ניוקי א-לה רומאנה עם פתיתי כרובית זהובים ויפים
כולם מכירים את ניוקי תפוחי האדמה, אבל ברומא מכינים גרסה לא פחות טעימה שמבוססת על סולת. עז תלם משדרג את המנה הקלאסית הזו עם כרובית שלוקחת אותה לרמה אחרת
כולם מכירים את ניוקי תפוחי האדמה, אבל ברומא מכינים גרסה לא פחות טעימה שמבוססת על סולת. עז תלם משדרג את המנה הקלאסית הזו עם כרובית שלוקחת אותה לרמה אחרת
- עז תלם
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 620.7 קק״ל 2483.0 קק״לפחמימות 40.2 גרם 160.8 גרםשומן 39.3 גרם 157.1 גרםנתרן 298.3 מ״ג 1193.0 מ״גחלבון 22.1 גרם 88.4 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 10.9 גרםשומן רווי 15.1 גרם 60.4 גרםכולסטרול 116.0 מ״ג 463.8 מ״גסידן 356.4 מ״ג 1425.6 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.3 מ״גאשלגן 328.0 מ״ג 1312.2 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 7.9 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות
-
פחמימות40 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 620.7 קק״ל 2483.0 קק״לפחמימות 40.2 גרם 160.8 גרםשומן 39.3 גרם 157.1 גרםנתרן 298.3 מ״ג 1193.0 מ״גחלבון 22.1 גרם 88.4 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 10.9 גרםשומן רווי 15.1 גרם 60.4 גרםכולסטרול 116.0 מ״ג 463.8 מ״גסידן 356.4 מ״ג 1425.6 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.3 מ״גאשלגן 328.0 מ״ג 1312.2 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 7.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 621 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
ניוקי
-
2 כוסות חלב 3%
-
40 גרם חמאה
-
2 כוסות מים
-
1 כוס סולת
-
1 ביצה L
-
100 גרם גבינת פרמזן
-
50 גרם גבינת גאודה
אופן הכנה
- מכינים את פתיתי הכרובית: חותכים את הכרובית לתפרחות וקוצצים לפירורים קטנים (בעזרת פומפייה, קיצוץ ידני או מעבד מזון). מעבירים את פתיתי הכרובית למחבת, מוסיפים את השמן ומטגנים מעל להבה בינונית גבוהה, תוך כדי ערבוב מתמיד, במשך 11-16 דקות או עד שהם זהובים לחלוטין.
- מכינים את הניוקי: מגרדים את הפרזמן והגאודה בפומפיה.
- שמים את החלב, החמאה, המים והמלח בסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הסולת בהדרגה ותוך כדי בחישה.
- מבשלים כרבע שעה תוך כדי בחישה מעל להבה בינונית, עד שמתקבלת דייסה סמיכה. מוסיפים את הביצה, פתיתי הכרובית (עם השמן שלהם), קורט מלח ומחצית מהפרמזן ומערבבים היטב.
- יוצקים את הדייסה אל תבנית תנור עם נייר אפייה, משטחים לעובי 1.5 ס”מ, מכסים בעוד נייר אפייה ומקררים כשעתיים או עד שמתייצב.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- חותכים את הניוקי עם כוס או חותכן עוגיות לעיגולים, או לריבועים בגודל שווה.
- מסדרים את הניוקי על תבנית אפייה משומנת. זורים מעל את שאר הפרמז’ן וגבינת הגאודה ושולחים לתנור ל-15 דקות או עד הזהבה יפה. מגישים מיד
אופן הכנה
- מכינים את פתיתי הכרובית: חותכים את הכרובית לתפרחות וקוצצים לפירורים קטנים (בעזרת פומפייה, קיצוץ ידני או מעבד מזון). מעבירים את פתיתי הכרובית למחבת, מוסיפים את השמן ומטגנים מעל להבה בינונית גבוהה, תוך כדי ערבוב מתמיד, במשך 11-16 דקות או עד שהם זהובים לחלוטין.
- מכינים את הניוקי: מגרדים את הפרזמן והגאודה בפומפיה.
- שמים את החלב, החמאה, המים והמלח בסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הסולת בהדרגה ותוך כדי בחישה.
- מבשלים כרבע שעה תוך כדי בחישה מעל להבה בינונית, עד שמתקבלת דייסה סמיכה. מוסיפים את הביצה, פתיתי הכרובית (עם השמן שלהם), קורט מלח ומחצית מהפרמזן ומערבבים היטב.
- יוצקים את הדייסה אל תבנית תנור עם נייר אפייה, משטחים לעובי 1.5 ס”מ, מכסים בעוד נייר אפייה ומקררים כשעתיים או עד שמתייצב.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- חותכים את הניוקי עם כוס או חותכן עוגיות לעיגולים, או לריבועים בגודל שווה.
- מסדרים את הניוקי על תבנית אפייה משומנת. זורים מעל את שאר הפרמז’ן וגבינת הגאודה ושולחים לתנור ל-15 דקות או עד הזהבה יפה. מגישים מיד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
weytweh
כן