סברינה עסיסית עם קצפת ודובדבן
סברינה עסיסית עם קצפת ודובדבן זה קינוח נוסטלגי שכולנו אוהבים: עוגה קטנה לחה ספוגה בסירופ ארומטי עם הר קצפת ודובדבן וורוד מסוכר
סברינה עסיסית עם קצפת ודובדבן זה קינוח נוסטלגי שכולנו אוהבים: עוגה קטנה לחה ספוגה בסירופ ארומטי עם הר קצפת ודובדבן וורוד מסוכר
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 182.2 קק״ל 2915.4 קק״לפחמימות 22.4 גרם 358.8 גרםשומן 7.3 גרם 116.7 גרםנתרן 124.3 מ״ג 1988.6 מ״גחלבון 5.4 גרם 86.5 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 18.8 גרםשומן רווי 3.8 גרם 60.4 גרםכולסטרול 77.5 מ״ג 1240.7 מ״גסידן 22.1 מ״ג 352.9 מ״גברזל 0.6 מ״ג 10.3 מ״גאשלגן 70.1 מ״ג 1121.4 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 7.2 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
פחמימות22 גרם
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 182.2 קק״ל 2915.4 קק״לפחמימות 22.4 גרם 358.8 גרםשומן 7.3 גרם 116.7 גרםנתרן 124.3 מ״ג 1988.6 מ״גחלבון 5.4 גרם 86.5 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 18.8 גרםשומן רווי 3.8 גרם 60.4 גרםכולסטרול 77.5 מ״ג 1240.7 מ״גסידן 22.1 מ״ג 352.9 מ״גברזל 0.6 מ״ג 10.3 מ״גאשלגן 70.1 מ״ג 1121.4 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 7.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 182 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
קצפת ודובדבנים
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
16 דובדבנים מסוכרים קטנים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח והשמרים.
- ממיסים את החמאה במיקרוגל. מוסיפים לה את החלב ומערבבים לקבלת תערובת פושרת.
- מוסיפים את הביצים, הסוכר, המלח ואת תערובת החמאה הפושרת, ומעבדים במהירות נמוכה במשך דקה לאיחוד. מגבירים למהירות בינונית ומעבדים 5-2 דקות נוספות, עד לקבלת בלילה נוזלית, חלקה ומבריקה.
- מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח כ-40 דקות.
- מערבבים את הבצק להוצאת האוויר. משמנים את תבנית השקעים וממלאים כף גדושה של בלילה בכל שקע (עד מחצית גובה הדפנות). מרססים את פני הבצק בשמן ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- לקראת סיום התפיחה מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- אופים 20-15 דקות, עד שהסברינות שחומות וקפיציות למגע. מצננים מעט ומשחררים מהתבנית.
- מכינים את הסירופ: פורסים את התפוז לפרוסות. בסיר רחב מחממים את המים, הסוכר ופרוסות התפוז על אש בינונית עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 2 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את התמציות. שומרים כוס מהסירופ בצד, להגשה.
- טובלים את הסברינות בסירופ עד שהן נרטבות וממש סופגות אותו.
- מכינים את הקצפת: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן.
- מזלפים מעל כל סברינה תלולית גבוהה של הקצפת, מקשטים בדובדבנים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח והשמרים.
- ממיסים את החמאה במיקרוגל. מוסיפים לה את החלב ומערבבים לקבלת תערובת פושרת.
- מוסיפים את הביצים, הסוכר, המלח ואת תערובת החמאה הפושרת, ומעבדים במהירות נמוכה במשך דקה לאיחוד. מגבירים למהירות בינונית ומעבדים 5-2 דקות נוספות, עד לקבלת בלילה נוזלית, חלקה ומבריקה.
- מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח כ-40 דקות.
- מערבבים את הבצק להוצאת האוויר. משמנים את תבנית השקעים וממלאים כף גדושה של בלילה בכל שקע (עד מחצית גובה הדפנות). מרססים את פני הבצק בשמן ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- לקראת סיום התפיחה מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- אופים 20-15 דקות, עד שהסברינות שחומות וקפיציות למגע. מצננים מעט ומשחררים מהתבנית.
- מכינים את הסירופ: פורסים את התפוז לפרוסות. בסיר רחב מחממים את המים, הסוכר ופרוסות התפוז על אש בינונית עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 2 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את התמציות. שומרים כוס מהסירופ בצד, להגשה.
- טובלים את הסברינות בסירופ עד שהן נרטבות וממש סופגות אותו.
- מכינים את הקצפת: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן.
- מזלפים מעל כל סברינה תלולית גבוהה של הקצפת, מקשטים בדובדבנים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות
- אם אין זמן להתפיח את בצק הסברינה, אפשר לדלג על התפחה זו וישר למזוג לתבניות. התוצאה תצא פחות אוורירית אבל עדיין נחמדה
הערות
- אם אין זמן להתפיח את בצק הסברינה, אפשר לדלג על התפחה זו וישר למזוג לתבניות. התוצאה תצא פחות אוורירית אבל עדיין נחמדה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן