6 גרם 176.0 גרםשומן 3.7 גרם 52.4 גרםנתרן 128.7 מ״ג 1801.7 מ״גחלבון 2.2 גרם 30.5 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 4.7 גרםשומן רווי 2.0 גרם 27.7 גרםכולסטרול 27.4 מ״ג 383.6 מ״גסידן 17.5 מ״ג 245.7 מ״גברזל 0.2 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 27.1 מ״ג 379.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.7 מ״גסגור
אולי אתם קונים את הסופגניות הפשוטות בסופר. אבל סופגניות מיוחדות כמו אלה – שווה להכין בבית. קודם כל, זה כיף לא רגיל להכין אותן במחבת השקעים המיוחדת. חוץ מזה, הן מטוגנות רק עם טיפ- טיפה שמן, מה שחוסך לנו המון קלוריות. והן אפילו עשויות מבצק קל-קל להכנה, בלי שמרים והמתנות לתפיחה. להכנת הסופגניות יש להצטייד במחבת טפלון עם שקעים עמוקים בצורת חצי כדור.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 84 | כמות מנות 14 |
---|
מצרכים
מצרכים
סופגניות
טיגון
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערה מערבבים ביצה עם חלב, סוכר, חמאה מומסת ותמצית וניל.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים כמה שפחות, עד שאין עקבות קמח בתערובת (לא נורא אם היא מעט גושית).
- מטגנים במחבת שקעים (ממלאים תוך כדי טיגון): מחממים על להבה בינונית-נמוכה מחבת שקעים עמוקים מטפלון.
- מורידים את המחבת החמה מהגז (מרחיקים אותה מאש גלויה). מרססים קלות את השקעים בתרסיס שמן, או משמנים כל שקע במעט חמאה מומסת (משתמשים במברשת סיליקון בלבד- מברשת שערות פשוט תישרף).
- מחזירים את המחבת לאש ובעזרת שתי כפות ממלאים בלילה עד 3/4 גובה בכל שקע. מיד שמים כפית ריבה או ממרח שוקולד במרכז ומכסים בעוד חצי כף של בלילה. מטגנים על להבה בינונית-נמוכה עד שנוצרות בועות על פני השטח.
- הופכים בעדינות בעזרת 2 שיפודים או צ’ופסטיקס (בשום אופן לא שיפודי מתכת שיהרסו את התבנית).
- מטגנים מהצד השני עד להזהבה.
- מוציאים בעזרת השיפודים לצלחת וממתינים 2 דקות, להתייצבות פנים הסופגנייה והתקררות הריבה או השוקולד (אחרת מקבלים כווייה!).
- מפזרים אבקת סוכר, מגישים ומתענגים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערה מערבבים ביצה עם חלב, סוכר, חמאה מומסת ותמצית וניל.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים כמה שפחות, עד שאין עקבות קמח בתערובת (לא נורא אם היא מעט גושית).
- מטגנים במחבת שקעים (ממלאים תוך כדי טיגון): מחממים על להבה בינונית-נמוכה מחבת שקעים עמוקים מטפלון.
- מורידים את המחבת החמה מהגז (מרחיקים אותה מאש גלויה). מרססים קלות את השקעים בתרסיס שמן, או משמנים כל שקע במעט חמאה מומסת (משתמשים במברשת סיליקון בלבד- מברשת שערות פשוט תישרף).
- מחזירים את המחבת לאש ובעזרת שתי כפות ממלאים בלילה עד 3/4 גובה בכל שקע. מיד שמים כפית ריבה או ממרח שוקולד במרכז ומכסים בעוד חצי כף של בלילה. מטגנים על להבה בינונית-נמוכה עד שנוצרות בועות על פני השטח.
- הופכים בעדינות בעזרת 2 שיפודים או צ’ופסטיקס (בשום אופן לא שיפודי מתכת שיהרסו את התבנית).
- מטגנים מהצד השני עד להזהבה.
- מוציאים בעזרת השיפודים לצלחת וממתינים 2 דקות, להתייצבות פנים הסופגנייה והתקררות הריבה או השוקולד (אחרת מקבלים כווייה!).
- מפזרים אבקת סוכר, מגישים ומתענגים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן