-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 200.3 קק״ל 3004.8 קק״לפחמימות 26.0 גרם 390.1 גרםשומן 9.9 גרם 148.6 גרםנתרן 131.9 מ״ג 1978.3 מ״גחלבון 2.3 גרם 34.5 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 4.9 גרםשומן רווי 2.0 גרם 30.5 גרםכולסטרול 56.1 מ״ג 841.4 מ״גסידן 40.8 מ״ג 612.2 מ״גברזל 0.5 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 392.0 מ״ג 5879.9 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 14.0 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 25 דק׳כולל 50 דק׳
-
פחמימות26 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 200.3 קק״ל 3004.8 קק״לפחמימות 26.0 גרם 390.1 גרםשומן 9.9 גרם 148.6 גרםנתרן 131.9 מ״ג 1978.3 מ״גחלבון 2.3 גרם 34.5 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 4.9 גרםשומן רווי 2.0 גרם 30.5 גרםכולסטרול 56.1 מ״ג 841.4 מ״גסידן 40.8 מ״ג 612.2 מ״גברזל 0.5 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 392.0 מ״ג 5879.9 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 14.0 מ״גסגור
מי אמר שאין עוגות שוות בפסח? נסו את הסברינות האלה, עוגות קטנות ומטריפות שכולם יטרפו ברגע שתגישו לשולחן… קצת קצפת מעל, וכמה תותים חתוכים – ואתם מסודרים.
את קמח המצה, קמח תפוחי האדמה ואבקת האפייה אפשר להחליף ב-1/3 1 כוסות של קמח תופח לפסח (קמח מצות דק תופח). ואם רוצים להכין בגרסת פרווה? פשוט בוחרים בשוקולד מריר פרווה, מחליפים את החלב בחלב סויה, חלב קוקוס או תחליף חלב ייעודי (חלב ריץ’) וזוכרים שלא להוסיף ליקר חלבי.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 200 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
3 ביצים L
-
2 שקיות סוכר וניל
-
1גביע או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמן קנולה
-
2/3 כוס קמח מצה
-
2/3 כוס קמח תפוחי אדמה
-
1 שקית אבקת אפייה
סירופ
-
3/4כוס או 180 מ"ל מים
-
1/2 כוס סירופ מייפל
הגשה
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
- מכינים את הסברינות: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה טורפים ביצים, כוס סוכר, סוכר וניל, שמנת חמוצה ושמן. מוסיפים קמח מצה, קמח תפוחי אדמה ואבקת אפייה וטורפים עד קבלת תערובת אחידה. מוזגים לתבנית שקעים לסברינות משומנת ואופים 20-15 דקות, עד שהעוגות ספוגיות למגע וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים מעט.
- בינתיים, מכינים את הסירופ: בסיר מביאים לרתיחה מים ו-3/4 כוס סוכר. מבשלים ברתיחה 2 דקות ומסירים מהאש. מוסיפים סירופ מייפל ומערבבים. מחלצים את הסברינות החמימות מהתבניות ומניחים על מגש מרופד נייר אפייה. בעזרת כף, מרטיבים בנדיבות את הסברינות בסירופ (מי שאוהב סברינות ממש רטובות, יכול לטבול כל סברינה בסירופ ל-2 שניות). מצננים מעט.
- מקשטים ומגישים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ו-1/4 כוס סוכר. מעבירים את הסברינות לצלחות הגשה. מקשטים כל סברינה בקצפת וחצאי תותים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הסברינות: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה טורפים ביצים, כוס סוכר, סוכר וניל, שמנת חמוצה ושמן. מוסיפים קמח מצה, קמח תפוחי אדמה ואבקת אפייה וטורפים עד קבלת תערובת אחידה. מוזגים לתבנית שקעים לסברינות משומנת ואופים 20-15 דקות, עד שהעוגות ספוגיות למגע וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים מעט.
- בינתיים, מכינים את הסירופ: בסיר מביאים לרתיחה מים ו-3/4 כוס סוכר. מבשלים ברתיחה 2 דקות ומסירים מהאש. מוסיפים סירופ מייפל ומערבבים. מחלצים את הסברינות החמימות מהתבניות ומניחים על מגש מרופד נייר אפייה. בעזרת כף, מרטיבים בנדיבות את הסברינות בסירופ (מי שאוהב סברינות ממש רטובות, יכול לטבול כל סברינה בסירופ ל-2 שניות). מצננים מעט.
- מקשטים ומגישים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ו-1/4 כוס סוכר. מעבירים את הסברינות לצלחות הגשה. מקשטים כל סברינה בקצפת וחצאי תותים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן